fbpx

10 kindvriendelijke blootcampings

Ga je op vakantie met je (jonge) kids, dan is het natuurlijk leuk als er op de blote terreinen ook genoeg voor ze te doen is. We tippen tien kindvriendelijke campings in Nederland en Frankrijk. Boeken maar!

Bron: magazine BlootGewoon! #12 – maart 2023

Aimée Porcher, frankrijk

Deze familiecamping in de prachtige Corrèze heeft voor iedere jonge leeftijd wel iets: van kaboutervisite voor kleintjes tot kano- en paardrijdtochten voor tieners. Er is een heerlijk zwemmeer met strandje om op te beachvolleyballen en op de activiteitenkalender vind je onder meer knutselen, schminken, lampionnen maken, waterspellen en avond- en nachtspelen in het bos. Voor de allerkleinsten heeft Aimée Porcher een apart kinderspeelhuis.

Creuse Nature, frankrijk

Heb jij een potentiële acrobaat, goochelaar of leeuwentemmer in huis? Je ontdekt het in het circusatelier op Creuse Nature! Op deze camping worden allerlei leuke jeugdactiviteiten aangeboden. Denk aan spannende bosspelen, zingen rond het kampvuur, voetbal en een open podium. Voor de allerkleinsten is er het voorleeshalfuurtje. In de warme maanden maken het binnenzwembad, buitenzwembad en meertje van Creuse Nature een waterspeelparadijs.

Flevo natuur, nederland

Vakantiepark Flevo Natuur biedt alle faciliteiten voor een heerlijke blootvakantie met het hele gezin: een binnen- en buitenzwembad, speeltuinen, een air-trampoline en tijdens de schoolvakanties organiseert het enthousiaste animatieteam allemaal leuke activiteiten. Spelletjes, knutselen, cupcakes versieren en een heuse superheldentest: kinderen kunnen zich helemaal uitleven. Origineel is de ‘kidsopgiet’, waar kinderen op een speelse manier kennismaken met de sauna.

Le Couderc, frankrijk

Le Couderc organiseert tal van activiteiten voor kleine en grote kinderen en dat maakt deze camping een fijn familiedomein. Denk aan originele theaterstukken en themadagen, dagelijkse circuslessen en leuke evenementen zoals de Spooktocht of Geluid en Lichtshows. Jongeren kunnen ook meedoen aan spellen zoals Levend Stratego en Weerwolven. Tot slot is er het wekelijkse open podium waar kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten.

La Petite Brenne, frankrijk

Aanrader voor ecotoeristen en natuurvrienden. Met de trein sta je vanuit Rotterdam binnen elf uur op de stoep. Heerlijk off the grid: stroomaansluiting ontbreekt, maar powerpacks kunnen worden gehuurd. Warm douchen gaat op zonne-energie. Doe de was in een ouderwetse tobbe en droog met een wringer. Met een temperatuur van rond de twaalf graden is de rivier Vérenne een ideale koelkast. Ook het zwembad is gevuld met heerlijk fris beekwater.

BlootGewoon! magazine

Dit artikel komt uit ons magazine BlootGewoon! Heb je edities gemist? Bestel ze na in onze webshop!

De peelrand, nederland

De Peelrand in Noord-Brabant heeft een ruime speeltuin met een waterpomp waar kinderen heerlijk kunnen kliederen met water en zand. Er is ook een overdekt zwembad met pierenbadje, dat door zonne-energie verwarmd wordt. Dan vind je bij De Peelrand ook een binnenspeelruimte en een jeugdhonk voor de wat grotere kinderen. In het Jeugdbos kan de oudere jeugd in een eigen tentje kamperen. Ook tof: jongeren kunnen in de buurt geocachen!

de groenlanden, nederland

In Drenthe ligt camping De Groenlanden, waar de grote zwemvijver leuke watersportmogelijkheden voor kinderen biedt. Kanoën, waterfietsen, suppen: kinderen kunnen hier al hun energie kwijt. Voor de kleintjes is er een afgebakend zwemdeel. De camping is verdeeld in zes cirkels, waaronder een ‘kinderveld’ met zandbak en speeltoestellen. Op de camping worden ook allerlei activiteiten georganiseerd, zoals marshmallows roosteren boven het kampvuur en knutselen. Ook zijn er twee grote trampolines.

ostana, nederland

Kastelen bouwen en in het water spelen: bij Ostana in Twente kunnen kinderen lekker los op het zandstrand aan de zwemvijver. Voor kleintjes is er een afgezet zwemdeel. Verder vind je hier een speelbos en speeltoestellen, skelters en een jeugdhonk voor de oudere jeugd. Ostana gaat coulant om met pubers die eventjes niet bloot willen zijn. Ieder jaar organiseert Ostana een themafeestweek met als afsluiter een open podium.

Le Clos Barrat, frankrijk

Op deze groene camping in het departement Lot hebben jongeren volop mogelijkheden om hutten tussen de bomen te bouwen. Creatieve kinderen kunnen meedoen aan workshops, zoals dromenvangers maken. Voor wie wat energie kwijt wil is er de grote professionele trampoline en het zwembad. Tijdens het seizoen wordt er voor alle leeftijden wel iets georganiseerd: van karaoke-avonden tot kabouterwandelingen.

Val Drôme Soleil, frankrijk

Een greep uit de activiteiten die Val Drôme Soleil voor de jeugd organiseert: knutseluurtjes, thema-avonden, live theaterspellen, mini disco, tafeltenniswedstrijden en een spooktocht. Ook buiten de camping wordt genoeg georganiseerd, zoals canyoning, raften of paardrijden. Natuurlijk beschikt het campingterrein over een buitenzwembad en een peuterzwembad om in af te koelen. Er zijn ook speeltoestellen voor de kleinere kindjes en soms is er een feestelijke themaweek.

Blootkompas!

Kijk op onze locatievinder BlootKompas! voor nog veel meer blootlocaties over de hele wereld, met reviews van bezoekers!

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu