fbpx

Contact

voor de pers

Online pressroom nfn open & bloot

factsheet

Download hier de factsheet van NFN Open & Bloot met veelgestelde vragen over naaktrecreatie in Nederland. 

contact

Neem voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een interview contact op met NFN Open & Bloot.

Tel.nr. 033 – 253 3050
[email protected]

NFN Open & Bloot

Wil je ons noemen? Onze officiële naam is NFN Open & Bloot, de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland.

2,5 miljoen naaktrecreanten

Herhaaldelijk onderzoek heeft uitgewezen dat er in Nederland zo’n 2,5 miljoen mensen zijn die zo nu en dan naakt recreëren.

Ons doel

Het verkrijgen van meer begrip en maatschappelijke acceptatie voor naaktrecreatie in Nederland. Dat bloot gewoon is én blijft!

Plekken in nederland

In Nederland kun je bloot recreëren op honderden verschillende plekken; van naaktstranden en campings tot B&B’s en wellnessresorts. Check onze locatievinder BlootKompas!.

persberichten

Campagne blootgewoon 2022

Landelijke campagne: voel je vrij, geef je bloot

4 juli 2022

Maandag 4 juli 202 lanceert BlootGewoon!, merk van NFN Open & Bloot, voor het tweede jaar op rij een landelijke multimediale bewustwordingscampagne met de titel ‘Voel je vrij, geef je bloot’. Hiermee wil NFN, belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland, bloot recreëren bespreekbaar en laten zien hoe naaktrecreatie anno 2022 eruit ziet.

Nationale Toplessdag

Nationale toplessdag: 20 juni 2021

17 juni 2021

Zondag 20 juni is het voor de vierde keer op rij Nationale Toplessdag! De dag dat we stilstaan bij de gedachte dat je je vrij mag voelen om te kiezen wat je zelf wilt. Zonnen zonder topje, zonder bikini of juist in dat mooie badpak: belangrijk is dat je zélf die keuze maakt en ook niet oordeelt over andermans keuzes.

BlootKompas! Awards

WINNAARS BLOOTKOMPAS! AWARDS 2021 ONLINE BEKEND GEMAAKT

14 april 2021

Van 8 tot en met 12 april reikte acteur en tv-presentator Koert-Jan de Bruijn iedere dag een BlootKompas! Award uit. De BlootKompas! Awards geven erkenning aan de best gewaardeerde blootlocaties in vijf categorieën: camping, accommodatie, sauna, verenigingsterrein en naaktstrand. Op BlootKompas.nl, dé locatievinder en reviewsite voor blootlocaties wereldwijd, werden de winnende blootlocaties het hoogst gewaardeerd door hun gasten.

Duim omhoog

Aantal naaktrecreanten al jaren stabiel rond 2,5 miljoen Nederlanders

7 juli 2020

Uit een onderzoek dat NFN Open & Bloot recent door onderzoeksbureau Motivaction liet uitvoeren blijkt dat ruim 2,5 miljoen Nederlanders naakt recreëren. Dit aantal is al jaren stabiel. Vooral een bezoek aan het naaktstrand en aan de sauna zijn in populariteit gegroeid. De grote gemeenschappelijke deler: vrijheid! 

Toplessdag

Nationale Toplessdag: 21 juni 2020

15 juni 2020

De derde editie van de Nationale Toplessdag op 21 juni 2020 staat in het teken van trots zijn op je eigen lichaam en bodyshaming. Uit onderzoek blijkt dat veel vrouwen niet (meer) topless zonnen uit onzekerheid over hun eigen lichaam.

Bloot_5_coverbeeld

Ga jij al op Nakation?

13 januari 2020

De ‘nakation’ oftewel het naakt vakantie vieren is één van de snelst groeiende trends binnen de reisindustrie. De trend is overgewaaid uit Amerika en krijgt in Nederland steeds meer aanhangers.

Op de Vakantiebeurs in Utrecht kun je in het Blootstraatje terecht met al je vragen over deze vorm van op vakantie gaan.

persbericht naaktzwemmen Tikibad

Skinny dippen in het Tikibad

27 November 2019

Zondag 15 december 2019 organiseert BlootGewoon! haar jaarlijkse blootzwemdag in het Tikibad van Duinrell in Wassenaar. Het is alweer de 11e editie van het zwemevenement in het grootste glijbanenparadijs van de Benelux, waar jaarlijks honderden liefhebbers van naaktzwemmen op af komen.

Op de Vakantiebeurs in Utrecht kun je in het Blootstraatje terecht met al je vragen over deze vorm van op vakantie gaan.

Bloot magazine omslag

Bloot! Magazine #5

15 oktober 2019

Bloot! magazine is er weer! In dit nummer lees je onder meer over hoe drumlegendes Cesar Zuiderwijk en Toni Peroni zich blootgeven. Het doel van BlootGewoon! is om met Bloot! magazine meer begrip en maatschappelijke acceptatie voor naaktrecreatie in Nederland te verkrijgen. Dat bloot gewoon is én blijft!

BlootGewoon! sauna

Badkledingdag in de sauna niet door verpreutsing

3 oktober 2019

In Nederland bieden steeds meer wellnesscomplexen een badkledingdag aan. Betekent dit dat Nederland verpreutst? Nee, met badkledingdagen boren de wellnessresorts een grote nieuwe doelgroep aan van mensen die wél willen ontspannen, maar schroom voelen om dat bloot te doen.

LRUpdate Toplessdag 1

Recordpoging Nationale Toplessdag

24 juni 2019

​De Nationale Toplessdag is écht nodig – dat is gisteren bewezen! Tijdens de Nationale Toplessdag van BlootGewoon! op 23 juni 2019 is een recordpoging topless zonnen gedaan. 

BlootKompas!

BlootKompas!

20 mei 2019

Vanaf vandaag heeft naakt recreërend Nederland een nieuwe favoriete website! Op www.blootkompas.nl staan ruim 1.800 locaties over de hele wereld om in je blootje te relaxen.

Menu