fbpx

Activiteiten

Blootgewoon! Wellnessdag

Houd je van sauna’s, opgietingen en wellness? Op zaterdag 1 juni 2024 organiseren NFN Open & Bloot en vakantiepark Flevo Natuur voor de tweede keer de BlootGewoon! Wellnessdag. Dit evenement is exclusief voor houders van een geldige NFN-jaarkaart en voor verblijfsgasten van Flevo Natuur.

Kinderen tot 12 jaar zijn welkom met hun ouder(s) of wettelijke verzorger(s) en dienen ook een ticket te kopen (tegen gereduceerd tarief). Bij het bestellen van een ticket vul je hun registratienummer in. Leden van buitenlandse federaties zijn ook welkom als zij in bezit zijn van een geldige persoonlijke jaarkaart met INF-zegel.

De BlootGewoon! Wellnessdag wordt een dag om lekker te ontspannen, te genieten van opgietingen en rituelen, maar ook om actief deel te nemen aan diverse activiteiten en workshops zoals yoga en ijsbadsessies. Alleen met een ticket en polsbandje heb je toegang tot het hele programma. Wees er snel bij en koop hier je tickets voor dit unieke evenement. Op = op!

TicketS BLOOTGEWOON! WELLNESSDAG 2024

€ 29,50 voor NFN-jaarkaarthouders

€ 21,50 voor verblijfsgasten Flevo Natuur

€ 14,50 voor kinderen tot 12 jaar (alleen met ouders/verzorgers)

*De ticketverkoop sluit vrijdag 31 mei 2024 om 17:00 uur!

Locker reserveren

Voor € 15,- kun een kluisje te huren, die te scannen is met behulp van een QR-code. Het formaat van de locker is 21 x 27 x 37 cm, groot genoeg voor je kostbaarheden en kleding. Huren kan ter plekke of door van tevoren via onderstaande knop alvast een of meerdere kluisjes te reserveren. De organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van jouw eigendommen.

Wat beleef je op de wellnessdag?

De BlootGewoon! Wellnessdag wordt een dag om lekker te ontspannen, maar ook om actief deel te nemen aan diverse workshops of je heerlijk te laten kneden op een van de vele massagetafels. En natuurlijk vergeten we de inwendige mens niet, je hebt hier volop keuze om de maag te vullen en de dorst te lessen!

De BlootGewoon! Wellnessdag zit tjokvol mooie belevenissen. Elke drie kwartier is er een uitgebreide thema-opgieting in de grote, nieuwe kelosauna (geopend in 2023) of in de in 2024 compleet gerenoveerde stoomsauna en bio-zoutsteensauna. Zo staat er onder andere een rozencrèmeritueel, een rookritueel, een zeepritueel, een ijs & zout opgieting en diverse showopgietingen op het programma. Ook kun je deelnemen aan diverse workshops waaronder yoga, klankschaalsessies en ‘ademhaling en ijsbad’. 

LET OP: er is geen speciale programmering voor kinderen. Uiteraard zijn zij wel welkom samen met hun ouder(s) of wettelijke verzorger(s).

De opgietingen, workshops en behandelingen zijn alleen toegankelijk voor bezoekers met een ticket en polsbandje. 

Deelname aan diverse opgietingen en workshops zijn inbegrepen bij jouw ticket. Daarnaast kun je tegen betaling van een schappelijk bedrag je heerlijk laten masseren of bijvoorbeeld genieten van een reikibehandeling.

De BlootGewoon! Wellnessdag zit tjokvol mooie belevenissen. Zo is er elke drie kwartier een uitgebreide thema-opgieting in de grote, nieuwe kelosauna en kun je deelnemen aan diverse workshops en groepssessies. Daarnaast kun je je tegen betaling van een schappelijk bedrag heerlijk laten masseren of genieten van een reikibehandeling en dergelijke. Het programma in een notendop:

Ochtendprogramma (van opening tot lunchtijd)

 • Officiële opening van de nieuwe kelosauna
 • Showopgieting van wereldkampioen opgieten Rob Keijzer
 • Yogasessies
 • Sportieve workouts in het zwembad
 • Lachworkshops
 • Klankschaalsessie
 • Diverse thema-opgietingen

Middagprogramma

 • Klankschaalconcert en -sessies
 • Natuurbelevingswandeling met gids
 • Dansworkshops
 • Sportieve workouts in het zwembad
 • Ademhalingstechnieken workshops
 • Showopgieting van wereldkampioen opgieten Laura Lenders
 • Diverse thema-opgietingen

Avondprogramma

 • Live Cooking Buffet (tickets en reservering alleen in voorverkoop)
 • Siberisch Zeepritueel
 • Banjaritueel
 • Diverse thema-opgietingen


Inbegrepen bij ticket


Tegen extra betaling van schappelijke prijzen

Wat beleef je op de wellnessdag?

ontdek twee gloednieuwe sauna's

Sinds kort zijn er twee gloednieuwe sauna’s bij Flevo Natuur geopend, die op de BlootGewoon! Wellnessdag ook te ervaren zijn en waar veel belevenissen en rituelen plaatsvinden. 

