fbpx

Blog

EEN STREEPJE VOOR

BAS blogt over zijn Toscaanse blootcamping

Eén zelfgebracht offer van het hebben van een eigen camping is dat je zelf niet meer kampeert. En dat deden we heel graag. Iedere vakantie gingen we met ons gezin op pad. Soms een weekje naar de sneeuw, soms wat verder weg, maar meestal gingen we kamperen. Naar een blootcamping uiteraardJ. Omdat het opzetten van een eigen camping onze droom was, keken we bij anderen af, wat wel en niet beviel en wat we zelf anders zouden doen. Het kwam allemaal in een ideeënboekje terecht. Beter goed gejat dan slecht bedacht, toch?

Van één idee waren we erg gecharmeerd. Op één van de campings waar we als gast vakantievierden was een heel klein winkeltje; meer dan twintig vierkante meter zal het niet zijn geweest. De producten die je er kon kopen waren in schappen langs de wanden opgesteld. Links, op een oud bureautje, lag een schrift. Je kon alles zelf pakken en opschrijven. Afrekenen deed je bij vertrek. Geen gedoe met portemonnees, openingstijden, personeel of vrijwilligers. Handig dus. Wat ons vooral raakte was het vertrouwen dat ervan uitging.

“Bas, kun je er ook een leesbril bijhangen?”

Dit idee liet ons niet meer los en werd zo’n beetje de basis van onze camping. Niet voor niets worden we soms ook wel ‘de lijstjescamping’ genoemd. Want overal waar we iets aanbieden, ligt pen en papier. Bij de groentetuin, in de bar bij de kast met streekproducten en in het oude huis waar je zelf een lekker wijntje kunt tappen. Onze gasten kunnen zelfs in de bar hun eigen favoriete drankje inschenken en noteren. Op de koelkast hangt een barlijst met twee tarieven, niet alcoholisch en alcoholisch en per consumptie zet je een streepje. Afrekenen bij vertrek.

Blog Sasso Corbo

Bij de gezamenlijke maaltijd zeg ik wel eens: “Vanavond beginnen we met een schone lei, er hangt een lege barlijst en jullie kunnen dus naar hartenlust turven. Na de maaltijd vervang ik hem ook weer, dus je hoeft je nergens voor te schamen. Tot een glas of drie is dit voor niemand een probleem.” Haha, gelach, onze gasten kunnen het wel waarderen. En: “Ik heb er een lampje bij gehangen, dan kun je het streepje op de goede regel schrijven.” Eén van de gasten: “Bas, kun je er dan ook een leesbril bij hangen?”

De barlijst levert mooie verhalen op. Laatst had iemand achter zijn naam geen streepjes gezet maar de woorden ‘heul veul’. Toen ik hem de volgende ochtend tegenkwam was dat ook zichtbaar. Hihi. “Heul veul moeten we dan nog maar even kwantificeren”, zei ik. En soms zijn papa en mama bij vertrek even de tel kwijt: “Hebben we zoveel ijsjes gegeten?” (ijsjes noteren we bij de alcoholische items ;-)).

Welk systeem je ook gebruikt, ze kennen allemaal hun plussen en minnen. Dat geldt natuurlijk ook voor ons turfsysteem. Soms belandt een streepje wel eens aan de verkeerde kant of op de verkeerde regel en soms vergeet iemand weleens een streepje te zetten.

Hoe dan ook, we vinden het prachtig dat we dit zo kunnen doen en het past ook bij naaktrecreatie. Het is ook nog eens goed voor onze conditie. Want als we een rekening maken doen we even een rondje lijstjes. Maar het belangrijkste, het doet iets met de sfeer. En je weet, bij ons heb je altijd een streepje voor!

Blogger Bas Sasso Corbo BlootGewoon!

bas

Even voorstellen

Ik ben Bas Boon. In 2010 emigreerde ik samen met mijn vrouw Domenica en onze vier zonen naar Toscane, om daar onze droom te realiseren. We lieten ons sportmanagementbedrijf achter ons en waagden de sprong in het diepe. We kochten een oude boerderij met 23 hectare grond, om daar de eerste blootcamping van Toscane te realiseren: Sasso Corbo. In 2012 gingen de deuren open!

Voor BlootGewoon! post ik af en toe een blog met leuke anekdotes, over bijvoorbeeld de eerste blootervaringen van onze gasten. Verder begeleid ik als coach mensen die ook het roer willen omgooien en een wending aan hun leven willen geven.

Menu