fbpx

Actueel

voel je vrij, geef je bloot

Campagne Blootgewoon!

voel je vrij, geef je bloot

Landelijke multimediale campagne

2,5 miljoen Nederlanders recreëren graag bloot. In de sauna, op het strand of op vakantie genieten ze van het vrije gevoel. NFN zet zich in om in alle vrijheid keuzes te kunnen maken met respect voor iedereen. Voel je vrij, geef je bloot!

Met de landelijke campagne ‘Voel je vrij, geef je bloot’ laten we zien dat bloot recreëren voor heel veel mensen de blootgewoonste zaak van de wereld is. Het geeft een enorm gevoel van vrijheid en blootlocaties liggen vaak op de mooiste plekjes.  Laten we allemaal recreëren op de manier zoals we dat zelf willen, zonder oordeel en met respect voor elkaar. In de zomer van 2023 worden de tv- en radiocommercials uitgezonden bij de publieke omroep. 

Campagne blootgewoon 2022

blootgewoon!-podcasts

Een zomer vol blootgewone podcasts. Abonneer je op de BlootGewoon! - podcast, winnaar van een Dutch podcast-Award!

Linda Duits blootgewoon podcast

podcast - in gesprek met linda duits

In deze aflevering van de BlootGewoon!-podcast gaan tv-presentator en acteur Koert-Jan de Bruijn & directeur van NFN Open & Bloot Christine Kouman in gesprek met sociaalwetenschapper Linda Duits. 

Podcast blootgewoon

podcast - in gesprek met Albrecht Haan

Laat mensen gewoon!

In deze aflevering van de BlootGewoon!-podcast gaan tv-presentator en acteur Koert-Jan de Bruijn & directeur van NFN Open & Bloot Christine Kouman in gesprek met Albrecht Haan. Albrecht verzorgt de opnames van onze BlootGewoon!- podcasts en smeedt ze tot een mooi geheel. Inmiddels weet Albrecht dankzij zijn samenwerking met ons nu het nodige over naaktrecreatie. Zelf is hij geen naaktrecreant en lijkt dit (op dit moment) ook nog niet te overwegen. Wij zijn benieuwd wat hij van ons geleerd heeft en hoe hij tegen naaktrecreatie aankijkt.

Karlijn1 (1)

podcast - in gesprek met Karlijn van Kruchten

Ik was 15 toen ik voor het eerst aan één iemand vertelde dat wij bloot kampeerden.

In deze aflevering van de BlootGewoon!-podcast gaan tv-presentator en acteur Koert-Jan de Bruijn & directeur van NFN Open & Bloot Christine Kouman in gesprek met Karlijn van Kruchten.  Karlijn is 26, theatermaker en actrice en opgegroeid met naaktrecreatie. Ze wil graag taboes doorbreken.

Nynke Nijman blootgewoon podcast

podcast - in gesprek met nynke nijman

“Durf jij te doen wat jij zelf prettig vindt, in plaats van je continu te laten leiden door verwachtingen en ideeën van andere mensen?”.

In deze aflevering van de BlootGewoon!-podcast gaan tv-presentator en acteur Koert-Jan de Bruijn & directeur van NFN Open & Bloot Christine Kouman in gesprek met psycholoog en seksuoloog Nynke Nijman. Onder meer over: Wat is bijvoorbeeld de rol van de opvoeding? 

podcast - in gesprek met Wim fisscher

"Als je de P.C. Hooftstraat uitkleedt, zijn het ook gewoon allemaal jongetjes en meisjes"

In deze aflevering van de BlootGewoon!-podcast gaan tv-presentator en acteur Koert-Jan de Bruijn & directeur van NFN Open & Bloot Christine Kouman in gesprek met Wim Fisscher. Hij is vorig jaar nas na 32 jaar gestopt met strandpaviljoen Adam & Eva in Zandvoort. Hij was de langstzittende horecaondernemer aan het strand, Adam & Eva de laatst overgebleven strandtent waar je zowel op het terras als binnen bloot mocht zijn.