De nieuwe stoomsauna heeft een sfeervolle Oosterse look en heeft een temperatuur van 50 graden. De stoom die hier vrijkomt heeft een vochtinbrengende werking, perfect dus voor een heerlijk zachte huid. Daarnaast is er de kersverse bio-zoutsteensauna, die is afgesteld op 55-65 graden en een zuiverende en helende werking heeft.

Ideale temperaturen dus om de hetere sauna’s mee af te wisselen. Bekijk hieronder alvast een sfeerimpressie!

Tussen 25 en 40 jaar? ontmoet elkaar!

Ben je tussen de 25 en 40 jaar en lijkt het je leuk om kennis te maken met leeftijdsgenoten die net zo graag bloot recreëren als jij? De BlootGewoon! Wellnessdag is daar een uitgelezen kans voor, want er is speciaal voor jongvolwassenen een mooie ontmoetingsplek ingericht.

Deze activiteit is een initiatief van aFreeBody, het nieuwe platform van NFN voor en door jongvolwassen naaktrecreanten. Lees er hier meer over. Enkele enthousiaste vrijwilligers van aFreeBody zijn ook aanwezig om een praatje te maken. 

We verzamelen om 13:00 op het ‘strandje’ bij het Wellnessplein. Laten we er met z’n allen een gezellige dag van maken! 

Alvast kennismaken? Word dan lid van de besloten Facebookgroep van aFreeBody!

Genieten van een hap en drankje

Om je BlootGewoon! Wellnessdag helemaal compleet te maken, kun je natuurlijk op het Wellnessplein terecht voor een hap en een drankje. Voor de supermarkt staat een kraam met heerlijk fingerfood en diverse vers gemaakte dranken. En op het terras van Grand Café ’t Centrum kun je lekker plaatsnemen voor de koffie, borrel of lunch.

Wil je in de avond uitgebreider aan tafel, schuif dan aan bij het Grand Café ’t Centrum voor het all-in buffet en laat je verwennen met de heerlijke gerechten en de gezelligheid op het terras! Reserveren voor het all-in buffet is niet meer mogelijk. Je kunt ter plekke vragen of er nog plaats is of à la carte eten.

ALL IN BUFFET - vooraf reserveren

Heerlijke penne pomedori pasta, verrukkelijke kippenvleugels met honing en sesam, live BBQ-heekfilet met cashew, kebabrolletjes, verrassende vegetarische kip curry, bij Grand Café ’t Centrum hebben ze voor elk wat wils. Het buffet wordt compleet gemaakt met een ruime selectie aan bijgerechten, een uitgebreide saladebar en is inclusief drankjes naar keuze (bier, fris, wijn).

Het all-in buffet kost € 36,50 per persoon.

Er zijn twee shifts:

 • van 17.30 – 19.00  uur
 • van 19.30 – 21.00 uur

Locatie & bereikbaarheid

Flevo Natuur
Wielseweg 3
3896 LA Zeewolde

Parkeren
Er is een groot parkeerterrein bij het vakantiepark en ook langs de toegangsweg kun je parkeren.

Openbaar vervoer
Vanaf de bushalte aan de Wielseweg Zeewolde is het een half uur lopen.

Overnachten
Als je wilt maak jij er een compleet ontspannen weekend van door op Flevo-Natuur te overnachten. Boek rechtstreeks via flevonatuur.nl.

 

Handige & praktische vragen en antwoorden

Ik ben geen lid van NFN Open & Bloot en ik verblijf het weekend van 1 juni niet op Flevo Natuur. Mag ik toch op de BlootGewoon! Wellnessdag komen?

Nee, dat kan niet. De BlootGewoon! Wellnessdag organiseren we exclusief voor houders van een geldige NFN-jaarkaart (dit zijn NFN-leden en leden van bij NFN aangesloten naturistenverenigingen), voor verblijfsgasten van Flevo Natuur en voor leden van buitenlandse federaties met een geldige persoonlijke jaarkaart met INF-zegel. Allen dienen in het bezit te zijn van een ticket op naam voor de Wellnessdag en een geldige legitimatie, én een persoonlijke jaarkaart en/of reserveringsnummer van Flevo Natuur. Dit wordt bij de entree goed gecontroleerd. Wil je graag naar de BlootGewoon! Wellnessdag en tegelijkertijd bijdragen aan de ontwikkeling, instandhouding en promotie van naaktrecreatie in Nederland, dan is dit een goed moment om lid te worden!

Van hoe laat tot hoe laat kan ik naar de BlootGewoon! Wellnessdag?

Je kunt van 10.00 tot 22.00 uur van de BlootGewoon! Wellnessdag genieten. Let op: je kunt tot 16.30 uur inchecken via de receptie van Flevo Natuur, daarna is deze gesloten. Kom dus op tijd!

Wat neem je mee naar de wellnessdag, de behandelingen, groepssessies en workshops?

Neem in ieder geval een flesje water en voldoende grote handdoek(en) en/of hamamdoek(en) mee, waar je met je hele lijf op kunt liggen. Doe je mee met yoga of een van de andere groepssessies, dan is een eigen (yoga)matje en misschien ook een kussen en iets van een deken (je kunt het koud krijgen als je stil ligt) handig om bij je te hebben. Ter plaatse zijn er weinig of geen matjes of kussens beschikbaar.

Mag ik mijn telefoon ook meenemen?

Beperk net zoals op andere blootlocaties het gebruik van je mobiele telefoon zoveel mogelijk en gebruik hem alleen wanneer het echt niet anders kan. Voor het doen van betalingen bijvoorbeeld. Maar ook hiervoor raden wij aan om gewoon een pinpas mee te nemen. Filmen en fotografen is niet toegestaan.

Ik wil graag naar een of meerdere opgietingen of rituelen. Moet ik hiervoor reserveren?

Na de ticketcontrole ontvang je een startvoucher voor drie belevenissen. Hiermee kun je bij aankomst op het Wellnessplein, bij de BlootGewoon! infostand vouchers halen voor drie belevenissen, elk in een ander tijdvak (ochtend, voormiddag, namiddag en avond). De belevenissen bestaan uit opgietingen (maximaal één ‘showopgieting’), rituelen en workshops. Daarnaast worden er een half uur voor aanvang van iedere belevenis nog een beperkt aantal vouchers uitgegeven bij de infostand.  

Ik wil graag gebruikmaken van een massage of andere persoonlijke behandeling. Hoe werkt dat?

Tijdens de BlootGewoon! Wellnessdag kun je genieten van verschillende soorten massages en wellnessbehandelingen. Voor deze behandelingen bedraagt de vergoeding € 15,- voor 20 minuten.

De vouchers koop je bij de BlootGewoon! infostand. Hier ligt ook een overzicht van alle behandelingen waarvan je gebruik kunt maken. Als je een langere behandeling wilt of als een behandelsessie langer duurt, koop je twee vouchers.

Hoe betaal ik voor massages of andere behandelingen, en voor eten/drinken?

Je kunt bij de horeca en de supermarkt met cash en pin betalen. Bij de BlootGewoon! infostand betaal je bij voorkeur met pin of als het echt niet anders kan met gepast geld. Reken liever niet af met je telefoon; andere bezoekers kunnen het vervelend vinden als je met je smartphone over het terrein loopt.

Is het Wellnessplein goed toegankelijk voor gasten met een lichamelijke beperking?

In principe wel, alleen ligt het aangepaste toilet helaas wat verderop op de camping, in toiletgebouw De Rups. Ook is er een speciale toegangssleutel nodig om de deur te openen, dus dat is niet echt praktisch voor daggasten. Dit is iets om rekening mee te houden.

Zijn er oplaadpunten voor elektrische auto’s?

Er zijn een beperkt aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s op het grote parkeerterrein.

Ik ben geen lid van NFN Open & Bloot en ik verblijf het weekend van 3 juni niet op Flevo Natuur. Mag ik toch op de BlootGewoon! Wellnessdag komen?

De BlootGewoon! Wellnessdag organiseren we exclusief voor houders van een geldige NFN-jaarkaart (dit zijn NFN-leden en leden van bij NFN aangesloten naturistenverenigingen) met een ticket voor de Wellnessdag, en voor verblijfsgasten van Flevo Natuur. Dit wordt bij de entree goed gecontroleerd. Wil je graag naar de BlootGewoon! Wellnessdag en tegelijkertijd bijdragen aan de ontwikkeling, instandhouding en promotie van naaktrecreatie in Nederland, dan is dit het juiste moment om lid te worden!

 

Van hoe laat tot hoe laat kan ik naar de BlootGewoon! Wellnessdag?

De entree voor de BlootGewoon! Wellnessdag is zaterdag 3 juni tussen 10:00 en 16:30 uur via de receptie van Vakantiepark Flevo Natuur. Om 17.00 sluit de receptie, dus kom op tijd! De BlootGewoon! Wellnessdag duurt van 10:00 uur tot 22.00 uur.

 

Ik wil graag meedoen aan een of meerdere groepssessies. Moet ik me hiervoor aanmelden?

Er worden verdeeld over de dag verschillende groepssessies gehouden, waaronder yoga, klankschaalsessie,  ademhalingstechnieken, aqua workout, lachworkshop, dansworkshop en een workshop natuurbeleving. Aan deze groepssessies kunnen maximaal 30 personen per keer deelnemen.

Een overzicht van de tijden en plekken en de vouchers voor deelname aan deze sessies kun je 3 juni vinden bij de BlootGewoon! infostand op het Wellnessplein. Deelname aan de groepssessies is zonder extra kosten.

Ticketbezitters krijgen voorrang op de toegang tot groepssessies en opgietingen. We raden verblijfsgasten van Flevo Natuur aan om een ticket te kopen om verzekerd te zijn van een of meerdere deelname(s).

 

Ik wil graag naar een of meerdere opgietingen. Moet ik hiervoor reserveren?

Op de BlootGewoon! Wellnessdag worden per opgieting vouchers uitgegeven, om te garanderen dat iedereen voldoende ruimte heeft tijdens de opgieting.

De vouchers worden uitgedeeld bij een uitgiftepunt nabij de buitensauna’s. Tijdens een lopende opgietsessie kun je vouchers ophalen voor de volgende sessie. Er worden maximaal twee vouchers per persoon meegegeven. Deelname aan de opgietingen is zonder extra kosten.

Ticketbezitters krijgen voorrang op de toegang tot opgietingen en groepssessies. We raden verblijfsgasten van Flevo Natuur aan om een ticket te kopen om verzekerd te zijn van een of meerdere deelname(s).

 

 

 

Wat neem je mee naar de wellnessdag, de behandelingen, groepssessies en workshops?

Neem in ieder geval een flesje water en voldoende grote handdoek(en) en/of hamamdoek(en) mee, waar je met je hele lijf op kunt liggen. Doe je mee met yoga of een van de andere groepssessies, dan is een eigen (yoga)matje en misschien ook een kussen en iets van een deken (je kunt het koud krijgen als je stil ligt) handig om bij je te hebben. Ter plaatse zijn er geen matjes of kussens beschikbaar.

Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen naar de BlootGewoon! Wellnessdag?

Het nuttigen van eigen/meegebrachte consumpties is niet toegestaan in of op het terras van de aanwezige horecagelegenheden en op het Wellnessplein. Maar dat hoeft ook niet, want er is genoeg te verkrijgen:

 • De supermarkt is open en er staat ook een kraam met vers fruit, smoothies en diverse verse sappen. De bakker bereidt een lekker broodje of snackje en de notenboer verzorgt een mix van noten en vruchten.
 • Bij de buitenbar van Grand Café ’t Centrum worden diverse sappen en cocktails geserveerd. Ook het snackloket is open.
 • In de avond is er een Live Cooking buffet op het Smokin’ Kitchen terras, buiten bij Grand Café ’t Centrum. Wil je hier eten, koop dan voor € 22,50 per persoon een Live Cooking dinerticket via de voorverkoop en reserveer tevens vooraf een plaatsje via het reserveringssysteem van het Grand Café.

Koop hier je ticket voor het Live Cooking Diner

 

Is het Wellnessplein goed toegankelijk voor gasten met een lichamelijke beperking?

In principe wel, alleen ligt het aangepaste toilet helaas wat verderop op de camping, in toiletgebouw De Rups. Ook is er een speciale toegangssleutel nodig om de deur te openen, dus dat is niet echt praktisch voor daggasten. Dit is iets om rekening mee te houden.

 

Zijn er oplaadpunten voor elektrische auto’s?

Er zijn twee oplaadpunten voor elektrische auto’s op het grote parkeerterrein.

Algemene aandachtspunten en voorwaarden

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu