Nationale Toplessdag - 23 juni 2019

Nationale Toplessdag 2019

Twintig, dertig jaar geleden wisten wij als vrouwen niet beter… Het bikinitopje bleef thuis en het boek ging in de strandtas. Nu is dat boek een tablet geworden en het topje… dat gaat dit keer wel mee! Wat dat betreft is het er niet makkelijker op geworden. Tijd om het tij te keren! 

Blote borsten op het strand horen bij Nederland! Op zondag 23 juni 2019 is het weer zover. Dan trekken vrouwen massaal hun topje uit op BlootGewoon!’s Nationale Toplessdag! Zon jij ook vrijer zonder topje? Laat het zien op Nationale Toplessdag! 

Nationale Toplessdag 2018 - Cartoon

Wat gaan we doen? Een recordpoging!

Op zondag 23 juni is het de bedoeling dat er in Nederland weinig topjes meer te bekennen zijn – en we een record vestigen. Op het strand, bij een meer of gewoon in je achtertuin: meedoen aan de recordpoging kan overal. We tellen op twee manieren:

Via social media 

In Noordwijk aan Zee

  • Het team van BlootGewoon! verzamelt zondag 23 juni zoveel mogelijk topless zonnende vrouwen op het strand van Noordwijk aan Zee. Meld je aan in de buurt van strandpaviljoen Beach Break. Als dank ontvang je een BlootGewoon! UV-bandje. Wij zijn vanaf 12:00 uur op het strand aanwezig. Om 14:00 uur sluiten we de telling.

Steun ons via #toplessdag en maak kans op leuke prijzen!

Laat via #toplessdag op social media weten dat je ons steunt en maak kans op een BlootGewoon! hamamdoek of twee entreekaartjes voor het BlootGewoon! Festival.

Spot langs de kust het vliegtuig met spandoek ”I love ❤ #toplessdag” en deel je foto (#toplessdag). Vliegtuig niet gespot of zit je lekker topless op een andere plek? Steun ons via #toplessdag – of deel een foto van bijvoorbeeld je blote rug of bikintopje op de grond.

Spread the word (#toplessdag) en deel onze actie op FacebookInstagram en Twitter

Dag witte strepen, hallo egaal bruine borsten!

Streeploos bruin, lekker vrij en geen gedoe met omkleden of wentelen op je handdoek. En als er één bikinitopje over de dam is… Jong of oud, blond of bruin, dik of dun; alle vrouwen kunnen meedoen. Respect voor ieders keuze vinden wij heel belangrijk. Dus sluit vooral aan als jij je er goed bij voelt!

Trommel ook je vriendinnen, collega’s, je moeder en de buurvrouw op om mee te doen. Wanneer we vaker de topjes in de tas laten, dan vormen blote borsten op het strand binnen de kortste tijd weer net zo’n normaal en geaccepteerd beeld als toploze mannen of blote benen en schouders. Want zeg nou zelf… hoe bijzonder is het nu eigenlijk?!

Ook als bloot al heel gewoon is

Ook als voor jou bloot heel gewoon is, is het belangrijk dat je erbij bent om de rest van Nederland een hart onder de riem te steken. Dus ook als je al lid bent van NFN Open & Bloot – de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland; doe mee en ga voor de verandering de 23e even topless op een textielstrand! Juist om solidair te zijn met de dames wel graag topless willen zonnen, maar zich er nog niet zo ‘senang’ bij voelen. Blote borsten op het strand horen bij Nederland! En we proberen een record te vestigen. Laat dus weten dat je meedoet!

Video Nationale Toplessdag 2019

Locatie
Noordwijk aan Zee

Toplessdag 2019 in de media

We staan met de Nationale Toplessdag flink in de picture bij de Nederlandse media. Bekijk hier een overzicht! 

Menu