Debby Gerritsen BlootGewoon!-podcast

podcast - in gesprek met Debby gerritsen

'Bloot is ook gewoon bloot, daar mag best vaker over gepraat worden'

In deze aflevering van de BlootGewoon!-podcast gaan tv-presentator en acteur Koert-Jan de Bruijn & directeur van NFN Open & Bloot Christine Kouman in gesprek met journalist en ex-VIVA hoofdredacteur Debby Gerritsen over de rol van de (social) media, de beroemde rubriek ‘Anybody’ in de VIVA en waarom lichamen toch zo geseksualiseerd worden.

podcast - in gesprek met marcel zeldenthuis

'Ik ging niet uit mijn comfortzone, ik kwam er juist in'

In deze aflevering van de BlootGewoon!-podcast gaan tv-presentator en acteur Koert-Jan de Bruijn & directeur van NFN Open & Bloot Christine Kouman in gesprek met Marcel Zeldenthuis. Marcel ontdekte naaktrecreatie op 53-jarige leeftijd en vertelt over zijn ervaring.

BlootGewoon! - podcasts + vlogs

In 2021 maakten we ook een serie BlootGewoon! - podcasts! Met onder meer Roos Schlikker, Stella Bergsma en Eva Koreman. Ook vlogde Koert - Jan de Bruijn over zijn ervaring met naaktrecreatie.
Tip!

ZO VRIJ VOELT BLOOT

Tv- en radiocommercials

kennisquiz

1514

Quiz over naaktstranden in Nederland

Test jouw kennis over de Nederlandse naaktstranden! 

1 / 6

Hoeveel naaktstranden telt Nederland?

2 / 6

In welke wet is openbare naaktrecreatie geregeld?

3 / 6

Wat is het grote verschil tussen naakt- en textielstranden?

4 / 6

Het eerste officiële naaktstrand in Nederland was in:

5 / 6

In welk jaar kwam het eerste naaktstrand in Nederland:

6 / 6

Zowel mannen als vrouwen mogen op alle stranden in Nederland topless zonnen

Je score is

De gemiddelde score is 69%

0%

1806
Campagne blootgewoon 2022

Kennisquiz voor beginners en nieuwsgierigen!

Nieuwsgierig naar naakrecreatie? Test jouw kennis! 

1 / 5

Wat heeft iedere naaktrecreant standaard bij zich?

2 / 5

Wat is een ongeschreven regel op blootlocaties?

3 / 5

Moet je altijd bloot zijn op een blootlocatie?

4 / 5

Mag je in Nederland alleen bloot recreëren op daarvoor officieel aangewezen locaties?

5 / 5

Hoeveel naaktrecreanten telt Nederland?

Je score is

De gemiddelde score is 73%

0%

Sauna - Voel je vrij, geef je bloot
Naaktstrand - Voel je vrij, geef je bloot
Vakantie - Voel je vrij, geef je bloot

gratis digimagazine en inspiratie

Laat je inspireren

NFN geeft vier keer per jaar inspirerende magazines uit. BlootGewoon! is één van deze magazines en is ook verkrijgbaar in de tijdschriftenwinkel en in onze webshop voor € 5,99. In het gratis digimagazine, speciaal ontwikkeld voor de campagne, lees je alles over bloot recreëren: tips voor de beginners, ervaringsverhalen, reis- en wellnessreportages, columns en meer! Het is een samenstelling van artikelen uit recente uitgaven van BlootGewoon!

BlootGewoon! magazine

Heb je interesse in de gedrukte variant van het magazine BlootGewoon!? Alle edities zijn te koop in onze webshop! De laatste uitgave ligt ook in de schappen van de tijdschriftenwinkel en bij bol.com.
Tip!

2,5 miljoen Nederlanders recreëren bloot.
Ontdek het ook!

nieuwsgierig?

