fbpx

Dossier

Het ene bloot is het andere niet

Van zondig symbool tot lucratief melkkoetje en wapen in de strijd om gelijkheid. Geen lichaamsdeel heeft zoveel verschillende gezichten als de blote vrouwenborst.  

Bron: magazine BlootGewoon! #13  juni 2023

Beeld: Van Santen & Bolleurs

De blote borst wint aan terrein. In een aantal steden mogen vrouwen nu topless het zwembad in. Dat heeft te maken met gelijkheid, omdat mannen ook in blote bast mogen zwemmen. Nieuws over zo’n topless doorbraak in Berlijn was reden voor dagblad De Telegraaf om er in februari een artikel aan te wijden. Hoe denken online krantenlezers over topless zwemmen in zwembaden? De journalist gaf context over zonnen zonder topje op het strand en wendde zich daarvoor tot informatie van NFN Open & Bloot: “NFN legt daarnaast uit dat in ieder geval topless zonnen gewoon mag op alle Nederlandse openbare stranden die geschikt zijn voor naaktrecreatie.” Zie jij wat hier fout gaat?

Het is een misverstand dat topless zonnen onder naaktrecreatie valt. Naakt recreëren doe je echt alleen maar in je blootje, in je niksie, zonder kleren, spiernaakt en onbedekt. Als vrouw mag je zonder bovenstukje zonnen op alle openbare stranden die Nederland rijk is. Met net zulke blote tepels als mannen, want volgens de Nederlandse wet hebben mannen en vrouwen gelijke rechten…

Lees meer in ons magazine

Het hele artikel lees je in BlootGewoon! editie 13.
Menu