fbpx

sauna top 10

van nederland

Sauna’s zijn er in vele soorten en maten: van kleine charmante zweethokjes tot over-the-top luxueuze wellness-complexen. Dit zijn volgens bezoekers de tien best gewaardeerde sauna’s in Nederland op onze locatievinder blootkompas.nl

Deze top 10 kwam tot stand op basis van reviews op locatievinder BlootKompas! Op deze blootlocatie-vinder staan op moment van publiceren 122 wellnessplekken vermeld. Meegenomen zijn de saunaresorts met minimaal vijf recente reviews.

10. BLUE Wellness-resort

Leiden

7.6
7.6/10

Bij BLUE combineer je je relaxdag eenvoudig met een nachtje hotel. Het hoogstgelegen wellnessresort van Nederland is gevestigd op de elfde en twaalfde verdieping en ligt midden in de bruisende stad Leiden. Ideaal voor wie met het OV reist. Check het panoramazwembad, de kruidentempel en de wisselbaden. Geen preutsheid hier: “In de lange gang tussen het centrale saunadeel en het kleine buitenterras met zwembad, loopt bijna iedereen gewoon bloot.”

Blue Wellnessresort Leiden BlootGewoon

9. Thermen Bussloo

Voorst

8,5
8.5/10

Thermen Bussloo is een groot en mooi sauna-, beauty- en wellnessresort en ligt aan het prachtige meer van Bussloo, vlakbij Apeldoorn op de Veluwe.

Een bezoek aan dit complex staat garant voor een onvergetelijk dagje wellness. Voor een complete wellnessbeleving kun je terecht in het naastgelegen Hotel Thermen Bussloo. In het Banyan Centre worden allerlei workshops en cursussen georganiseerd op het gebied van health & happiness.

Bussloo

8. Spa One

Oosterhout

8,7
8.7/10

Wat een weelde! Over-the-top luxe in Noord-Brabant. Gloednieuw, strak, hip, aandacht voor architectuur en details, mooie vijver en veel binnen- en buitenruimte. Energieneutraal dankzij de zonnepanelen op het dak, palletbranders en een eigen warmtekrachtcentrale. Spa One is door het maximale aantal personen dat per dag wordt toegelaten nooit overvol of druk. Toppers: meerdere zwembaden, de Ganesha Christal Lounge en de Dead Sea Experience.

Spa One Saune, Oosterhout

7. Thermen Berendonck

Wijchem

8,8
8.8/10

Winnaar van de BlootKompas! Award 2020 in de categorie sauna. Dit meest duurzame en innovatieve wellnessresort van Nederland maakt geen gebruik van gas. De saunawarmte wordt hergebruikt en op het dak liggen 1.000 zonnepanelen. Binnen straalt de allure van de wonderlijke wereld van Duizend-en-een-nacht. Leuke variatie van jonge en oude bezoekers, mannen en vrouwen, stellen, eenlingen en vriendengroepjes. Geroemd en verfoeid: de bar in het zwembad.

BlootGewoon Magazine

6. Sauna de heuvelrug

Veenendaal

8,9
8.9/10

Sauna Beauty & Wellness de Heuvelrug is een sauna die meer biedt dan alleen een dagje sauna. Naast de uitgebreide sauna- en thermenfaciliteiten vind je een huiselijke sfeer en gezelligheid die zorgt voor een totale ontspanning. In Nederland is sauna over het algemeen gemengd, al dan niet in badpak. Bij Sauna Beauty & Wellness de Heuvelrug geen badkledingdagen, maar wel speciaal voor dames een damesdag! 

Sauna Top 10

5. Sauna Centre Du Lac

Pijnacker

9,0
9/10

Bij Sauna Centre Du Lac ben je aan het juiste adres voor een opkikkertje of een verwendag. Ontsnap aan de stress, ontspan in luxe en aandacht of geniet gewoon van de gezelligheid en rust. Het zijn allemaal mogelijkheden. De persoonlijke aanpak door professionele medewerkers maakt van een bezoek aan deze sauna in Pijnacker een ontspannen dagje uit in Nederland.

centre-du-lac-rozenkwarts-sauna-720x240

4. blue Wellnessboot

Mill

9,1
9.1/10

Het concept is uniek: een gebouw in de vorm van een heus cruiseschip, waardoor je een echt vakantiegevoel krijgt. Vooral op het dek met zwembad en buitenbar, waan je je op een luxe cruise. Aan ‘wal’ kun je terecht in de fijne tuin of overnachten in het naastgelegen hotel. Duimpjes omhoog voor het restaurant en de opgietingen. De boot heeft geen lift en is dus niet geschikt voor mensen in een rolstoel.

Blue wellnessboot Mill

3. Sauna Thermen binnenmaas

's Gravendeel

9,3
9.3/10

Sauna Thermen Binnenmaas ligt in ‘s-Gravendeel, net ten zuidoosten van Rotterdam en is een hypermoderne sauna. De thermen heeft een uitgebreid assortiment aan cabines en stoombaden. De tuin is speels, ruim, vol met watertjes en bruggetjes en bevat een natuurbad om in rond te zwemmen en in af te koelen.

2. Sauna Swoll

Wijthem

9,4
9.4/10

In het Overijsselse dorp Wijthmen, tussen Zwolle en Heino, ligt Sauna Swoll. Alleen een wegwijzer aan de provinciale weg duidt erop dat er midden in de weilanden een thermische verrukking verscholen ligt. Een aanrader voor wie van gezelligheid, knusse uitstraling en een gemoedelijke sfeer houdt. Praatsauna’s om te keuvelen en stiltesauna’s voor de serene rust. Volop ruimte om te chillen in de Engelse landschapstuin van maar liefst 2,5 hectare.

Sauna Swoll Blootgewoon

1. Sauna en beautycentrum de bron

Tynaarlo

9,5
9.5/10

Bijzonder aan Sauna- en beautycentrum de Bron is de eigen bron op 95 meter diepte. Naar eigen zeggen is het water van uitmuntende kwaliteit. Sauna de Bron gebruikt een hout gestookte cv-ketel om zo milieubewust te verwarmen.

Laat een review achter!

Ken jij een sauna die een top 10-positie verdient? Laat dan je review achter op onze locatievinder Blootkompas! Zo help je jouw favoriete sauna en maak je als reviewer kans op een presentje.

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu