fbpx

Actueel

voel je vrij, geef je bloot

Campagne Blootgewoon!

voel je vrij, geef je bloot

Landelijke multimediale campagne

2,5 miljoen Nederlanders recreëren graag bloot.  Dit geeft een gevoel van vrijheid. Vrijheid geeft ruimte om jezelf te zijn. NFN Open & Bloot is er voor wie graag bloot ontspant in de zon, op het strand, in de sauna of op vakantie. Voel je vrij, geef je bloot!

Met de landelijke campagne ‘Voel je vrij, geef je bloot’ laten we zien dat bloot recreëren voor heel veel mensen de blootgewoonste zaak van de wereld is. Het geeft een enorm gevoel van vrijheid en blootlocaties liggen vaak op de mooiste plekjes.  Laten we allemaal recreëren op de manier zoals we dat zelf willen, zonder oordeel en met respect voor elkaar. 

Blootgewoon nfn voel je vrij geef je bloot

ZO VRIJ VOELT BLOOT

Tv- en radiocommercials

Sauna - Voel je vrij, geef je bloot
Naaktstrand - Voel je vrij, geef je bloot
Vakantie - Voel je vrij, geef je bloot

De naakte waarheid

Artikel Vrouw Magazine

31 augustus 2021

Ze moest er een paar hordes voor nemen, maar Sabine Leenhouts (werkzaam bij Vrouw Magazine) durfde het aan om met een vriendin naar een blootcamping in Frankrijk af te reizen. Ze schreef over haar ervaringen een artikel in Vrouw Magazine. 

podcasts

podcast - in gesprek met roos schlikker

'Als je het eenmaal gezien hebt, dan zijn we er vanaf!'

In de eerste aflevering van de BlootGewoon!-podcast gaan tv-presentator en acteur Koert-Jan de Bruijn & directeur van NFN Open & Bloot Christine Kouman in gesprek met Roos Schlikker over haar ervaringen met bloot en de rol van de media. Roos is schrijver van columns, boeken en toneelstukken en schoof regelmatig aan bij Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door. 

PODCAST - IN GESPREK MET EVA KOREMAN​

'Ik voelde me voor het eerst mens en niet per se vrouw.'

Eva radio-dj is bij NPO 3FM. Ze presenteert elke werkdag van 16:00 tot 19:00 uur de middagshow “Frank & Eva: Welkom Bij De Club” samen met Frank van der Lende. Eva post regelmatig over het thema bloot op haar Instagram. In deze podcast praten we met Eva over het doel van haar posts, hoe zij bloot ziet en hoe haar lijf verandert nu ze zwanger is.

PODCAST - IN GESPREK MET stella bergsma

'Ik zou het leuk vinden als we allemaal wat speelser en wat leuker met elkaar en elkaars lichaam om zouden gaan. Een beetje luchtigheid!'

Stella is schrijver, opiniemaker en frontvrouw van de band Einsteinbarbie. Ze heeft een uitgesproken mening over het thema bloot en steekt deze niet onder stoelen of banken. Ze spreekt zich regelmatig online uit over dit thema en krijgt soms ronduit hatelijke reacties. Hoe gaat ze daarmee om?

PODCAST - IN GESPREK MET Sjoukje de haas

'Eerst zei ik: ik weet het niet hoor, naakt... dagenlang, wekenlang? En al heel snel dacht ik, dit is eigenlijk heel normaal. Wat fijn!'

Sjoukje is businesscoach voor vrouwen en heeft drie jaar geleden ontdekt hoe fijn het is om bloot te kamperen. Ze vertelt over haar eerste keer, welke verwachtingen ze vooraf had en hoe het daadwerkelijk was. ‘Je kan er geen oordeel over hebben als je het nog nooit ervaren hebt’. 

vlogs

Koert-Jan vlogt - aflevering 1

'Tips voor de eerste keer bloot recreëren'

Koert-Jan de Bruijn geeft tips aan de beginner over bloot recreëren. Hij put uit zijn eigen ervaringen en vertelt met humor en passie! 

Koert-Jan vlogt - aflevering 2

'Bloot vs. Textiel'

In deze tweede BlootGewoon-vlog benoemd Koert-Jan de belangrijkste verschillen tussen bloot- en textielcampings. Ben jij benieuwd en zou je het ook wel eens willen proberen? Koert-Jan vertelt je waarom hij graag naar een blootcamping op vakantie gaat. 

Koert-Jan vlogt - aflevering 3

Blootrecreatie: do's en don'ts

In deze derde BlootGewoon-vlog van Koert-Jan gaat het om de vraag: wat zijn de omgangsvormen op blootlocaties? Vraag jij je bijvoorbeeld wel eens af of mensen de hele tijd naar elkaar kijken? En ben je benieuwd naar de do’s en don’ts? Bekijk dan zeker deze vlog! 

Koert-Jan vlogt - aflevering 4

Mijn eerste keer bloot recreëren

In deze vierde BlootGewoon-vlog van Koert-Jan vertelt hij over zijn eerste keer bloot recreëren: “Dat gevoel van spanning en onwennigheid was na een half uur compleet verdwenen.” Benieuwd naar zijn eerste bloot ervaring? Bekijk dan snel deze vlog!

Koert-Jan vlogt - aflevering 5

Tips voor als je een bekende tegenkomt in de sauna

In de vijfde en voorlopig laatste BlootGewoon!-vlog van Koert-Jan de Bruijn gaat het over de vraag: wat als je een bekende tegenkomt in de sauna? Koert-Jan heeft tips!

gratis digimagazine en inspiratie

Laat je inspireren

NFN geeft vier keer per jaar inspirerende magazines uit. BlootGewoon! is één van deze magazines en is ook verkrijgbaar in de tijdschriftenwinkel en in onze webshop voor € 5,99. In het gratis digimagazine, speciaal ontwikkeld voor de campagne, lees je alles over bloot recreëren: tips voor de beginners, ervaringsverhalen, reis- en wellnessreportages, columns en meer! Het is een samenstelling van artikelen uit recente uitgaven van BlootGewoon!

BlootGewoon! magazine

Heb je interesse in de gedrukte variant van het magazine BlootGewoon!? Alle edities zijn te koop in onze webshop! De laatste uitgave ligt ook in de schappen van de tijdschriftenwinkel en bij bol.com.
Tip!

2,5 miljoen Nederlanders recreëren bloot.
Ontdek het ook!

nieuwsgierig?

TIps voor de beginner

De zomer is dé tijd om bloot te ontspannen en van het vrije gevoel te genieten. Ontdek het nu! Vind je het nog een beetje spannend of zit je met vragen? Lees onze tips voor beginners.

eens was de eerste keer

"Voor het eerst bloot naar de sauna, dat was best eng. Inmiddels kan ik me niet meer voorstellen dat ik mijn badkleding aan zou houden"
Attractive man man in stylish sunglasses with beard
Cas (41)
"In mijn blootje op vakantie, dat wilde ik wel eens proberen. Het was een geweldige ervaring én ik ontmoette de liefde van mijn leven"
BlootGewoon
Isa (53)
"Het eerste moment dat ik uit de kleren stapte vond ik ontzettend spannend, maar de mensen op het strand keken niet eens op of om”
Cheerful woman
Marijke (33)

veelgestelde vragen

Wil je deze zomer ook eens bloot recreëren? En heb je nog vragen of onzekerheden? Wij hebben de meest gestelde vragen aan naaktrecreanten voor je op een rij gezet. En we geven de antwoorden! 

over blootgewoon!

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot

Belangenbehartiging

Wij zijn de belangenbehartiger voor bloot recreërend Nederland. We zijn in gesprek met gemeentes, overheden en ondernemers over het belang, de ontwikkeling en de toegevoegde waarde van plekken voor blootrecreatie.

Maatschappelijke acceptatie

Ons doel is meer begrip en maatschappelijke acceptatie voor naaktrecreatie in Nederland. Dat bloot gewoon is én blijft. We zoeken daarom ook continu de media op om ons verhaal te blijven vertellen.

Advies & informatie

We zijn er voor alle naaktrecreanten, we ondersteunen besturen van naturistenverenigingen en adviseren gemeenten en recreatieschappen. Op wereldwijde locatievinder BlootKompas! vind je jouw perfecte blootlocatie en via onze media informeren we je over alles wat met naaktrecreatie te maken heeft.

wat leden zeggen

"Ik vind het belangrijk dat er een organisatie in Nederland is die zorgt dat naaktrecreatie op de kaart staat bij gemeentes, overheden en ondernemers. Dat is niet vanzelfsprekend"
Koert Jan de Bruin BlootGewoon nfn
Koert-Jan de Bruijn
Tv-presentator & acteur en lid van NFN Open & Bloot
"Veiligheid vind ik heel belangrijk als ik bloot ben op het strand of op vakantie. NFN staat voor veilig bloot recreëren, heeft duidelijke veiligheidsprotocollen en is heel alert"
woman in nature
Leonie Brinke
Lid van NFN Open & Bloot
"Het is jammer dat veel mensen niet durven praten over bloot recreëren. NFN helpt mij om op een goede manier over naaktrecreatie te praten en zo bloot meer gewoon te maken"
Portrait of factory man in goggles
Remco de Vries
Lid van NFN Open & Bloot

Producten en diensten

Veiligheid

blootgewoon nfn prettig bloot vink

Magazines

Magazine BlootGewoon!

We geven prachtige lifestyle magazines boordevol inspiratie uit! Twee keer per jaar BlootGewoon! en twee keer per jaar UIT!.

Activiteiten

We organiseren activiteiten speciaal voor onze leden, zoals saunabelevingen, zwemevenementen en een jaarlijks festival.

blootkompas

BlootKompas

Vind jouw ideale vakantie of dagje weg op onze locatievinder BlootKompas! Je vindt er ruim 1800 blootlocaties wereldwijd!

ledenvoordeel

Als lid profiteer je van flinke kortingen bij diverse campings, accommodaties, sauna’s en natuurlijk in onze webwinkel.

jaarkaart

Met de NFN-jaarkaart krijg je toegang tot alle blootbestemmingen wereldwijd.

Gratis digimagazine BlootGewoon!

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu