fbpx

Inspiratie

wellness en sauna

sauna top 10 van nederland

Sauna’s zijn er in vele soorten en maten: van kleine charmante zweethokjes tot over-the-top luxueuze wellness-complexen. Dit zijn volgens bezoekers de tien best gewaardeerde sauna’s in Nederland op onze locatievinder blootkompas.nl

TIP 10: DE MOOISTE WARMWATERBRONNEN

Verscholen in mistige bossen of juist zomaar midden in de stad: dit zijn de 10 mooiste warmwaterbronnen om zonder zwembroek in te dobberen.

massage voor dummies

Van ayuverda massage tot stoelmassage, van hot stone-massage tot shiatsu… Er zijn zoveel verschillende massagevormen. Welke massages zijn er? Welke massage moet je nu kiezen? BlootGewoon! helpt je op weg. Lees gauw verder…

alleen naar de sauna

De één vindt het maar verrekte lastig, terwijl de ander er juist naar snakt: alleen de dag doorbrengen in een saunaresort. Alleen naar de sauna gaan heeft veel voordelen. We werkten twee scenario’s uit met tips, zodat je je minder alleen voelt en optimaal kunt genieten.

zo heurt het in de sauna

Allemaal leuk en aardig, zo’n sauna, maar er komen behoorlijk wat nieuwe omgangsvormen bij kijken. Met deze do’s en don’ts heb je de etiquette zo onder de knie.

badkledingdag in de sauna

Ondanks dat mensen al honderden jaren samen naakt de sauna ingaan, bieden in Nederland steeds meer wellnesscomplexen een badkledingdag aan. Betekent dit dat Nederland verpreutst? Nee, met badkledingdagen boren de wellnessresorts een grote nieuwe doelgroep aan van mensen die wél willen ontspannen, maar schroom voelen om dat bloot te doen. Uiteindelijk switchen veel badkledingdragers naar bloot saunabezoek.

hottub in eigen tuin

Of het nu is omdat je je portie wellness zo gemist hebt de afgelopen tijd, of omdat je zo nooit meer een plek hoeft te reserveren: een sauna of hottub in je eigen tuin heeft veel voordelen. Op een dag waarbij de zon je blote huid verwarmt of wanneer de regen als een verkoelende douche werkt, kun je altijd je eigen wellnessmomentje creëren.

Menu