fbpx

tip 10 blootlocaties voor beginners

Voelt bloot nog wat onwennig? Of ben jij al om, maar heeft je partner nog koudwatervrees? Dan is het fijn als je je eigen tempo kunt bepalen. We tippen 10 blootlocaties voor de beginnende blootrecreant.

Bron: magazine BlootGewoon! #6 – 2020

Luxe accommodatie vlak bij de Vlaamse kust om heerlijk tot rust te komen. Bloot is alleen verplicht in de exotische wellnesstuin en er is een service voor nieuwkomers met vragen. Omdat het klein is, zie je nooit veel andere blootgangers. Gasten prijzen de hartelijke en vriendelijke ontvangst. Je kunt je zelfs laten masseren! De meeste gasten gaan hier voor het eerst (even) uit de kleren.

Sea Nat BlootGewoon!

Het gebeurt vaak dat een gast in deze kleine B&B op het Engelse platteland voor het eerst bloot gaat. In de tuin met hottub, in het huis of zelfs aan het huisgemaakte diner: jij bepaalt waar, wanneer en óf je uit de kleren gaat. De vriendelijke gastheren proberen het je zo makkelijk mogelijk te maken.

Three Farthings BlootGewoon!

Deze natuurrijke familiecamping met bungalows ligt pal aan de Corsicaanse kust. Bloot wordt weliswaar  gestimuleerd, maar het algemene motto is ‘leven en laten leven’. Alleen bij het sanitair, de zwembaden en op het strand is bloot verplicht. Bij tieners knijpt men een oogje toe. Een duikcursus volg je in wetsuit. En verder: zon, zee, en relaxen.

La Chiappa BlootGewoon!

Sfeervolle camping in de Bourgogne met fraai uitzicht op een natuurgebied. Er zijn ook accommodaties te huur. De gastvrije en vriendelijke Nederlandse eigenaars willen dat iedereen zich prettig voelt. Daarom hoeven partners en kinderen niet meteen bloot, al is dit uiteindelijk wel het doel. Bloot is de dresscode bij het zwembad, in de sauna en de douches.

La Gagere BlootGewoon!

Bezoekers noemen dit “een klein Brabants paradijsje”. Op de camping rond de natuurvijver ga je gekleed. In het wellnessgedeelte met verschillende sauna’s, een hottub en ligweide ga je bloot. Dus ideaal voor als jij of je partner bloot recreëren wil uitproberen. Je mag overigens wel bloot bij je caravan, als andere bezoekers dit oké vinden. ‘Respect’ is hier het sleutelwoord.

Favora BlootGewoon!

Deze top 10 is gepubliceerd
in ons magazine BlootGewoon! #6

De drie villa’s van Fig Leaf liggen op het Griekse schiereiland Peloponnesos. Gasten prijzen onder andere het zeezicht, de heerlijke bedden en de schaduw van de druiven op het terras. De behulpzame eigenaresse heeft één regel: bij het zwembad is bloot een must. Voor bij je villa of aan de bar mag je aan of uittrekken waar je zin in hebt.

Fig leaf villas BlootGewoon!

Deze oude boerderij in Midden-Italië heeft vier boetiekkamers in warme kleuren, een wellnesscentrum en een heerlijke tuin. In de tuin mag je je kleren aanhouden. Maar volgens de eigenaars voelen nieuwkomers zich in het hele complex zo op hun gemak dat ze al na een paar uur bloot gaan. Vraag bij het ontbijtbuffet naar tips voor dagtrips en lokale restaurantjes.

Terramare BlootGewoon!

Deze kleine eco-camping in Montenegro heeft alleen plaats voor tenten en biedt enkele tenten te huur. Het ligt mooi in het groen op een heuvel. En iedereen is welkom, want het is clothing-optional: je mag hier bloot én gekleed. Er wordt alleen van je verlangd, dat je ieders vrije keuze hierin respecteert. Ideaal dus om bloot kamperen een keer uit te proberen.

Full Monte BlootGewoon!

Deze villa ligt op Landgoed De Weldaed in de Achterhoek. Je hebt hier het royale binnenzwembad, een binnen- en buitensauna en een jacuzzi helemaal voor jezelf. Ook het prachtige natuurgebied bij de villa is helemaal voor jou alleen: alle privacy dus! De eigenaars gaan tijdens hun eigen vakantie het liefst bloot, dus voor hen hoef je het niet te laten.

De Schoppe BlootGewoon!

Dit grote resort onder de Andalusische zon verhuurt appartementen en studio’s. Geniet eerst bloot op je besloten balkon of terras. Als je er klaar voor bent, ga je naar het zwembad, de jacuzzi of de sauna; hier is bloot de regel. De tuinen en de brasserie zijn clothing-optional. En eindig je ontdekkingsreis naast het complex op het Mediterrane blootstrand.

Costa Natura BlootGewoon!

Laat een review achter

Deze top 10 is gepubliceerd in de zesde editie van het magazine BlootGewoon! en kwam tot stand op basis van tips van de redactie en reviews van bezoekers op locatievinder BlootKompas!. Op deze locatievinder staan momenteel ruim 1800 blootlocaties vermeld. Ken jij een geschikte plek om voor het eerst bloot te gaan? Laat dan je review achter op blootkompas.nl. Zo help je anderen bij het maken van een keuze en maak jij als reviewer bovendien wekelijks kans op een leuk kado!

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu