fbpx

zonnen zonder topje

Deze stranden zijn topless-vriendelijk

Veel vrouwen willen graag topless zonnen, maar helaas is de sfeer niet overal even open en vriendelijk om dit onbezorgd te doen. BlootGewoon! heeft onderzocht welke stranden voor vrouwen prettig voelen om onbezorgd topless te zonnen. Deze stranden hebben wij uitgeroepen tot toplessvriendelijk strand oftewel een ‘zonnen zonder topje-strand’.

Hoewel topless zonnen in Nederland gewoon mag op ieder openbaar strand, zijn wij van mening dat door een strand ‘toplessvriendelijk’ te labelen, we vrouwen helpen om over hun schroom of twijfels heen te stappen. Het welbekende sneeuwbaleffect treedt op wanneer vrouwen zich weer vrij genoeg voelen om gewoon lekker zonder topje te zonnen (als ze dat willen natuurlijk). We merken zelf namelijk ook dat veel vrouwen volgen als een aantal andere vrouwen de eerste stap zetten.

Buiten het vrije gevoel en een streeploos zomers tintje, is er nog een belangrijk bijkomend voordeel van topless zonnen: het helpt strandbezoekers aan een realistischer lichaamsbeeld. Wij hopen dat dit bodyshaming en het te pas en onpas beoordelen en bekritiseren van elkaar tegengaat. Het helpt mensen hun lijf beter te accepteren en zich vrijer te voelen.

De volgende locaties zijn getipt als stranden waar je lekker relaxed topless kunt zonnen:

aan de noordzee

Groede

Zeeland

Groede

Prachtig breed zandstrand nabij Breskens (Zeeuws Vlaanderen) met diverse strandpaviljoens. Er is op het strand van Groede ook een naaktstrand, dus ze zijn hier wel gewend aan een wat bloter publiek. Zon je topless in de buurt van dit stukje strand, dan heb je grote kans andere vrouwen zonder topje tegen te komen.

Vrouwenpolder

Zeeland

Topless strand Vrouwenpolder

Op dit mooie, schone strand aan de noordkust van Walcheren kun je bij de overgang van naaktstrand Oranjezon naar het textielstrand prima zonder topje zonnen. Op zonnige dagen zul je zeker niet de enige vrouw zijn die topless zonnen fijner vindt.

Bergen aan zee

Noord-Holland

1675-Nederland-Naaktstrand-Noord-Holland-Castricum-aan-Zee-01

Op het fijne zandstrand nabij het Noord-Hollandse kunstenaarsdorp Bergen doen ze over het algemeen niet zo benauwd. Lekker topless zonnen kun je zeker onbezorgd doen richting het naaktstrand aan de noordzijde van het Bergse strand.

Hoek Van Holland

Zuid-Holland

foam and waves form the north sea at the beach of hoek van holland in the netherlands

Hoek van Holland heeft een kilometers lang en heel breed strand waar je altijd wel een fijn plekje om te zonnen kunt vinden. Op het noordelijke deel van het strand in de buurt bij Slag Stuifkenszand zal niemand opkijken van blote borsten. Op dit stuk van het strand ligt ook een naaktstrand.

Kijkduin

Zuid-Holland

Knipsel (2)

Ten zuiden van het bekende Scheveningen bij Den Haag ligt strand Kijkduin. Een leuk strand met veel activiteiten en strandpaviljoens. Op het zuidelijke deel richting de Zandmotor, waar ook het naaktstrand ligt, kun je zeker heerlijk topless zonnen zonder de enige te zijn.

Zandvoort

Noord-Holland

Knipsel (3)

Helemaal aan het einde van de boulevard in zuidelijke richting, ligt in het altijd drukke Zandvoort een heerlijk breed stuk strand waar veel vrouwen hun borsten aan de zon blootstellen. Topless zonnen is eerder regel dan uitzondering op dit stukje strand richting het naaktstrand. 

Heemskerk

Noord-Holland

naaktstrand-nfn-blootkompas-1024x669

Het Noord-Hollandse strand van Heemskerk werd ook getipt als zeer geschikt strand om topless te zonnen. Het is een heel rustig strand, aangezien hetalleen bereikbaar is op de fiets of met de benenwagen: alle ruimte om te zonnen zoals jij dat graag wilt dus.

St maartenszee

Noord-Holland

4128-Nederland-Waddeneilanden-Aameland-West-00

Op het stuk strand tussen Sint Maartenszee en Callantsoog in Noord-Holland, nabij Schagen, ligt een naaktstrand. Ver voor de ‘grenzen’ hiervan, liggen zowel aan de noord- als de zuidkant vaak veel topless zonnende vrouwen. Geen enkel probleem daar.

Terschelling

Friesland

1548-Nederland-Naaktstrand-Friesland-Waddeneilanden-Terscheling-Oost-00

Op Terschelling is er, net zoals op de andere Waddeneilanden, ruimte genoeg voor iedereen op het strand. Als je maar even een stukje van de populaire strandopgangen gaat zonnen heb je alle ruimte voor jezelf en dus ook zeker alle vrijheid om te zonnen zoals jij dat wilt! Topless of ook bottomless… het kan hier allemaal.

Wassenaar

Zuid-Holland

Topless strand Wassenaar

Het strand van Wassenaar bij de Wassenaarse slag, ligt achter een prachtig duingebied. Net na de strandtenten is een prima plek om topless te zonnen, aldus een tipgeefster.

in het binnenland

Engelermeer

Noord-Brabant

Knipsel (4)

Nabij Den Bosch ligt de voormalige zandwinplas Engelermeer. In de zuidwestelijke hoek op het overgangsgebied van het ‘textielstrand’ naar het direct naastgelegen naaktstrand, kun je prima topless zonnen zonder de enige te zijn.

Maarsseveensche plassen

Utrecht

Topless Maarsseveense Plassen

Het grootste gedeelte van de Maarsseveense Plassen nabij Utrecht is vrij toegankelijk. Je vindt hier allemaal kleine en grote stranden, veelal met gras. Zeker op de rustige stukjes kun je heerlijk ongestoord topless zonnen.

Rhederlaag

Gelderland

1520-Nederland-Naaktstrand-Groningen-Hoornse-Plas-Paterswoldsemeer-00

Recreatiegebied Rhederlaag, langs een uitgegraven rivierarm van de IJssel nabij Arnhem, heeft gras- en zandstrandjes. Er is in het recreatiegebied ook een naaktstrandje. In de buurt hiervan kijkt niemand er raar van op als je topless gaat zonnen.

Delftse Hout

Zuid-Holland

1367-Nederland-Naaktstrand-Zuid-Holland-Delftse-Hout-00

Aan de noordkant van recreatiegebied Delftse Hout, aan de rand van Delft, ligt het strandgedeelte met een textiel- en een naaktstrand. Op de overgangsgrens tussen beiden kun je prima topless zonnen.

Rutbeek

Overijssel

1616-nederland-naaktstrand-gelderland-bisonbaai-00

Voormalige zandafgraving Het Rutbeek in de buurt van Enschede heeft veel verschillende strandjes, waaronder een naaktstrand. Buiten het grote ‘hoofdstrand’ kun je veel heerlijk rustige plekjes vinden om ongestoord topless te zonnen.

Horst

Gelderland

1573-Nederland-Naaktstrand-Overijssel-Wijthmenerplas-00

Strand Horst ligt aan de Veluwe-kant van het Wolderwijd en bestaat uit een groot en breed zandstrand, waar ook veel gesurfd wordt. Aan entertainment en vermaak is er geen gebrek op dit strand, maar er zijn ook zeker rustige plekken te vinden waar je lekker zonder topje kunt genieten van de zon.

kropswolde

Groningen

Topless Kropswolde

Het strand Meerwijck aan het Zuidlaardermeer bij Hoogezand (Groningen) heeft de unieke combinatie van een naakt/surfstrand en een naastgelegen textielstrand. Op het overgangsgebied hiertussen  kun je prima je topje in je tas laten zitten.

Bloot = gewoon! Vind jij dat ook?

BlootGewoon! magazine

Dit overzicht van de beste naaktstranden in Nederland vind je ook terug in ons magazine BlootGewoon! editie 8

BlootKompas!

Kijk op onze locatievinder BlootKompas! voor nog veel meer naaktstranden!

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar en wordt jaarlijks automatisch verlengd. Voor het buitenland geldt er een toeslag in portokosten voor de verzending van de magazines van € 20,- binnen Europa en € 30,- wereldwijd per jaar. Bekijk hier de voorwaarden van het lidmaatschap en de algemene voorwaarden. 

Menu