fbpx

blootgewoon!
blog

Hier lees je de leukste blogartikelen over bloot ontspannen, wellness, vakantie en meer! Daarnaast zijn we altijd op zoek naar nieuwe verhalen! Ben jij een woordenkunstenaar, speel je graag met taal én vind je het leuk om zo nu en dan jouw verhaal te delen over jouw favoriete vrijetijdsbesteding? Misschien ben jij dan wel onze nieuwe blogger. Geïnteresseerd? Lees dan hier hoe je je aan kan melden.

de nieuwste blogs

Op zoek naar la dolce vita

Sandra en Remi namen ontslag, zegden hun huur op en gingen hun droom achterna: een blootcamping beginnen in Italië. In blogs en vlogs volgen we hun avonturen de komende tijd op de voet. 

“Oh, jullie zijn een blootcamping? Even overleggen…”

“Moet je altijd verplicht naakt zijn, of is het een keuze?” “En als ik ongesteld ben?” “En wat als het heel koud is?” Het zijn de bekende vragen die campingeigenaar Bas ook vaak hoort als toeristen hem bellen. Benieuwd naar zijn ervaringen hiermee? Lees dan de blog!

een hele bijzondere camper

Bas vertelt over de bijzondere kampeermiddelen die hij tegenkomt op zijn Italiaanse camping. “Je wilt niet weten waar onze nieuwe gasten vandaag mee zijn gekomen”, zeg ik tegen Domenica. “Je gelooft het niet, dit hebben we nog niet eerder op onze camping gehad.”
Blog Floor een winterse sauna ervaring

Een winterse sauna ervaring

Vijftien centimeter kraakverse sneeuw lag op Floor haar blote, verwarmde lichaam te wachten. In deze blog vertelt zij over haar winterse sauna ervaring.

Blog Blootgewoon

De maatschappe-lijke bril

Natasja gaat heel graag bloot naar de sauna. Ze wordt hier blij van en voelt zich er goed door. Maar ze merkt ook dat haar omgeving hier niet altijd even goed op reageert.

BlootGewoon Blog een volle camping in coronatijd

een volle camping in coronatijd

Afgelopen seizoen was voor Floor niet makkelijk. Benieuwd hoe zij haar Franse blootcamping coronaproof maakte en alsnog kon genieten van een heerlijke zomer?

meer blogs

Blog Sasso Corbo

EEN STREEPJE VOOR

Bas heeft op zijn Italiaanse blootcamping een turfsysteem voor het kopen van drinken, eten en snacks. En dat levert vaak leuke gesprekken met gasten op! 

Koudwatervrees door Natasja Maas BlootGewoon!

koudwater-vrees

Natasja Maas vertelt in deze blog over haar eerste keer naar de sauna.

Maurizio bij Sasso Carbo BlootGewoon!

BI'er OP DE CAMPING

Beroemde Italiaanse artiest zet zijn eerste blote stapjes op de camping!

safaritent blog 3 SASSO CORBO

AVETE BUNGALOW?

In deze blog vertelt Bas over een ervaring met Italianen en zijn blootcamping.

blootgewoon blog bas en domenica sasso corbo italie toscane

the best mistake ever!

Een jong stel komt per ongeluk op de Italiaanse blootcamping van Bas terecht in Italië. 

sasso corbo blootgewoon blog blootcamping naturistencamping italie toscane

DE eerste BLOOTCAMPING IN TOSCANE!

Bas is samen met zijn vrouw Domenica en hun vier zonen de trotse oprichter en eigenaar van blootcamping Sasso Corbo in Italië. 

BlootGewoon blog Floor (5)

'Confinement' op 5 hectare camping

Floor zit met haar gezin in thuisisolatie op hun Franse blootcamping. Hoewel ze geniet van de lentepracht, voelt een camping zonder vakantiegangers als een gemis!

IMG_4857 bij blog 10

LaatsTe Blog: INdonesië

Het allerlaatste blog van Jos en Aline! Corona gooide roet in hun reisplannen en ze keerden terug naar Nederland. Hun laatste bestemming: Indonesië! Hier konden ze niet overal bloot, maar vonden ze gelukkig ook plekjes waar dat wél kon. 

blog Lake Pukaki

Top 10 (bloot) plekjes in nieuw-zeeland

Jos en Aline hebben Nieuw-Zeeland verlaten, maar niet zonder een top 10 van mooie (bloot)plekjes voor ons samen te stellen! 

Blote voeten wandelen

Se promener nu (bloot lopen)

Op een blootcamping loop je toch altijd in je blootje? Dat zou je denken, maar dit ligt net even iets genuanceerder. Floor legt het uit in haar nieuwe blog.

Brand_Na_30_min_rijden_blog_zelfvoorzienend-min

Zelf-voorzienend

In de ‘middle of nowhere’ in Australië is het superhandig als je campervan zelfvoorzienend is. Jos en Aline genieten volop van hun reis ‘down under’. Maar dan breken de bosbranden uit en moeten ze hun reisplannen hals over kop wijzigen. 

Blootgewoon-blog-frankrijk-naturistische-camping-domaine-de-la-gagere-00

gesprek met een insider

Martin woont al 5 jaar in Nieuw-Zeeland en komt graag op blootlocaties. Tijdens hun wereldreis leerden Jos & Aline hem kennen en vroegen hem het hemd van het lijf. 

Blog 4 3

Op bloot-vakantie: even bijkomen

Floor gaat na een druk vakantieseizoen met haar gezin op een heerlijke blootvakantie in Portugal. 

Blog Blote hike

Bloot Hiken

Nieuw-Zeeland heeft een aantal fantastische wandelroutes, waarvan je een groot gedeelte bloot kunt bewandelen. Bloggers Jos & Aline liepen er een aantal en delen hun ervaringen. 

BlootGewoon blog Floor (3)

mijn favoriete locatie

Wat maakt dat een plek jouw favoriete locatie is? Floor haalt herinneringen op aan haar eerste keer bloot kamperen en vertelt over een bijzondere ontmoeting met een Engelsman.

Picton

Blote Billen weer

Het weer maakt het voor Jos & Aline wat moeilijker om uit de kleren stappen in Nieuw-Zeeland. De seizoenen zijn precies tegenovergesteld aan die in Nederland. Herfst is lente, winter is zomer.

Campervan blootgewoon blog

270 kilometer en 983 bochten

De blote wereldreis van Jos & Aline gaat verder naar het zuiden van Nieuw-Zeeland. Ze maken een uitdagende rit over één van Nieuw-Zeeland’s meest verraderlijkste wegen​.

Blootgewoon blog jacuzzi Auckland Outdoor Naturist Club

Khapunkaaa, Viphavadeee

De dag van vertrek is aangebroken. Op naar Brussel Airport. Na 54 uur reizen komen Jos & Aline aan in in Auckland (Nieuw-Zeeland). Ze pakken de campervan naar Auckland Outdoor Naturist Club. 

blog floor IMG_0912

blootcamping runnen

Floor woont met haar gezin op Domaine de la Gagère. Hier genieten ze in de winter van de rust en de natuur en in de zomer van de bedrijvigheid en gezelligheid van alle gasten. 

world travel

De pauzeknop ingedrukt

Als we vertellen dat we op wereldreis gaan, is vaak de eerste vraag: waarom?! Waarop wij altijd hetzelfde antwoord geven: waarom niet?! Hoe we op het idee kwamen? Dat lees je in dit blog!

Feet on a Beach - Summer Vacation Theme

Een enkeltje Nieuw-Zeeland

Maak kennis met BlootGewoon! bloggers Jos & Aline! Zij gaan samen 9 maanden op wereldreis en nemen je mee naar (blote) plekjes aan de andere kant van de wereld.

Menu