fbpx

belangenbehartiging

Actuele Dossiers

gemeente zeewolde

Gemeente wil naaktrecreatie verbieden

In de commissievergadering van de Gemeente Zeewolde van 3 december 2020 zijn nieuwe regels ten aanzien van naaktwandelen besproken. Het college van B&W wil dat de gemeenteraad naaktrecreatie in heel Zeewolde verbiedt, met uitzondering van naaktstrand ’Het Laaksestrand’. NFN Open & Bloot heeft de agendastukken en specifieke voorstellen gelezen en heeft onmiddellijk schriftelijk bezwaar ingediend bij de Gemeente Zeewolde. Inmiddels loopt er een rechtszaak tussen NFN en de Gemeente Zeewolde en is NFN in gesprek met Staatsbosheer over blote wandelpaden. 

1939-Nederland-Naaktstrand-Flevoland-Ellerstrand-01

naaktstrand ellerstrand

Naaktstrand verliest beheerder

Begin 2021 berichtten meerdere media dat het Ellerstrand in Dronten geen beheerder meer heeft en niet meer onderhouden wordt. NFN Open & Bloot trok aan de bel en ging in gesprek met de Gemeente Dronten en de vaste bezoekers. Er werden handtekeningen aangeboden aan de wethouder. Met een prachtig resultaat.  

Naaktstrand Friesland De Potten Sneekermeer

naaktstrand de potten

Toekomstvisie gemeente zonder naaktstrand

Het idee is om het recreatiegebied een kwalitatieve impuls te geven en meer bezoekers te trekken. Hierbij zou het gebied een stadstrand met horeca en sportieve activiteiten worden, waar geen plaats is voor naaktrecreatie.

naaktstrand hoek van holland

Voortbestaan ter discussie

Naaktrecreatie op het naaktstrand van Hoek van Holland wordt onzeker. De gemeente geeft aan dat ze meer mensen willen trekken naar de stranden. En omdat het gebied bij strandopgang Stuifkenszand rustig is (hier ligt o.a. het naaktstrand van Hoek van Holland) én weinig voorzieningen heeft, ziet de gemeente juist hier mogelijkheden. De gemeente heeft NFN uitgenodigd om mee te praten over de verdere ontwikkelingen.

Naaktstrand bussloo

Leisurelands wil naaktstrand verkleinen

Recreatieonderneming Leisurelands Bussloo gaat een nieuwe parkeerplaats aanleggen, waardoor een gedeelte van het naaktstrand verloren gaat. Een gedeelte van de bezoekers van het naaktstrand maakte bezwaar bij de Raad van State. Sindsdien zijn alle partijen met elkaar in gesprek geweest. Als belangenbehartiger van naaktrecreanten in Nederland is NFN Open & Bloot er nauw bij betrokken. 

maasvlakte

Windmolenpark naast naaktstrand

Eneco werkt in opdracht van Rijkswaterstaat aan de ontwikkeling van een windpark van 22 windmolens, waarvan er 12 op het strand komen te staan. De specifiek aangewezen plek is het strand ten noorden van het naaktstrand Maasvlakte 2. NFN Open & Bloot probeert in overleg met Eneco en de gemeente Rotterdam om de gevolgen voor het naaktstrand zoveel mogelijk te beperken.

oesterdam tholen

Trekpleister voor toeristen naast naaktstrand

De Zeeuwse gemeente is voornemens om rond de plek van het naaktstrand en de ligweide de funderingen van de historische stadsmuur van Reimerswaal bloot te leggen.  Deze stadsmuur wordt dan toegankelijk voor bezoekers. Deze mensen lopen dan slechts op een paar honderd meter van de ligweide en dat heeft invloed op de privacy van de bezoekers.

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu