fbpx

Naaktrecreatie

tips voor de beginner

Dit heb je aan een NFN-lidmaatschap

NFN zet zich dagelijks in om te zorgen dat bloot recreëren gewoon is én blijft. Zes redenen waarom jouw lidmaatschap belangrijk (en de moeite waard!) is.

Zo vind je blote vrienden

Ben je op zoek naar iemand die ook bloot recreërt en met wie jij samen kan optrekken? Met onze tips vind je vast iemand!

heart-on-beach.jpg

Bloot zonnen, mag dat?

Wist je dat Nederland één van de weinige landen is waar openbaar bloot zonnen in de wet is geregeld? Of je nu bloot wilt zonnen op het strand, aan een rivier of in je tuin: met onze tips word je streeploos én zorgeloos bruin!

A group of friends legs dangling off a jetty, by the water at a lake together on a sunny afternoon.

VEELGESTELDE VRAGEN​

Ruim 2,5 miljoen Nederlanders ontspannen regelmatig bloot. Zij hebben alle voordelen al ontdekt. Toch hebben veel mensen nog vragen over bloot je vrije tijd doorbrengen. BlootGewoon! geeft antwoord op de meest voorkomende vragen over naaktrecreatie.

strandstoelen.jpg

voor het eerst naar het naaktstrand

Het spookt al maanden door je hoofd en nu weet je het zeker: je wilt wel eens ervaren hoe het is om in je blootje op het strand te liggen. Met deze tips wordt het gegarandeerd een geslaagde dag. 

Bloot foto's maken

Fotograferen op een blootlocatie

Leuk voor later: de vakantiefoto’s. Wees echter voorzichtig met je camera
op plaatsen waar mensen bloot zijn. Met onze tips weet je precies wat je beter wel en niet kunt vastleggen. 

Top 10 blootlocaties om voor het eerst ui de kleren te gaan BlootGewoon!

TIP 10 BLOOTLOCATIES VOOR BEGINNERS

Voelt bloot nog wat onwennig? Of ben jij al om, maar heeft je partner nog koudwatervrees? Dan is het fijn als je je eigen tempo kunt bepalen. We tippen 10 blootlocaties voor de beginnende blootrecreant.

istock-1030568162.jpg

clothing optional

Wil je eens een blootvakantie proberen? Of heb je een en partner die best open staat om een keer op een blote vakantie te gaan, maar het toch nog wel spannend vindt? Dan is een clothing optional locatie misschien wel een idee! Het woord zegt het al: de kleren mogen uit, maar het hoeft niet. Doe waar je je fijn bij voelt! Hierbij een selectie van leuke clothing optional vakantieadressen over de hele wereld.

huidproblemen in de zomer

Met je blote huid in de zon is heerlijk! Het is belangrijk om je huid goed te verzorgen. We zetten de meest voorkomende huidproblemen voor je op een rij!  Ben je verbrand of is je huid droog? Met onze tips herstelt je huid weer snel.

sauna LR

zo heurt het in de sauna

Allemaal leuk en aardig, zo’n sauna, maar er komen behoorlijk wat nieuwe omgangsvormen bij kijken. Met deze do’s en don’ts heb je de etiquette zo onder de knie.

Alleen naar de sauna

badkledingdag sauna

Ondanks dat mensen al honderden jaren samen naakt de sauna ingaan, bieden in Nederland steeds meer wellnesscomplexen een badkledingdag aan. Betekent dit dat Nederland verpreutst? Nee, met badkledingdagen boren de wellnessresorts een grote nieuwe doelgroep aan van mensen die wél willen ontspannen, maar schroom voelen om dat bloot te doen. Uiteindelijk switchen veel badkledingdragers naar bloot saunabezoek.

In je eentje naar de sauna

alleen naar de sauna

De één vindt het maar verrekte lastig, terwijl de ander er juist naar snakt: alleen de dag doorbrengen in een saunaresort. Alleen naar de sauna gaan heeft veel voordelen. We werkten twee scenario’s uit met tips, zodat je je minder alleen voelt en optimaal kunt genieten.

Young beautiful Asian woman sleep relaxing in the Oil spa massage in salon. Select focus hand of masseuse

massage voor dummies

Van ayuverda massage tot stoelmassage, van hot stone-massage tot shiatsu… Er zijn zoveel verschillende massagevormen. Welke massages zijn er? Welke massage moet je nu kiezen? BlootGewoon! helpt je op weg. Lees gauw verder…

naakt-zonnen-in-de-tuin-1.jpg

bloot in eigen tuin

Wil jij ook thuis graag bloot in de tuin of op je balkon liggen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. We geven je praktische tips zodat jij de deur niet meer uit hoeft om bloot van de zon te genieten!

Menu