fbpx

Inspiratie

naaktstranden

naaktstranden in nederland

Leg op het naaktstrand je kleren én je zorgen opzij. Beleef de natuur. Voel de wind in je haar en het warme zand tussen je tenen. Luister naar de golven. En neem af en toe een frisse duik.

voor het eerst naar het naaktstrand

Het spookt al maanden door je hoofd en nu weet je het zeker: je wilt wel eens ervaren hoe het is om in je blootje op het strand te liggen. Met deze tips wordt het gegarandeerd een geslaagde dag. 

De 10 beste naaktstranden van Nederland

Nederland kent prachtige naaktstranden, zowel aan de kust als in het binnenland. We zetten de beste 10 voor je op een rij. Vijf stranden die door de bezoekers van onze locatievinder BlootKompas! het best gewaardeerd worden en vijf tips van onze redactie!

de 10 beste naaktstranden van europa

Droom jij wel eens over een onbewoond tropisch eiland in de Stille Zuidzee? Om daar al je kleren uit te doen en bloot onder een palmboom naar de kabbelende zee te kijken? Als dit je wel goed in de oren klinkt, dan hebben we goed nieuws voor je! Dit gevoel is ook dichter bij huis te krijgen! We hebben het voor je uitgezocht. 

kaart van alle naaktstranden in nederland

Een mooi overzicht van alle naaktstranden in Nederland. Wil je meer informatie over een naaktstrand? Kijk op onze locatievinder BlootKompas!

Nederland is een van de weinige landen waar bloot zonnen in het openbaar wettelijk is toegestaan. Kort samengevat mag dit op plaatsen die door gemeenten zijn aangewezen (de officiële naaktstranden) en plaatsen die hiervoor geschikt zijn. 

Hoewel niet iedereen bloot zont, is het wel maatschappelijk geaccepteerd en daardoor komen heel veel stranden en meren bij voorbaat al in aanmerking. Je kunt in principe dan ook zelf bepalen of een locatie geschikt is om zonder kleren te zonnen. Kijk alleen uit dat mensen niet ongewild met jouw bloot-zijn worden geconfronteerd en dat je de openbare orde niet verstoort. En: als anderen er al bloot liggen, dan weet je dat je goed zit!

Op onderstaande kaart vind je alle naaktstranden van Nederland. Als je erop klikt, verschijnt de kaart groter in beeld.

 

 

Menu