fbpx

In de media

Blootgewoon!
in de media

'Voel je vrij, geef je bloot!'

Mediacampagne NFN Open & Bloot

2021

Het jaar 2021 stond in het teken van onze landelijke mediacampagne ‘Voel je vrij, geef je bloot’. Commercials op tv, op de radio, podcasts & vlogs waren belangrijke onderdelen. Alles is terug te kijken en te luisteren via onze speciale campagnepagina. 

ARLENE: ‘MIJN MAN VINDT HET INEENS ONGEPAST ALS IK NAAKT DOOR HET HUIS LOOP’

Column online vrouwenmagazine Damespraatjes

8 november – 2021

Zodra de eerste zonnestralen in de lente door de wolken prikken, trekt Arlene haar kleding uit en gaat lekker in haar blootje zonnen. Ook loopt ze graag naakt door het huis. Haar kinderen weten niet beter en het is voor haar man Wilfred nooit een probleem tot een jaar geleden. “Ineens vond hij het ongepast dat ik naakt rondloop. Niet dat hij daarvoor juichend enthousiast was, maar hij gedoogde het zeg maar. Ik heb het gevoel dat hij mijn lijf dat in de overgang is niet meer aantrekkelijk vindt, maar het niet durft te zeggen.”

'Naakt!'

NPO 3 Lab: driedelige online serie

19 september – 2021

Naakt! is een online driedelige serie waarin onder meer onderzocht wordt hoe het gesteld is met de schaamte van Nederlandse jongeren. Bekijk nu de eerste aflevering waaraan ook Christine Kouman, directeur van NFN Open & Bloot, meewerkt.

'Het leven is vrijer in je blootje'

Volkskrant: Interview & artikel

4 juli – 2021

Naar aanleiding van onze campagne ‘Voel je vrij, geef je bloot’, publiceerde de Volkskrant een artikel online en in de krant van maandag 5 juli over naaktrecreatie. 

'Bloot mag, maar hoeft niet'

NPO Radio 1: radio-interview 'Nieuwsweekend'

3 juli – 2021

Radio-interview bij NPO Radio over onze landelijke campagne ‘Voel je vrij, geef je bloot’ in het programma ‘Nieuwsweekend’. 

RTV Drenthe blootgewoon interview

'Gevoel van Vrijheid is wat bloot recreëren je brengt'

RTV Drenthe radio-interview 'De dag van Drenthe'

2 juli – 2021

Radio-interview bij RTV Drenthe over onze landelijke campagne ‘Voel je vrij, geef je bloot’ in het programma ‘De dag van Drenthe’. 

nrc-logo

'Normaliseer bloot'

Artikel op NRC.nl

30 juni – 2021

Artikel op de website van NRC over de campagne ‘Voel je vrij, geef je bloot’. 

Nationale Toplessdag

'vrouwen vinden hun eigen lichaam vaak niet mooi'

Interview met Vrouw Magazine

21 juni – 2021

In een interview met Vrouw Magazine vertelt directeur van NFN Open & Bloot, Christine Kouman, alles over het belang van de Nationale Toplessdag. 

VPRO-DannysWereld_close©DiederickBulstraPhotography_highres.jpg

'foto's in verkeerde handen'

VPRO-programma: Danny's Wereld

6 mei – 2021

Foto’s van naaktrecreatie worden zonder toestemming getoond op verschillende websites, een vrijplaats voor pedofielen om naakte kinderen te kunnen bekijken. Dat blijkt uit onderzoek van Danny Ghosen in de nieuwe aflevering van Danny’s Wereld.

Volkskrant interview voel je vrij geef je bloot

'niets met naaktrecreatie te maken'

Volkskrant

5 mei – 2021

Websites die zeggen naaktrecreatie te promoten, zijn voor pedoseksuelen een ideale vrijplaats om foto’s van blote kinderen te kunnen bekijken. De beelden op deze sites worden vrijwel zeker zonder toestemming van de betrokkenen gebruikt. Dat meldt journalist Danny Ghosen donderdag in zijn programma Danny’s wereld.

noordhollands dagblad laat die echte lijven zien blootgwoon in de media nfn

'Laat die echte lijven maar zien'

Bijlage Noordhollands Dagblad

15 augustus – 2020

“De eigenaressen van het in het zand achtergelaten badgoed staan poedelnaakt in de branding en springen op bij elke golf. Na hun skinny dip gaan de badpakken weer aan en wordt de wandeling hervat.” […]

blootgewoon nfn in de media spraakmakers npo radio 1

'Stelling: we worden helaas steeds preutser'

Spraakmakers NPO Radio1

20 juli – 2020

“Naar aanleiding van een brief van Tjarda De Groot uit de Volkskrant, gaat het radioprogramma Spraakmakers in gesprek met mensen over bovenstaande stelling.” 

Het item begint op 2:10 minuten van de gehele uitzending.

blootgewoon nfn in de media het menselijk lichaam je bent mooi zoals je bent

'Je bent mooi zoals je bent'

Het Menselijk Lichaam

10 juli – 2020

“Miljoenen Nederlanders genieten ervan om bloot te recreëren. ‘Je ontsnapt aan de hectiek van alledag en het gevoel van vrijheid dat je ervaart, is ongekend.” […]

blootgewoon nfn in de media vice een korte geschiedenis van het nederlandse naaktlopen

'Een korte geschiedenis van het Nederlandse naaktlopen'

Vice

24 juni – 2020

“Vroeger was de paus er fel op tegen, nu vormen telefoons een bedreiging: ‘Topless zonnen is uit beeld verdwenen, terwijl veel jonge vrouwen aangeven dat ze dat best graag zouden willen doen […]”

blootgewoon nfn in de media vrouw magazine bloot zonnen is bevrijdend

'Bloot zonnen is bevrijdend'

Vrouw Magazine

2 mei – 2020

“Christine Kouman (49, getrouwd, twee zoons) is directeur van NFN Open & Bloot, hét informatieplatform voor naakt recreërend Nederland. Ze vindt het jammer dat schoonheidsidealen en social media vrouwen weerhouden van […]”

blootgewoon nfn in de media &C die goeie ouwe tiet

'Die goeie ouwe tiet'

&C Magazine

28 augustus – 2019

“Lagen onze moeders massaal zonder bovenstuk op het strand, anno 2019 is er geen blote borst meer te zien. Journalist Rosa Dammers vraagt zich af: hoe kan dat?” […]

BlootGewoon! RTV Utrecht

'alles over nAAktrecreatie'

RTV Utrecht - UVandaag

23 mei – 2019

Directeur-bestuurder van NFN Open & Bloot Christine Kouman vertelt in het TV-programma UVandaag alles over naaktrecreatie.

sbs-6-holland-van-boven-filmt-bij-ons

'holland van boven'

SBS 6

15 november – 2018

In de uitzending vertelt directeur Christine Kouman wat er zo fijn is aan bloot ontspannen en hoe BlootGewoon! zich inzet om de belangen van de wel 2 miljoen bloteriken te behartigen.

Menu