Nationale Toplessdag 26 augustus

Nationale Toplessdag 2018 - Cartoon

Twintig, dertig jaar geleden wisten we niet beter… Het bikinitopje bleef thuis en het boek ging in de strandtas. Nu is dat boek een tablet geworden en het topje… dat gaat dit keer wel mee! Wat dat betreft is het er niet makkelijker op geworden. Time for change! Blote borsten op het strand horen bij Nederland! Streeploos bruin, geen gedoe en niet meer moeilijk doen met omkleden; we bundelen onze krachten tijdens de NATIONALE TOPLESSDAG.

Hoe cool is dat? 26 augustus trekken alle vrouwen massaal hun topje uit! Op het strand, bij het meer, op de camping of gewoon in de achtertuin: de keuze is aan jou.

Praktisch

Waar?
Op jouw favoriete strand of sluit je aan bij het team van BlootGewoon! Wij zijn op het strand naast Havana aan Zee (zuidpunt boulevard Zandvoort). Wij zijn herkenbaar aan spandoeken die op het strand staan.

Wanneer?
Zondag 26 augustus 2018 om 14:00u.

Help jij ons een handje?
Download hier
onze poster en hang ‘m op! Of leg de poster ergens neer waar veel mensen hem kunnen zien.

Dag witte melkbussen, hallo egaal bruine borsten!

En als er één bikinitopje over de dam is… Jong of oud, blond of bruin, dik of dun, sproetjes of rode blos, rond of peervormig, iedereen kan meedoen. Respect voor ieders keuze vinden wij heel belangrijk. Dus sluit vooral aan als jij je er ook goed bij voelt! Je kunt volkomen jezelf zijn. Wij hopen dat je lekker met ons meedoet!

Wat gaan we doen?

Op zondag 26 augustus gunnen we met zoveel mogelijk andere vrouwen onze borsten de vrijheid. Wij van BlootGewoon! doen dit op het strand van Zandvoort. Maar natuurlijk is het de bedoeling dat op zoveel mogelijk stranden in Nederland weinig topjes meer te bekennen zijn?

Toplessdag

Topless-topics in de media

Er wordt een heleboel geschreven over het onderwerp ‘topless zonnen’. Zeker in deze extreem warme zomer komen we er achter dat het nog niet voor iedereen duidelijk is dat het topje uit mag waar het kan. Op deze speciale pagina vind je alle nieuwsartikelen die met topless te maken hebben op een rijtje.

Topless Topics in de media

#voeljevrij

Dus spread the word (#voeljevrij), trommel je vriendinnen, je moeder en de buurvrouw op om mee te doen en zoek toploos je favoriete strandje op! Doen we dit met zijn allen, dan vormen blote borsten op het strand binnen de kortste tijd weer net zo’n normaal en geaccepteerd beeld als bijvoorbeeld blote benen en schouders. Want zeg nou zelf… hoe bijzonder is het nu eigenlijk?!

Oh ja, Nederland blijft natuurlijk Nederland: mocht het weer niet meewerken, dan willen we toch een statement maken. Weer of geen weer: deze actie staat voor vrijheid. Dat gevoel is niet weersafhankelijk dus om 14.00 uur gaan gewoon de topjes uit. Al is het deze dag waarschijnlijk maar voor even! Wil je ons toch liever vanaf de bank supporten? Hang dan een topje voor je raam en download de poster op onze site! Maak een foto van jouw topje voorzien van #voeljevrij en je ziet ‘m op deze pagina voorbijkomen! Zo laat jij indirect zien dat blote borsten op het strand horen bij Nederland.

Menu