Nationale Toplessdag 23 juni 2019

Nationale Toplessdag 2018 - Cartoon

Nationale Toplessdag 2019

Twintig, dertig jaar geleden wisten we niet beter… Het bikinitopje bleef thuis en het boek ging in de strandtas. Nu is dat boek een tablet geworden en het topje… dat gaat dit keer wel mee! Wat dat betreft is het er niet makkelijker op geworden. Tijd om het tij te keren! Blote borsten op het strand horen bij Nederland! BlootGewoon!’s Nationale Toplessdag! Op zondag 23 juni 2019 is het weer zover. Dan trekken vrouwen massaal hun topje uit! Op het strand, bij het meer, op de camping of gewoon in de achtertuin: de keuze is aan jou.

Dag witte strepen, hallo egaal bruine borsten!

En als er één bikinitopje over de dam is… Jong of oud, blond of bruin, dik of dun, sproetjes of rode blos, rond of peervormig, iedereen kan meedoen. Respect voor ieders keuze vinden wij heel belangrijk. Dus sluit vooral aan als jij je er goed bij voelt! Ook als voor jou bloot zonnen iets heel gewoons is, is het belangrijk om mee te doen. Juist om solidair te zijn met de dames wel graag topless willen zonnen, maar zich er nog niet zo ‘senang’ bij voelen. Iedereen mag volkomen zichzelf zijn. Wij hopen dat je lekker met ons meedoet!

Wat gaan we doen? Een recordpoging!

Op zondag 23 juni gunnen we met zoveel mogelijk vrouwen onze borsten de vrijheid. Natuurlijk is het de bedoeling dat op zoveel mogelijk stranden in Nederland weinig topjes meer te bekennen zijn zodat we een record vestigen! Streeploos bruin, lekker vrij en geen gedoe met omkleden of wentelen op je handdoek; we bundelen onze krachten tijdens de NATIONALE TOPLESSDAG!

#toplessdag

Dus spread the word (#toplessdag), volg ons op Facebook, Insta en Twitter en trommel je vriendinnen, collega’s, je moeder en de buurvrouw op om mee te doen. Op 23 juni zoeken we allemaal toploos ons favoriete strandje op! Het team van BlootGewoon! doet uiteraard ook mee. Waar? Daarvan houden we je op de hoogte via deze site en onze social media. Wanneer we vaker de topjes in de tas laten, dan vormen blote borsten op het strand binnen de kortste tijd weer net zo’n normaal en geaccepteerd beeld als toploze mannen of blote benen en schouders. Want zeg nou zelf… hoe bijzonder is het nu eigenlijk?!

Toplessdag 2018 in de media

De eerste toplessdag vond plaatst op 26 augustus 2018, zo’n beetje de eerste ijskoude zomerdag van dat jaar… Daarmee troffen we het niet maar er werd toen wel een heleboel over geschreven over het onderwerp ‘topless zonnen’.. Hieronder vind je een greep uit de nieuwsartikelen die met topless zonnen te maken hebben.

Topless Topics in de media
Menu