fbpx

De 10 beste naaktstranden

in nederland

Naast de stranden langs Noordzeekust en op de Waddeneilanden zijn er ook in het binnenland fraaie plekjes om lekker bloot te zonnen. We geven je een top vijf van de best gewaardeerde stranden op locatievinder BlootKompas! en tippen je ook nog vijf juweeltjes van stranden die jouw bezoek de moeite waard zijn.

Bron: magazine BlootGewoon! #8 – 2021

5. Naaktstrand Het rutbeek

Enschede, Overijssel

8,3
8.3/10
blootgewoon in de media

Dit recreatiepark ligt rondom een grillig gevormde plas, van oorsprong een zandafgraving. Suppen, kajakken, mountainbiken, wandelen: het kan hier allemaal. Het naaktstrand ligt in een groen en rustig gedeelte van het gebied. Er heerst een gemoedelijke en knusse sfeer aan het zandstrandje met zwemwater. Plekjes genoeg om lekker te luieren in de schaduw of de zon.

4. maarsseveense plassen (strandbad)

Maarssen, Utrecht

8,6
8.6/10
Knipsel2

Bijna alle naaktstranden in Nederland zijn gratis toegankelijk,
maar deze niet. Dan moet ‘ie echt wel bijzonder zijn! En dat is
zo. Dit strand biedt eigenlijk alles: groene zonneweiden met bomen voor genog schaduw; schoon sanitair; speeltoestellen en ondiep zwemwater voor kinderen; een zandstrandje en twee zwemsteigers. Op zonnige dagen is de snackbar geopend. Alles voor een lekker dagje uit met de kinderen dus!

3. naaktstrand bussloo

Voorst, Gelderland

8,7
8.7/10
Knipsel (1)

Bloot zwemmen en streeploos bruin worden is slechts één van vele mogelijkheden in deze groene zone rondom een grote plas. Je ligt hier meteen op het grootste naaktstrand in ons binnenland. Alle faciliteiten zijn aanwezig. Begin 2021 is het gebied opnieuw ingericht, dus jonge aanplant moet nog even groeien. Maar, zoals een bezoeker op BlootKompas! zegt: “Een absolute aanrader; fijne plek, mooi zwemwater, vriendelijke mensen, horeca en sanitair. Tja… wat willen we nog meer…”

2. Naaktstrand Domburg

Veere, Zeeland

8,8
8.8/10
Knipsel

Deze pittoreske kustplaats heeft het best beoordeelde naaktstrand aan zee. Hier is het goed toeven. Bezoekers prijzen de ruimte, het fijne zandstrand, het zeewater en… de goede sfeer. Het publiek is gevarieerd: gezinnen, stellen, alleengaanden, oud, jong, alles door elkaar. Op dit strand zijn strandhuisjes te huur. Voor een hapje, drankje, wc of douche moet je in badkleding naar het textielstrand. Maar gelukkig op korte loopafstand. Goed bereikbaar met de auto.

1. Engelermeer

Den Bosch, Noord-Brabant

9,5
9.5/10
Engelermeer

Niet diep verscholen in een binnenlands recreatiegebied,
maar precies zoals wij het graag zien: een naaktstrand dat open en bloot náást een textielstrand ligt! Bezoekers van dit naaktstrand roemen de mooie en goed onderhouden ligweiden en het zandstrand. Strandgangers zijn enthousiast over de gemoedelijke en
kameraadschappelijke sfeer. Ook belangrijk: toiletten, douches, horeca en parkeerplaatsen vind je allemaal op of dichtbij het
strand.

Bloot = gewoon! Vind jij dat ook?

naaktstrand zandvoort

Zandvoort, Noord-Holland

Knipsel4

Zandvoort is de bekendse badplaats in Nederland en makkelijk bereikbaar. De trein brengt je in een half uur van Amsterdam Centraal naar the Beach of Amsterdam. En nog eens dertig minuten later sta je op het drie kilometer lange naaktstrand! Nergens anders in Nederland vind je een strandpaviljoen waar je bloot op het terras mag. Het kan hier ook best gezellig druk zijn. Zoek je rust? Hoe zuidelijker je loopt, des te stiller het wordt.

naaktstrand callantsoog

Schagen, Noord-Holland

Knipsel5

Welkom op het oudste naaktstrand van Nederland! Twee overtuigde naaktzonners maakten het in 1973, met juridische ondersteuning van NFN, via de rechter mogelijk om dit strand officieel aan te wijzen voor naaktrecreatie. Van de oorspronkelijke 370 meter lengte groeide dit strand naar ruim twee kilometer! Heerlijk om te wandelen of te zonnen. Verwacht hier geen grote drukte. Er is één strandpaviljoen in de omgeving, daar moet je wel even badkleding aan. Voor liefhebbers van natuur en back to basic!

westduinpark, zuiderstrand

Den Haag, Zuid-Holland

Knipsel6

Dit naaktstrand is breed en vijfhonderd meter lang. Het ligt tussen de twee andere Haagse blootstranden Scheveningen (ten noorden) en Kijkduin (ten zuiden) in. Dit stadsstrand is het best bewaarde geheim van de drie! Voor je natje en je droogje kun je – gekleed – terecht in het strandpaviljoen. De sfeer is gemoedelijk en veel bezoekers zijn wel in voor een praatje. Leg je handdoek tegen een duin, op het strand of aan de vloedlijn en relaxen maar. Prima toch?

naaktstrand groede

Sluis, Zeeuws-Vlaanderen

Knipsel7

Omdat onze zuiderburen het helaas moeten stellen met één naaktstrand (wij hebben er negentig), komen hier veel Belgen. Het kan hier op zomerse dagen dan ook best druk zijn. Desondanks is de sfeer familiair en gezellig. Er komt een gevarieerd publiek van jong tot oud. Een geliefd dagtripje onder Belgen dus. En voor Nederlanders  misschien een leuke combi met een weekendje Zeeuws-Vlaanderen! O ja: trek voor de strandpaviljoens op en naast het naaktstrand even je (bad)kleding aan!

naaktstrand terschelling

Terschelling, Friesland

Knipsel8

Het perfecte eiland om te ontstressen in de natuur. Wandelen, fietsen, luieren of cultuur snuiven tijdens het jaarlijkse Oerol Festival. Daarom ga je naar Terschelling! En hoe cool is het, dat je bijna overal bloot mag op het strand? Doe dit alleen liever niet op de drukkere strandgedeeltes tussen strandpalen 8 en 12 en bij de strandopgangen. Wil je bloot skinnydippen of zonnen zonder
drukte? Loop dan een stukje over het strand en merk hier altijd een kalm stuk strand of lege duinpan te vinden is!

BlootGewoon! magazine

Dit overzicht van de beste naaktstranden in Nederland vind je ook terug in ons magazine BlootGewoon! editie 8

BlootKompas!

Kijk op onze locatievinder BlootKompas! voor nog veel meer naaktstranden!

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar en wordt jaarlijks automatisch verlengd. Voor het buitenland geldt er een toeslag in portokosten voor de verzending van de magazines van € 20,- binnen Europa en € 30,- wereldwijd per jaar. Bekijk hier de voorwaarden van het lidmaatschap en de algemene voorwaarden. 

Menu