fbpx

naaktstranden in nederland

Naaktstrand is totale ontspanning!

Leg op het naaktstrand je kleren én je zorgen opzij. Beleef de natuur. Voel de wind in je haar en het warme zand tussen je tenen. Luister naar de golven. En neem af en toe een frisse duik. Prettige bijkomstigheid: bezoekers van een naakt strand zijn zich goed bewust van omgeving en milieu. Ze houden het strand schoon en ruimen hun afval op. Naaktstranden worden door alle leeftijden bezocht. Goede kans dat je buren of familieleden ook bezoekers van het naaktstrand zijn!

nude young girls walk on the beach in the waves of the surf on a summer day
Beste naaktstrand van Nederland

Behoud en uitbreiding van naaktstranden.
Wie doet dat?

Wie zorgt er eigenlijk dat alles goed geregeld is op de naaktstranden? Dat de stranden blijven bestaan en er nieuwe bijkomen? NFN Open & Bloot is de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland en zet zich vol enthousiasme in voor de belangen van naaktstrandbezoekers. Wist je dat wij ervoor gezorgd hebben dat er een wetgeving is voor naaktstranden in Nederland? En dat je bij ons altijd terecht kunt met vragen en opmerkingen via [email protected]l? Vandaag de dag adviseren we gemeentes, recreatieschappen en andere strandbeheerders. Dankzij ons profiteer je van voldoende en kwalitatief goede naaktstranden!

Advies & informatie

Vragen over naakt op het strand recreëren? Je kunt bij NFN Open & Bloot altijd terecht voor informatie en advies. Wij zijn het kenniscentrum voor naaktrecreatie in Nederland. 

Op onze websites, in onze magazines, nieuwsbrieven en via social media houden we je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Questions
BlootKompas

Kaart van naaktstranden in Nederland

Zoek je een naaktstrandje bij jou in de buurt of wil je eens naakt zonnen op een ander strand? Bekijk hier de kaart van alle naaktstranden in Nederland. En op onze locatievinder BlootKompas! vind je meer dan 90 prachtige naaktstranden in Nederland.

Hoe was je strandbezoek? Plaats een review op BlootKompas! en deel je ervaring met andere bezoekers.

veelgestelde vragen over naaktstranden

Hoe zit het met het naaktstrand en de wet?

Nederland is één van de weinige landen waar naaktrecreatie goed is geregeld in de wet. Deze wet is in 1986 mede op initiatief van NFN tot stand gekomen. Je mag bloot op de stranden die hiervoor zijn aangewezen (officiële naaktstranden) en stranden die hiervoor ‘geschikt’ zijn (gedoogde naaktstranden). Waar een strand aan moet voldoen om geschikt te zijn voor naaktrecreatie. Kijk voor meer informatie op onze pagina: Naaktrecreatie en de wet.

Is er een meldpunt voor naaktstranden?

We horen bij NFN Open & Bloot graag wat er op de naaktstranden in Nederland leeft, daarom hebben wij een meldpunt. Ook tips voor een nieuw naaktstrand zijn welkom via [email protected].

Is belangenbeharting echt zo belangrijk?

Op sommige plekken staat openbare naaktrecreatie onder druk. Hier is inmenging van NFN Open & Bloot van groot belang. Soms zelfs met een rechtszaak. NFN Open & Bloot kan gemeentes een leidraad bieden hoe ze met naaktstranden om kunnen gaan. We maken ons samen sterk, omdat het belangrijk is dat we in Nederland in alle vrijheid naakt kunnen recreëren!

Kan ik ook een donatie doen voor het behoud en verbetering van naaktstranden?

Zon jij graag op een naaktstrand of vind je het gewoon belangrijk dat iedereen die dat wil prettig bloot kan zijn? Voor nog geen € 2,50 per maand word je lid van NFN Open & Bloot en help je mee aan het voortbestaan en uitbreiding van de prachtige naaktstranden in Nederland! Of doe een donatie aan NFN Open & Bloot. We zijn blij met iedere bijdrage Hoe groter de pot is, hoe beter we ons kunnen inzetten voor het behoud en de verbetering van plekken waar je bloot kunt zijn. Doe je mee?

Wat zijn de regels op het naaktstrand?

Net als overal is ook op een naaktstrand sociaal en respectvol gedrag voor iedereen prettig. NFN heeft plaatst daarom in samenwerking met gemeenten en strandbeheers strandborden met informatie en do’s en dont’s op het naaktstrand. Zo kan iedereen ‘blootgewoon’ genieten.  

  • Toon respect voor anderen en je omgeving
  • Niet fotograferen of filmen zonder toestemming
  • Houd het strand schoon en ruim je afval op
  • Geen seks, niet gluren of cruisen 
  • Bel bij incidenten het nummer van de lokale politie (vermeld op het strandbord) of bij calamiteiten het alarmnummer (112).  

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu