fbpx

Naaktrecreatie

bloot in eigen tuin

Wil jij ook thuis graag bloot in de tuin of op je balkon liggen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. We geven je praktische tips zodat jij de deur niet meer uit hoeft om bloot van de zon te genieten! 

blijf uit het zicht

Zorg ervoor dat mensen die op straat wandelen of op de weg rijden je niet bloot kunnen zien. Bloot op je open balkon? Scherm de spijlen af zodat niemand bij je naar binnen kan kijken. Dat kan met een handdoek of met een tuinscherm.

gebruik je gezond verstand

Gebruik altijd je gezond verstand bij het bepalen of en wanneer jouw plekje geschikt is om bloot te zonnen.

bescherm je huid

Smeer jezelf in met zonnebrandcrème en wissel het zonnen af met pauzes in de schaduw. En vergeet niet te smeren op de plekken waar normaal gezien de zon niet schijnt.

maak het jezelf comfortabel

Denk aan een fijne relaxstoel, een goed boek en een lekker drankje. Zo kan je het een tijdje rustig volhouden. Toch iets vergeten? Trek iets aan als je van je huis naar je stoel of ligbed loopt of zorg dat je uit het zicht blijft voor de wereld buiten jouw oase!

wees voorbereid op bezoek

Hou een omslagdoek of badjas bij de hand voor als de deurbel gaat of er bezoek komt. Hang een bordje aan de tuindeur. Bijvoorbeeld met de tekst; ‘Ik geniet bloot van de zon, klop even voor je de tuin in loopt’.

zorg voor beschutting

Kan je de tuin in kijken vanaf de openbare weg? Ga dan niet midden in de tuin liggen maar zoek de luwte. Doe de gordijnen dicht zodat mensen niet (vanaf de openbare weg) door je huis de tuin in kunnen kijken. Of plaats een schutting of tuinscherm. Nog mooier is het planten van een dichte heg (bijvoorbeeld Laurier), een hek van gaas laten begroeien met Klimop of een natuurlijke singel met heesters.

zorg voor verkoeling

Het is heerlijk om tussen het zonnebaden door even af te koelen. Denk aan een dompelbad, tuinsproeier of buitendouche. Je huid zal je dankbaar zijn!

informeer de buren

Vraag je buren hoe zij het vinden als je bloot zont. Als zij het best vinden, is er natuurlijk geen vuiltje aan de lucht! Als ze er moeite mee hebben; zoek dan naar een oplossing waar iedereen zich prettig bij voelt.

controleer jezelf op teken

Ook in tuinen kunnen teken voorkomen! Check jezelf goed na het bloot zonnebaden in de tuin. Voorkomen is beter dan genezen. Want zelfs áls je gebeten wordt, maar de teek binnen 24 uur veilig verwijderd is, is de kans op de ziekte van Lyme bijna nihil. Reden genoeg om lekker bloot te blijven genieten!

blootgewoon nfn prettig bloot vink

naaktrecreatie en de wet

Waar mag je wel en niet naakt zijn in het openbaar in Nederland? Hoe is het in de wet geregeld? Je leest alle (juridische) informatie op onze website.

Menu