TIps voor de beginner

De zomer is dé tijd om bloot te ontspannen en van het vrije gevoel te genieten. Ontdek het nu! Vind je het nog een beetje spannend of zit je met vragen? Lees onze tips voor beginners.

eens was de eerste keer

"Voor het eerst bloot naar de sauna, dat was best eng. Inmiddels kan ik me niet meer voorstellen dat ik mijn badkleding aan zou houden"
Attractive man man in stylish sunglasses with beard
Cas (41)
"In mijn blootje op vakantie, dat wilde ik wel eens proberen. Het was een geweldige ervaring én ik ontmoette de liefde van mijn leven"
BlootGewoon
Isa (53)
"Het eerste moment dat ik uit de kleren stapte vond ik ontzettend spannend, maar de mensen op het strand keken niet eens op of om”
Cheerful woman
Marijke (33)

veelgestelde vragen

Wil je deze zomer ook eens bloot recreëren? En heb je nog vragen of onzekerheden? Wij hebben de meest gestelde vragen aan naaktrecreanten voor je op een rij gezet. En we geven de antwoorden! 

over blootgewoon!

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot

Belangenbehartiging

Wij zijn de belangenbehartiger voor bloot recreërend Nederland. We zijn in gesprek met gemeentes, overheden en ondernemers over het belang, de ontwikkeling en de toegevoegde waarde van plekken voor blootrecreatie.

Maatschappelijke acceptatie

Ons doel is meer begrip en maatschappelijke acceptatie voor naaktrecreatie in Nederland. Dat bloot gewoon is én blijft. We zoeken daarom ook continu de media op om ons verhaal te blijven vertellen.

Advies & informatie

We zijn er voor alle naaktrecreanten, we ondersteunen besturen van naturistenverenigingen en adviseren gemeenten en recreatieschappen. Op wereldwijde locatievinder BlootKompas! vind je jouw perfecte blootlocatie en via onze media informeren we je over alles wat met naaktrecreatie te maken heeft.

wat leden zeggen

"Ik vind het belangrijk dat er een organisatie in Nederland is die zorgt dat naaktrecreatie op de kaart staat bij gemeentes, overheden en ondernemers. Dat is niet vanzelfsprekend"
Koert Jan de Bruin BlootGewoon nfn
Koert-Jan de Bruijn
Tv-presentator & acteur en lid van NFN Open & Bloot
"Veiligheid vind ik heel belangrijk als ik bloot ben op het strand of op vakantie. NFN staat voor veilig bloot recreëren, heeft duidelijke veiligheidsprotocollen en is heel alert"
woman in nature
Leonie Brinke
Lid van NFN Open & Bloot
"Het is jammer dat veel mensen niet durven praten over bloot recreëren. NFN helpt mij om op een goede manier over naaktrecreatie te praten en zo bloot meer gewoon te maken"
Portrait of factory man in goggles
Remco de Vries
Lid van NFN Open & Bloot

Producten en diensten

Veiligheid

blootgewoon nfn prettig bloot vink

Magazines

Magazine BlootGewoon!

We geven prachtige lifestyle magazines boordevol inspiratie uit! Twee keer per jaar BlootGewoon! en twee keer per jaar UIT!.

Activiteiten

We organiseren activiteiten speciaal voor onze leden, zoals saunabelevingen, zwemevenementen en een jaarlijks festival.

blootkompas

BlootKompas

Vind jouw ideale vakantie of dagje weg op onze locatievinder BlootKompas! Je vindt er ruim 1800 blootlocaties wereldwijd!

ledenvoordeel

Als lid profiteer je van flinke kortingen bij diverse campings, accommodaties, sauna’s en natuurlijk in onze webwinkel.

jaarkaart

NFN-Jaarkaart 2022

Met de NFN-jaarkaart krijg je toegang tot alle blootbestemmingen wereldwijd.

Gratis digimagazine BlootGewoon!

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu