fbpx

In de media

Blootgewoon!
in de media

Radio Noord-holland

De Peiling: blote borsten op Facebook vind ik prima

19 januari 2023

De adviesraad van Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram adviseert om het beleid rond vrouwenborsten en tepels te herzien. NH Nieuws deed een peiling en DJ Aart van Eldik van NH Radio vroeg naar verschillende meningen. Ook Christine Kouman, directeur van NFN Open & Bloot werd ingebeld. Luister het item terug via de website van NH Radio.

Via de button hoor je een kort fragment met Christine terug. Hele item luisteren? Klik hier voor de hele uitzending van 19 januari, uur 1, het item start op 39:47 

NFN open & bloot bij jinek

Toni Peroni, Koert-Jan de Bruijn en Christine Kouman in de dagelijkse talkshow Jinek

13 september 2022

Christine Kouman, directeur van NFN Open & Bloot, zat samen met Koert-Jan de Bruijn en Toni Peroni aan tafel bij Jinek, om Nederland een kijkje in de keuken van naaktrecreatie te geven en te vertellen hoe vrij het voelt om zonder kleren te recreëren.

BlootGewoon! podcast-serie

Een podcast over blootgewone zaken

1 september 2022

Koert-Jan de Bruijn bespreekt samen met Christine Kouman, directeur van NFN, blootgewone zaken met diverse gasten. Deze podcastserie is onderdeel van de campagne ‘Voel je vrij, geef je bloot!’. Het is een initiatief van BlootGewoon!, merk van NFN Open & Bloot, dé belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Voor meer info ga je naar blootgewoon.nl, maar vergeet je niet te abonneren op deze podcast zodat je niets mist!

Naturistencamping populairder dan ooit

Reportage bij Flevo-Natuur met Christine Kouman en gasten van Flevo-Natuur

25 augustus 2022

Het wordt drukker op naaktstranden en naturistencampings in ons land. Belangenbehartiger NFN ziet het ledental vooral stijgen onder jonge gezinnen. In het NOS Radio 1 Journaal een reportage van verslaggever Onno Beukers op de Flevo-Natuur in Zeewolde.

Bloot, verpreutsing en het naaktstrand

Podcast 'Zo Doet Zij Dat' met Christine Kouman en Steven Pont

6 augustus 2022

Zijn we te preuts geworden voor topless zonnen? Hoofdredacteur van VROUW, Marieke ’t Hart, ging op onderzoek uit op het naaktstrand. In een nieuwe aflevering van de podcast Zo Doet Zij Dat deelt zij haar conclusies, evenals de opmerkelijke resultaten uit de enquête die VROUW heeft afgenomen onder 3500 lezers. Sabine Leenhouts trekt haar bovenstuk graag uit op het strand en bezocht wel eens een naaktcamping. „Bloot en seks hebben niks met elkaar te maken.” Volgens Christine Kouman, directeur-bestuurder bij NFN Open & Bloot, valt het wel mee met de verpreutsing in Nederland en psycholoog Steven Pont weet waarom sommige mensen zich niet snel zullen blootgeven.

'Is topless zonnen nog van deze tijd?'

Interview met Christine Kouman, directeur van NFN

2022

Jaarlijks op 21 juni is het Nationale Toplessdag. Christine Kouman legt uit waarom deze dag bestaat en waarom het belangrijk is om topless zonnen onder de aandacht te blijven brengen.

'Ben ik nu serieus een naturist aan het worden?'

20 gedachten op een blootcamping

2022

Je bent nooit te oud om nieuwe ervaringen op te doen. Dus gooide Josee haar scepsis opzij en maakte zich op voor haar debuut als naturiste. Dat ging gepaard met allerlei twijfels. Het werd echter een relaxtere kampeervakantie dan ze had gedacht.

'Voel je vrij, geef je bloot!'

Mediacampagne NFN Open & Bloot

2021

Het jaar 2021 stond in het teken van onze landelijke mediacampagne ‘Voel je vrij, geef je bloot’. Commercials op tv, op de radio, podcasts & vlogs waren belangrijke onderdelen. Alles is terug te kijken en te luisteren via onze speciale campagnepagina. 

ARLENE: ‘MIJN MAN VINDT HET INEENS ONGEPAST ALS IK NAAKT DOOR HET HUIS LOOP’

Column online vrouwenmagazine Damespraatjes

8 november – 2021

Zodra de eerste zonnestralen in de lente door de wolken prikken, trekt Arlene haar kleding uit en gaat lekker in haar blootje zonnen. Ook loopt ze graag naakt door het huis. Haar kinderen weten niet beter en het is voor haar man Wilfred nooit een probleem tot een jaar geleden. “Ineens vond hij het ongepast dat ik naakt rondloop. Niet dat hij daarvoor juichend enthousiast was, maar hij gedoogde het zeg maar. Ik heb het gevoel dat hij mijn lijf dat in de overgang is niet meer aantrekkelijk vindt, maar het niet durft te zeggen.”

'Naakt!'

NPO 3 Lab: driedelige online serie

19 september – 2021

Naakt! is een online driedelige serie waarin onder meer onderzocht wordt hoe het gesteld is met de schaamte van Nederlandse jongeren. Bekijk nu de eerste aflevering waaraan ook Christine Kouman, directeur van NFN Open & Bloot, meewerkt.

'Het leven is vrijer in je blootje'

Volkskrant: Interview & artikel

4 juli – 2021

Naar aanleiding van onze campagne ‘Voel je vrij, geef je bloot’, publiceerde de Volkskrant een artikel online en in de krant van maandag 5 juli over naaktrecreatie. 

'Bloot mag, maar hoeft niet'

NPO Radio 1: radio-interview 'Nieuwsweekend'

3 juli – 2021

Radio-interview bij NPO Radio over onze landelijke campagne ‘Voel je vrij, geef je bloot’ in het programma ‘Nieuwsweekend’. 

RTV Drenthe blootgewoon interview

'Gevoel van Vrijheid is wat bloot recreëren je brengt'

RTV Drenthe radio-interview 'De dag van Drenthe'

2 juli – 2021

Radio-interview bij RTV Drenthe over onze landelijke campagne ‘Voel je vrij, geef je bloot’ in het programma ‘De dag van Drenthe’. 

nrc-logo

'Normaliseer bloot'

Artikel op NRC.nl

30 juni – 2021

Artikel op de website van NRC over de campagne ‘Voel je vrij, geef je bloot’. 

Nationale Toplessdag

'vrouwen vinden hun eigen lichaam vaak niet mooi'

Interview met Vrouw Magazine

21 juni – 2021

In een interview met Vrouw Magazine vertelt directeur van NFN Open & Bloot, Christine Kouman, alles over het belang van de Nationale Toplessdag. 

VPRO-DannysWereld_close©DiederickBulstraPhotography_highres.jpg

'foto's in verkeerde handen'

VPRO-programma: Danny's Wereld

6 mei – 2021

Foto’s van naaktrecreatie worden zonder toestemming getoond op verschillende websites, een vrijplaats voor pedofielen om naakte kinderen te kunnen bekijken. Dat blijkt uit onderzoek van Danny Ghosen in de nieuwe aflevering van Danny’s Wereld.

Volkskrant interview voel je vrij geef je bloot

'niets met naaktrecreatie te maken'

Volkskrant

5 mei – 2021

Websites die zeggen naaktrecreatie te promoten, zijn voor pedoseksuelen een ideale vrijplaats om foto’s van blote kinderen te kunnen bekijken. De beelden op deze sites worden vrijwel zeker zonder toestemming van de betrokkenen gebruikt. Dat meldt journalist Danny Ghosen donderdag in zijn programma Danny’s wereld.

noordhollands dagblad laat die echte lijven zien blootgwoon in de media nfn

'Laat die echte lijven maar zien'

Bijlage Noordhollands Dagblad

15 augustus – 2020

“De eigenaressen van het in het zand achtergelaten badgoed staan poedelnaakt in de branding en springen op bij elke golf. Na hun skinny dip gaan de badpakken weer aan en wordt de wandeling hervat.” […]

blootgewoon nfn in de media spraakmakers npo radio 1

'Stelling: we worden helaas steeds preutser'

Spraakmakers NPO Radio1

20 juli – 2020

“Naar aanleiding van een brief van Tjarda De Groot uit de Volkskrant, gaat het radioprogramma Spraakmakers in gesprek met mensen over bovenstaande stelling.” 

Het item begint op 2:10 minuten van de gehele uitzending.

blootgewoon nfn in de media het menselijk lichaam je bent mooi zoals je bent

'Je bent mooi zoals je bent'

Het Menselijk Lichaam

10 juli – 2020

“Miljoenen Nederlanders genieten ervan om bloot te recreëren. ‘Je ontsnapt aan de hectiek van alledag en het gevoel van vrijheid dat je ervaart, is ongekend.” […]

blootgewoon nfn in de media vice een korte geschiedenis van het nederlandse naaktlopen

'Een korte geschiedenis van het Nederlandse naaktlopen'

Vice

24 juni – 2020

“Vroeger was de paus er fel op tegen, nu vormen telefoons een bedreiging: ‘Topless zonnen is uit beeld verdwenen, terwijl veel jonge vrouwen aangeven dat ze dat best graag zouden willen doen […]”

blootgewoon nfn in de media vrouw magazine bloot zonnen is bevrijdend

'Bloot zonnen is bevrijdend'

Vrouw Magazine

2 mei – 2020

“Christine Kouman (49, getrouwd, twee zoons) is directeur van NFN Open & Bloot, hét informatieplatform voor naakt recreërend Nederland. Ze vindt het jammer dat schoonheidsidealen en social media vrouwen weerhouden van […]”

blootgewoon nfn in de media &C die goeie ouwe tiet

'Die goeie ouwe tiet'

&C Magazine

28 augustus – 2019

“Lagen onze moeders massaal zonder bovenstuk op het strand, anno 2019 is er geen blote borst meer te zien. Journalist Rosa Dammers vraagt zich af: hoe kan dat?” […]

BlootGewoon! RTV Utrecht

'alles over nAAktrecreatie'

RTV Utrecht - UVandaag

23 mei – 2019

Directeur-bestuurder van NFN Open & Bloot Christine Kouman vertelt in het TV-programma UVandaag alles over naaktrecreatie.

sbs-6-holland-van-boven-filmt-bij-ons

'holland van boven'

SBS 6

15 november – 2018

In de uitzending vertelt directeur Christine Kouman wat er zo fijn is aan bloot ontspannen en hoe BlootGewoon! zich inzet om de belangen van de wel 2 miljoen bloteriken te behartigen.

Menu