fbpx

Inspiratie

wellness en sauna

veelgestelde vragen over saunabezoek

Mag je als je zwanger bent naar de sauna? Wat zijn opgietingen en welke soorten sauna’s zijn er eigenlijk? En wat neem je mee?  We hebben antwoorden op tien veelgestelde vragen over een saunabezoek voor je verzameld!

gemiddelde saunakosten

Wat kost een saunabezoek je tegenwoordig? Wat de gemiddelde prijzen van een dagje wellness zijn, zochten wij uit door de prijzen van 36 Nederlandse sauna’s te vergelijken. Op die manier krijg je een goed beeld van de gemiddelde kosten van een dagje wellness.

sauna top 10 van nederland

Sauna’s zijn er in vele soorten en maten: van kleine charmante zweethokjes tot over-the-top luxueuze wellness-complexen. Dit zijn volgens bezoekers de tien best gewaardeerde sauna’s in Nederland op onze locatievinder blootkompas.nl

Zo doorsta je een opgieting

Een paar keer per dag gebeurt het in de meeste sauna’s en wellnesscentra: opgietingen. Wat is een opgieting en hoe doorsta je zo’n opgieting het beste. We geven vijf tips! 

10 bijzondere massages

Een dagje wellness omvat natuurlijk meer dan peentjes zweten in een sauna. Laat je eens kneden, plukken, kietelen en in de watten leggen.
Welke van deze tien massages kies jij?

skinimalism

De gemiddelde badkamerkast staat vol met crèmes, serums, lotions, tonics en oliën. Is die wildgroei aan verzorgingsproducten nodig? Of knapt je blote huidje juist op van een minimale aanpak? Wat blijkt: gezond en effectief smeren kun je leren. En je bent nog sneller klaar ook. 

saunarituelen wereldwijd

Van de Finse sauna tot aan de Russische banya. En van de Antarctische ‘300 club’ tot een jjimjilbang in Zuid-Korea. Overal ter wereld zijn er zweethokken in vele soorten en maten, elk met hun eigen tradities en rituelen.
Tijd voor een saunatripje rond de wereld.

TIP 10: DE MOOISTE WARMWATERBRONNEN

Verscholen in mistige bossen of juist zomaar midden in de stad: dit zijn de 10 mooiste warmwaterbronnen om zonder zwembroek in te dobberen.

massage voor dummies

Van ayuverda massage tot stoelmassage, van hot stone-massage tot shiatsu… Er zijn zoveel verschillende massagevormen. Welke massages zijn er? Welke massage moet je nu kiezen? BlootGewoon! helpt je op weg. Lees gauw verder…

alleen naar de sauna

De één vindt het maar verrekte lastig, terwijl de ander er juist naar snakt: alleen de dag doorbrengen in een saunaresort. Alleen naar de sauna gaan heeft veel voordelen. We werkten twee scenario’s uit met tips, zodat je je minder alleen voelt en optimaal kunt genieten.

zo heurt het in de sauna

Allemaal leuk en aardig, zo’n sauna, maar er komen behoorlijk wat nieuwe omgangsvormen bij kijken. Met deze do’s en don’ts heb je de etiquette zo onder de knie.

badkledingdag in de sauna

Ondanks dat mensen al honderden jaren samen naakt de sauna ingaan, bieden in Nederland steeds meer wellnesscomplexen een badkledingdag aan. Betekent dit dat Nederland verpreutst? Nee, met badkledingdagen boren de wellnessresorts een grote nieuwe doelgroep aan van mensen die wél willen ontspannen, maar schroom voelen om dat bloot te doen. Uiteindelijk switchen veel badkledingdragers naar bloot saunabezoek.

hottub in eigen tuin

Of het nu is omdat je je portie wellness zo gemist hebt de afgelopen tijd, of omdat je zo nooit meer een plek hoeft te reserveren: een sauna of hottub in je eigen tuin heeft veel voordelen. Op een dag waarbij de zon je blote huid verwarmt of wanneer de regen als een verkoelende douche werkt, kun je altijd je eigen wellnessmomentje creëren.

Menu