fbpx

Tips voor de beginner

Dit heb je aan een nfn-lidmaatschap

NFN Open & Bloot, de belangenorganisatie waar BlootGewoon! een merk van is, heeft ruim 55.000 leden. “Als niet-lid kan ik ook bloot recreëren,” zeggen veel naaktrecreanten. Dat is zo. Maar het is niet vanzelfsprekend, zeker niet als je naar de toekomst kijkt. NFN zet zich dagelijks in om te zorgen dat bloot recreëren gewoon is én blijft. Zes redenen waarom jouw lidmaatschap belangrijk (en de moeite waard!) is.

Bron: magazine BlootGewoon! #12  maart 2023 – Illustraties: Studio Stunner

NFN komt op voor jouw blote belangen

NFN zit geregeld als spreekbuis voor of mét betrokken naaktrecreanten aan tafel bij beslissingsorganen, zoals gemeentes en waterschappen, over het behoud, de inrichting of uitbreiding van naaktstranden en blootlocaties. En om ervoor te zorgen dat deze plekken veilig en prettig zijn. Hoe belangrijk deze gesprekken zijn voor het voortbestaan van onze stranden, blijkt telkens weer.

blootgewoon magazine tips voor de beginner

Hé, zon jij ook bloot? Wat leuk!

Vrijwel iedereen heeft een mening over naaktrecreatie. De een is er bekend mee, de ander niet en doet daarom vaak aannames. NFN streeft ernaar dat naaktrecreatie maatschappelijk goed geaccepteerd wordt en vertelt er laagdrempelig over zonder te prediken. Zodat jij onbezorgd bloot recreëert, maar ook zodat anderen deze keuze leren respecteren. We zoeken de media op, mengen ons in maatschappelijke debatten, organiseren de Toplessdag en voeren jaarlijks de multimediale campagne ‘Voel je vrij, geef je bloot’. Zo laten wij zien dat bloot recreëren de blootgewoonste zaak van de wereld is.

NFN weet raad

NFN deelt graag kennis over naaktrecreatie via onze magazines, nieuwsbrieven, sociale media en websites. Zo bevat onze locatievinder BlootKompas! informatie en reviews over wel 2.000 locaties wereldwijd. NFN is er ook voor vragen over toepassing van de wet op naaktrecreatie.

Prettig en veilig bloot recreëren

Zonder kleren ben je kwetsbaarder, daarom maakt NFN duidelijke afspraken met zoveel mogelijk blootlocaties over aangenaam, veilig en respectvol recreëren voor iedereen. Deze locaties krijgen het Prettig Bloot-label.  

De poorten gaan voor je open

De NFN-jaarkaart geeft toegang tot evenementen van NFN en tot Nederlandse verenigingsterreinen. Met het internationale INF-zegel kun je ook in het buitenland overal terecht. Enne… Jouw jaarkaart laat natuurlijk ook zien dat jij naaktrecreatie een warm hart toedraagt en je naar het NFN-Veiligheidsprotocol voegt!

Pak je voordeel

Een leuk extraatje: als lid winkel je met voordeel in de NFN-webshop en kun je met korting naar heel veel locaties. Wie weet biedt jouw favoriete sauna, B&B’of camping ook ledenvoordeel. Zo heb jij jouw lidmaatschap er al heel snel uit!

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu