fbpx

Inspiratie

tips en tops

10 vragen over naaktrecreactie

Kun je zomaar naar elke willekeurige blootlocatie toe? Wat doe je als je ongesteld bent en hoe zit het met de ‘blootregels’ als het weer omslaat? Wij hebben de antwoorden op 10 veelgestelde vragen over bloot voor je.

tip 10: blootlocaties aan het strand

Vind jij het gras altijd groener aan zee? Op deze tien blootlocaties lig je in een mum van tijd op het strand. Inpakken maar die handdoek, en vergeet de zonnebrand niet!

eerste hulp bij onthaasten

Vakantie! Even helemaal tot rust komen. Dat is het plan. Maar het duurt soms lang voor je écht de dagelijkse hectiek van je hebt afgeschud. Voor je het weet, zitten je vrije dagen er alweer op en ben je nog steeds niet helemaal opgeladen. Vijf tips om sneller in de vakantiemodus te komen.

Dit heb je aan een NFN-lidmaatschap

NFN Open & Bloot behartigt dagelijks de belangen van naaktrecreanten in Nederland. Samen met en dankzij onze leden zorgen we dat naaktrecreatie nu en in de toekomst blijft bestaan. Dat is niet vanzelfsprekend. Een lidmaatschap is dus belangrijk voor het algemene belang! En aan het NFN-lidmaatschap biedt ook nog een aantal andere voordelen.

Tip 10: kindvriendelijke blootcampings

Ga je op vakantie met je (jonge) kids, dan is het natuurlijk leuk als er op de blote terreinen ook genoeg voor ze te doen is. We tippen tien kindvriendelijke campings in Nederland en Frankrijk. 

Tip 10: Ecologische blootlocaties

Is naaktrecreatie en milieubewust leven voor jou een vanzelfsprekende combinatie? Dan hebben we tien ecovriendelijke blootlocaties voor je in de aanbieding. 

Tip 10: Met de camper door europa

Ben jij de trotse bezitter van een huisje op wielen? Dan staat niets je in de weg om een rondje door Europa te rijden. Bezoek deze tien camperlocaties en doorkruis negen verschillende landen.

TipS: Genieten van je eerste opgieting

Ga je voor de eerste keer een opgieting meemaken in de sauna? Met deze tips zorg je ervoor dat je er optimaal van geniet!

Tip 10: kleinschalige wellnesslocaties

Wil je er even tussenuit en graag ook nog een sauna of hottub tot je beschikking hebben? Op deze tien plekken kan dat.

sauna top 10 van nederland

Sauna’s zijn er in vele soorten en maten: van kleine charmante zweethokjes tot over-the-top luxueuze wellness-complexen. Dit zijn volgens bezoekers de tien best gewaardeerde sauna’s in Nederland op onze locatievinder blootkompas.nl

Zes lichttips tegen de winterblues

Op deze koude, korte dagen is de zon ver te zoeken en je goede humeur soms ook. Als je niet vooruit te branden bent, mateloze trek hebt en prikkelbaarder bent dan normaal, zou je last kunnen hebben van een flinke winterdip. De beste remedie: zoek het licht op! Natuurlijk! NFN geeft zes tips.

De 10 beste naaktstranden van Nederland

Nederland kent prachtige naaktstranden, zowel aan de kust als in het binnenland. We zetten de beste 10 voor je op een rij. Vijf stranden die door de bezoekers van onze locatievinder BlootKompas! het best gewaardeerd worden en vijf tips van onze redactie!

TIP 10: SKINNYDIP OP JE STEDENTRIP

Reisje naar een stad op de planning staan? Dit zijn de 10 bijzonderste stekjes om ontspannen uit de kleren te gaan. Níét het weggestopte naaktstrand, wél de plekken waar de locals er zelf ook uitgebreid aan meedoen. Zo hoef je je nooit ongemakkelijk of betrapt te voelen!

de 10 beste naaktstranden van europa

Droom jij wel eens over een onbewoond tropisch eiland in de Stille Zuidzee? Om daar al je kleren uit te doen en bloot onder een palmboom naar de kabbelende zee te kijken? Als dit je wel goed in de oren klinkt, dan hebben we goed nieuws voor je! Dit gevoel is ook dichter bij huis te krijgen! We hebben het voor je uitgezocht. 

TIP 10: DE MOOISTE WARMWATERBRONNEN

Verscholen in mistige bossen of juist zomaar midden in de stad: dit zijn de 10 mooiste warmwaterbronnen om zonder zwembroek in te dobberen.

TIP 10 BLOOTLOCATIES VOOR BEGINNERS

Voelt bloot nog wat onwennig? Of ben jij al om, maar heeft je partner nog koudwatervrees? Dan is het fijn als je je eigen tempo kunt bepalen. We tippen 10 blootlocaties voor de beginnende blootrecreant.

Menu