fbpx

Inspiratie

reizen en vakantie

Zomerzon achterna op Gran Canaria

Gran Canaria is de dichtstbijzijnde zonbestemming als het in Nederland winter wordt en je kunt er volop bloot. Ook wij reisden erheen om ons blote batterijtje op te laden. 

Weekendtrip naar groningen

Ontdek Groningen! In deze reisreportage spenderen we een weekend in de gezondste stad van Nederland. Uiteraard zoeken we ook de plekken op waar je naakt kunt recreëren.

Roadtrip langs de spaanse zuidkust

Ook zo’n behoefte aan die heerlijke zon, maar geen zin in kamperen of handdoekje leggen in grote hotels? Boek een ontspannen blootverblijf in een Spaanse finca! In deze kleinschalige B&B’s staan rust, comfort en genieten centraal. Helemaal als ze adult only zijn.

Treinen door duitsland

Geen gedoe met parkeren, geen files, wél beenruimte. Met de internationale trein zoef je snel en comfortabel over de grens naar Duitsland, ons veelzijdige buurland. Reis met ons mee in de trein naar Duisburg, Frankfurt, Mainz en Berlijn en ontdek blootlocaties.

Eilandhoppen in Kroatië

Een goed bewaard vakantiegeheim zijn de Kroatische eilanden, afgelegen baaien, prachtige strandjes, geweldig eten en natuurlijk heel veel rust én al sinds 1934 een gastvrij land voor naaktrecreanten. Gelukkig weet nog niet iedereen dat…

Vijf keer Frankrijk

Frankrijk is een eigenzinnig, waanzinnig land. Zoek je rust of ben je juist toe aan actie? Het kan allemaal. In samenwerking met France4Naturisme zetten we vijf prachtige blootlocaties voor je op een rij. En het mooie aan Frankrijk is; je bent er zo. À bientôt!  

Oostenrijk

Oostenrijk een ‘belegen’ seniorenbestemming? Zeker niet! Hiken, flaneren, lekker eten en daarna met je blote bips in de sauna. Guten Tag!

Sardinïe

Beeld je een droomplek in met witte zandstranden, azuurblauwe zee, ruige bergen, cactussen en oleanders en je hebt een aardig beeld van het Italiaanse eiland Sardinië. Enig nadeel? Er zijn maar een paar plekken waar je bloot mag zonnen of zwemmen, laat staan kamperen.

frankrijk van west naar oost

Wie gaat er mee? We doorkruisen Frankrijk van West naar Oost: van de adembenemende kustlijnen bij Nantes tot aan de groene heuvels van de Bourgogne. Met je eigen auto of camper heb je alle bewegingsvrijheid. Voet op het gaspedaal en gáán!

TIP 10: SKINNYDIP OP JE STEDENTRIP

Reisje naar een stad op de planning staan? Dit zijn de 10 bijzonderste stekjes om ontspannen uit de kleren te gaan. Níét het weggestopte naaktstrand, wél de plekken waar de locals er zelf ook uitgebreid aan meedoen. Zo hoef je je nooit ongemakkelijk of betrapt te voelen!

TIP 10: DE MOOISTE WARMWATERBRONNEN

Verscholen in mistige bossen of juist zomaar midden in de stad: dit zijn de 10 mooiste warmwaterbronnen om zonder zwembroek in te dobberen.

DUURZAAM REIZEN

Als je er bewust voor kiest om zonder kleren te recreëren, dan ga je meestal ook bewust om met de natuur. Je scheidt je afval, probeert zo veel mogelijk biologisch te kopen en rijdt een zuinige auto. Maar roomser dan de paus ben je allerminst. Want als het op je vakantie aankomt, dan wil je naar de zon. Voor een prikkie graag en zo snel mogelijk. Dan kom je al gauw op het vliegtuig… Hoe schadelijk is dat nou precies? En hoe kun je wél duurzaam reizen? BlootGewoon! zocht het voor je uit.

single reizen

Er zijn in Nederland steeds meer mensen single. Dat betekent dat we onafhankelijker worden, maar ook dat we vaker alleen zijn. Ook op vakantie, want vind maar eens iemand die samen met jou bloot op reis wil. Daarom worden er sinds een paar jaar blote singlereizen aangeboden – en dat is een doorslaand succes. Het kan namelijk ontzettend lekker zijn om alles helemaal zelf te bepalen op reis.

clothing optional

Wil je eens een blootvakantie proberen? Of heb je een en partner die best open staat om een keer op een blote vakantie te gaan, maar het toch nog wel spannend vindt? Dan is een clothing optional locatie misschien wel een idee! Het woord zegt het al: de kleren mogen uit, maar het hoeft niet. Doe waar je je fijn bij voelt! Hierbij een selectie van leuke clothing optional vakantieadressen over de hele wereld.

Menu