Voor de pers

Voor de pers

In deze online pressroom van NFN Open & Bloot vind je het laatste nieuws over naaktrecreatie, persberichten, factsheets en de mooiste beelden...

NFN Open & Bloot

Onze officiële naam is NFN Open & Bloot. Wij zijn belangenbehartiger, kenniscentrum, ledenorganisatie en initiatiefnemer voor naaktrecreatie in Nederland.

2,5 miljoen naaktrecreanten

Herhaaldelijk onderzoek heeft uitgewezen dat er in Nederland zo’n 2,5 miljoen mensen zijn die zo nu en dan naakt recreëren.

Ons doel

Het verkrijgen van meer begrip en maatschappelijke acceptatie voor naaktrecreatie in Nederland. Dat bloot gewoon is én blijft!

Plekken in nederland

In Nederland kun je bloot recreëren op zo’n 500 plekken; van naaktstranden en campings tot b&b’s en wellnessresorts.

Factsheet

Download hier de factsheet van NFN Open & Bloot met veelgestelde vragen over naaktrecreatie in Nederland. 

PERSBERICHTEN

De derde editie van de Nationale Toplessdag op 21 juni 2020 staat in het teken van trots zijn op je eigen lichaam en bodyshaming. Uit onderzoek blijkt dat veel vrouwen niet (meer) topless zonnen uit onzekerheid over hun eigen lichaam.

 

Ga jij al op Nakation?

13 januari 2020

De ‘nakation’ oftewel het naakt vakantie vieren is één van de snelst groeiende trends binnen de reisindustrie. De trend is overgewaaid uit Amerika en krijgt in Nederland steeds meer aanhangers.

Op de Vakantiebeurs in Utrecht kun je in het Blootstraatje terecht met al je vragen over deze vorm van op vakantie gaan.

 

Zondag 15 december 2019 organiseert BlootGewoon! haar jaarlijkse blootzwemdag in het Tikibad van Duinrell in Wassenaar. Het is alweer de 11e editie van het zwemevenement in het grootste glijbanenparadijs van de Benelux, waar jaarlijks honderden liefhebbers van naaktzwemmen op af komen.

Bloot! Magazine #5

15 oktober '19

Bloot! magazine is er weer! In dit nummer lees je onder meer over hoe drumlegendes Cesar Zuiderwijk en Toni Peroni zich blootgeven. Het doel van BlootGewoon! is om met Bloot! magazine meer begrip en maatschappelijke acceptatie voor naaktrecreatie in Nederland te verkrijgen. Dat bloot gewoon is én blijft!

In Nederland bieden steeds meer wellnesscomplexen een badkledingdag aan. Betekent dit dat Nederland verpreutst? Nee, met badkledingdagen boren de wellnessresorts een grote nieuwe doelgroep aan van mensen die wél willen ontspannen, maar schroom voelen om dat bloot te doen.

​De Nationale Toplessdag is écht nodig – dat is gisteren bewezen! Tijdens de Nationale Toplessdag van BlootGewoon! op 23 juni 2019 is een recordpoging topless zonnen gedaan. 

BlootKompas!

20 mei 2019

Vanaf vandaag heeft naakt recreërend Nederland een nieuwe favoriete website! Op www.blootkompas.nl staan ruim 1.500 locaties over de hele wereld om in je blootje te relaxen.

Contact
Neem voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een interview contact op met NFN Open & Bloot.

033 - 253 3050 of communicatie@nfn.nl

Menu