fbpx

Activiteiten

Blootgewoon! Wellnessdag

Houd je van sauna’s, opgietingen en wellness? Op zaterdag 3 juni 2023 organiseren NFN Open & Bloot en vakantiepark Flevo Natuur de allereerste BlootGewoon! Wellnessdag*. Exclusief voor houders van een geldige NFN-jaarkaart en voor verblijfsgasten van Flevo Natuur. 

De BlootGewoon! Wellnessdag duurt van 10:00 uur tot 22.00 uur. Vanwege de kleinschaligheid zijn er een beperkt aantal tickets beschikbaar.  Met een ticket ben je verzekerd van deelname aan een aantal opgietingen en groepssessies. Zorg dat je er bij bent! 

Heb je zin in een compleet ontspanningsweekend? Overnacht dan op Flevo Natuur! 

Ticketverkoop gesloten!

Wat beleef je op de wellnessdag?

De BlootGewoon! Wellnessdag wordt een dag om lekker te ontspannen, maar ook om actief deel te nemen aan diverse (groeps)activiteiten of je heerlijk te laten kneden op een van de vele massagetafels. En natuurlijk vergeten we de inwendige mens niet, je hebt hier volop keuze om de maag te vullen en de dorst te lessen!

De BlootGewoon! Wellnessdag zit tjokvol mooie belevenissen. Zo is er elke drie kwartier een uitgebreide thema-opgieting in de grote, nieuwe kelosauna en kun je deelnemen aan diverse workshops en groepssessies. Daarnaast kun je je tegen betaling van een schappelijk bedrag heerlijk laten masseren of genieten van een reikibehandeling en dergelijke. Het programma in een notendop:

Ochtendprogramma (van opening tot lunchtijd)

 • Officiële opening van de nieuwe kelosauna
 • Showopgieting van wereldkampioen opgieten Rob Keijzer
 • Yogasessies
 • Sportieve workouts in het zwembad
 • Lachworkshops
 • Klankschaalsessie
 • Diverse thema-opgietingen

Middagprogramma

 • Klankschaalconcert en -sessies
 • Natuurbelevingswandeling met gids
 • Dansworkshops
 • Sportieve workouts in het zwembad
 • Ademhalingstechnieken workshops
 • Showopgieting van wereldkampioen opgieten Laura Lenders
 • Diverse thema-opgietingen

Avondprogramma

 • Live Cooking Buffet (tickets en reservering alleen in voorverkoop)
 • Siberisch Zeepritueel
 • Banjaritueel
 • Diverse thema-opgietingen

Volledig programma


Inbegrepen bij ticket


Tegen extra betaling van schappelijke prijzen

Wat beleef je op de wellnessdag?

BUFFETDINER OP HET SMOKIN’ KITCHEN TERRAS

Om je BlootGewoon! Wellnessdag helemaal compleet te maken, organiseert Grand Café ’t Centrum een heerlijk live cooking buffetdiner. Je hebt hier volop keuze om de maag te vullen en de dorst te lessen! Het dinerbuffet is alleen toegankelijk na online reservering vooraf.

LIVE COOKING BUFFET

 

LET OP: Er zijn twee aparte eetshifts met verschillende aankomsttijden. Dit voorkomt dat er lange rijen bij het buffet ontstaan. Hierdoor kan Grand Café ’t Centrum de gasten goed ontvangen en snel bedienen.  

Na het kopen van je ticket voor het buffetdiner is het verplicht om jouw gewenste aankomsttijd (17:30, 17:45, 19:00 of 19:15 uur) bij Grand Café ’t Centrum te reserveren. Hoe je dit doet, staat op je ticket!

Locatie & bereikbaarheid

Flevo Natuur
Wielseweg 3
3896 LA Zeewolde

Parkeren
Er is een groot parkeerterrein bij het vakantiepark en ook langs de toegangsweg kun je parkeren.

Openbaar vervoer
Vanaf de bushalte aan de Wielseweg Zeewolde is het een half uur lopen.

Overnachten
Als je wilt maak jij er een compleet ontspannen weekend van door op Flevo-Natuur te overnachten. Boek rechtstreeks via flevonatuur.nl.

 

*Bij onvoldoende belangstelling of onvoorziene omstandigheden zoals extreem weer, behouden wij ons het recht voor de BlootGewoon! Wellnessdag te annuleren. Reeds gekochte tickets worden dan terugbetaald (minus de administratiekosten).

Handige & praktische vragen en antwoorden

Ik ben geen lid van NFN Open & Bloot en ik verblijf het weekend van 3 juni niet op Flevo Natuur. Mag ik toch op de BlootGewoon! Wellnessdag komen?

De BlootGewoon! Wellnessdag organiseren we exclusief voor houders van een geldige NFN-jaarkaart (dit zijn NFN-leden en leden van bij NFN aangesloten naturistenverenigingen) met een ticket voor de Wellnessdag, en voor verblijfsgasten van Flevo Natuur. Dit wordt bij de entree goed gecontroleerd. Wil je graag naar de BlootGewoon! Wellnessdag en tegelijkertijd bijdragen aan de ontwikkeling, instandhouding en promotie van naaktrecreatie in Nederland, dan is dit het juiste moment om lid te worden!

 

Van hoe laat tot hoe laat kan ik naar de BlootGewoon! Wellnessdag?

De entree voor de BlootGewoon! Wellnessdag is zaterdag 3 juni tussen 10:00 en 16:30 uur via de receptie van Vakantiepark Flevo Natuur. Om 17.00 sluit de receptie, dus kom op tijd! De BlootGewoon! Wellnessdag duurt van 10:00 uur tot 22.00 uur.

 

Ik wil graag meedoen aan een of meerdere groepssessies. Moet ik me hiervoor aanmelden?

Er worden verdeeld over de dag verschillende groepssessies gehouden, waaronder yoga, klankschaalsessie,  ademhalingstechnieken, aqua workout, lachworkshop, dansworkshop en een workshop natuurbeleving. Aan deze groepssessies kunnen maximaal 30 personen per keer deelnemen.

Een overzicht van de tijden en plekken en de vouchers voor deelname aan deze sessies kun je 3 juni vinden bij de BlootGewoon! infostand op het Wellnessplein. Deelname aan de groepssessies is zonder extra kosten.

Ticketbezitters krijgen voorrang op de toegang tot groepssessies en opgietingen. We raden verblijfsgasten van Flevo Natuur aan om een ticket te kopen om verzekerd te zijn van een of meerdere deelname(s).

 

Ik wil graag naar een of meerdere opgietingen. Moet ik hiervoor reserveren?

Op de BlootGewoon! Wellnessdag worden per opgieting vouchers uitgegeven, om te garanderen dat iedereen voldoende ruimte heeft tijdens de opgieting.

De vouchers worden uitgedeeld bij een uitgiftepunt nabij de buitensauna’s. Tijdens een lopende opgietsessie kun je vouchers ophalen voor de volgende sessie. Er worden maximaal twee vouchers per persoon meegegeven. Deelname aan de opgietingen is zonder extra kosten.

Ticketbezitters krijgen voorrang op de toegang tot opgietingen en groepssessies. We raden verblijfsgasten van Flevo Natuur aan om een ticket te kopen om verzekerd te zijn van een of meerdere deelname(s).

 

Ik wil graag gebruikmaken van een massage of andere persoonlijke behandeling. Hoe werkt dat?

Tijdens de BlootGewoon! Wellnessdag kun je genieten van verschillende soorten massages en wellnessbehandelingen. Voor deze behandelingen bedraagt de vergoeding € 15,- voor 20 minuten.

De vouchers koop je bij de BlootGewoon! infostand. Hier ligt ook een overzicht van alle behandelingen waarvan je gebruik kunt maken. Als je een langere behandeling wilt of als een behandelsessie langer duurt, koop je twee vouchers.

 

Wat neem je mee naar de wellnessdag, de behandelingen, groepssessies en workshops?

Neem in ieder geval een flesje water en voldoende grote handdoek(en) en/of hamamdoek(en) mee, waar je met je hele lijf op kunt liggen. Doe je mee met yoga of een van de andere groepssessies, dan is een eigen (yoga)matje en misschien ook een kussen en iets van een deken (je kunt het koud krijgen als je stil ligt) handig om bij je te hebben. Ter plaatse zijn er geen matjes of kussens beschikbaar.

 

Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen naar de BlootGewoon! Wellnessdag?

Het nuttigen van eigen/meegebrachte consumpties is niet toegestaan in of op het terras van de aanwezige horecagelegenheden en op het Wellnessplein. Maar dat hoeft ook niet, want er is genoeg te verkrijgen:

 • De supermarkt is open en er staat ook een kraam met vers fruit, smoothies en diverse verse sappen. De bakker bereidt een lekker broodje of snackje en de notenboer verzorgt een mix van noten en vruchten.
 • Bij de buitenbar van Grand Café ’t Centrum worden diverse sappen en cocktails geserveerd. Ook het snackloket is open.
 • In de avond is er een Live Cooking buffet op het Smokin’ Kitchen terras, buiten bij Grand Café ’t Centrum. Wil je hier eten, koop dan voor € 22,50 per persoon een Live Cooking dinerticket via de voorverkoop en reserveer tevens vooraf een plaatsje via het reserveringssysteem van het Grand Café.

Koop hier je ticket voor het Live Cooking Diner

 

Is het Wellnessplein goed toegankelijk voor gasten met een lichamelijke beperking?

In principe wel, alleen ligt het aangepaste toilet helaas wat verderop op de camping, in toiletgebouw De Rups. Ook is er een speciale toegangssleutel nodig om de deur te openen, dus dat is niet echt praktisch voor daggasten. Dit is iets om rekening mee te houden.

 

Zijn er oplaadpunten voor elektrische auto’s?

Er zijn twee oplaadpunten voor elektrische auto’s op het grote parkeerterrein.

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu