fbpx

Contact

voor de pers

PERSBERICHT

Bloot op vakantie – of een dagje uit? Kies uit ruim 1.500 plekken wereldwijd!

NFN Open & Bloot introduceert gloednieuwe locatiewebsite voor naaktrecreatie

20 mei 2019

Vanaf vandaag heeft naakt recreërend Nederland een nieuwe favoriete website! Op www.blootkompas.nl staan ruim 1.500 locaties over de hele wereld om in je blootje te relaxen; campings, accommodaties, sauna’s en naaktstranden. De perfecte blootlocatie ziet er voor iedere naaktrecreant anders uit. Van basic tot super-de-luxe. Van natuurcamping tot luxe villa met privé-zwembad. BlootKompas! is een initiatief van NFN Open & Bloot, de belangenbehartiger voor ruim 2 miljoen naaktrecreanten in Nederland. BlootKompas! helpt iedere maand ruim 40.000 gebruikers bij hun zoektocht naar een vakantie – of een dagje uit.  

Vakantietrends

Vakantietrends die je op grote ‘geklede’ reiswebsites ziet, hebben vaak ook een ‘blote’ variant. Glampings (= glamorous campings) zijn in opkomst. Zo kun je bloot kamperen in een Pod, Safaritent of Yurt. Ook staan er op BlootKompas! duurzame vakantiebestemmingen die hun impact op het klimaat zo veel mogelijk beperken. Ideaal voor een ‘digital detox’. Op blootlocaties wordt sowieso al veel bewuster omgegaan met de natuur. Geen strand zo schoon als een naaktstrand.

Stedentrip, wereldreis of ‘Ik Vertrek’

Zelfs een stedentrip is een optie als je bloot wil recreëren. Uiteraard ontdek je gekleed de culturele hotspots van bijvoorbeeld Parijs of Bologna. Na alle hectiek van de stad is de rust en vrijheid op een blootcamping in de buurt extra aantrekkelijk. Een blote wereldreis uitstippelen? Je surft snel en  eenvoudig langs bestemmingen in Indonesië, de Verenigde Staten, Mexico, Australië – en verder. En herinner je je de vakantieoorden uit ‘Ik Vertrek’ nog? Je vindt ze op BlootKompas!

Voor iedereen die er best voor open staat om een keer op een blote vakantie te gaan, maar het toch nog wel spannend vindt is een clothing optional locatie misschien wel een idee. Het woord zegt het al: de kleren mogen uit, maar het hoeft niet. Ook ideaal voor partners waarvan de één graag zonder kleding ontspant – en de ander niet. Op BlootKompas! staan bijna 50 van deze locaties.

Bloot op vakantie? Heel gewoon!

Ruim 2 miljoen Nederlanders ontspannen graag zo nu en dan bloot. Het gevoel van vrijheid is de belangrijkste reden om zonder kleding te recreëren. Dat gevoel kan je alleen maar ervaren door het zelf te doen en dat doen gelukkig nog steeds heel veel mensen. Ook de maatschappelijke acceptatie van bloot ontspannen lijkt wat te groeien aldus NFN Open & Bloot – de Nederlandse belangenorganisatie voor naaktrecreatie. Bij zo nu en dan bloot zijn voelen veel mensen zich prettig en het past ook heel goed bij onze huidige cultuur. Juist in de drukke tijd waarin wij leven is het gevoel van vrijheid, even niets hoeven, offline zijn en bewust ontspannen belangrijk. NFN Open & Bloot vraagt dan ook begrip voor mensen die bloot gaan en respecteert ieders keuze.

– Noot voor de redactie, niet voor publicatie –

Beeldmateriaal

Download hier beeldmateriaal dat bij dit persbericht hoort.

Online Pressroom NFN Open & Bloot

In de online pressroom van NFN Open & Bloot vind je contactinformatie, het laatste nieuws over naaktrecreatie, persberichten, factsheets en de mooiste beelden…

Menu