fbpx

Contact

voor de pers

PERSBERICHT

Ga jij al op nakation?

Dé trend op vakantiegebied!

13 januari 2020

Nakation: dé trend op vakantiegebied in het Blootstraatje

De ‘nakation’ oftewel het naakt vakantie vieren is één van de snelst groeiende trends binnen de reisindustrie. De trend is overgewaaid uit Amerika en krijgt in Nederland steeds meer aanhangers. 

2,5 miljoen Nederlanders gooien hun kleren regelmatig uit

Blootrecreatie is natuurlijk op zich niets nieuws. Tegenwoordig is vrijwel iedereen bekend met het bestaan van het naaktstrand, de blootcamping en de wellnessresorts. Maar deze vrij voelende manier van ontspannen begint een steeds groter publiek aan te spreken. Uit onderzoek van Motivaction (2019) blijkt dat maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders graag de kleren van zich af gooien, om in hun vrije tijd van de zon, het water en de warmte van de sauna te genieten. Ook duiken steeds meer volledig verzorgde pakketreizen op waar naakt recreëren de norm is. Met de Nakation-trend gaat dit aantal de komende jaren alleen nog maar groeien.

Less is more is het credo

Dat alleen ouderen onder ons zich zo vrij voelen om de kleding in de koffer te laten is een hardnekkige aanname. Ook steeds meer millennials en Gen X’ers (geboren tussen 1961 en 1980) ontdekken het vrije gevoel van bloot zijn. Dat ziet NFN Open & Bloot, de belangenorganisatie voor naaktrecreatie in Nederland, ook terug in haar ledenbestand. Onder de kleine zestigduizend leden bevinden zich de laatste jaren steeds meer jongeren.
Millennials en Gen X’ers zien bloot zijn vooral als een vorm van escapisme. Ze kiezen er heel bewust voor om zo nu en dan 100% te ontspannen, even weg van het hectische westerse bestaan, de prestatiemaatschappij, de technologie en social media. Less is more is het credo bij steeds meer footprint bewuste mensen. En dat geldt dus ook voor kleding. Het voelen van de zon, regen en wind op de blote huid ervaren zij als een ultiem gevoel van vrijheid.

Blootstraatje

Voor de derde keer op rij organiseert NFN Open & Bloot, met haar merken BlootGewoon! en Natuurlijk! NFN dit themastraatje op de Vakantiebeurs in Utrecht. In het Blootstraatje in hal 7 doe je inspiratie op voor blootvakanties in binnen- en buitenland. Je kan vragen stellen over naaktrecreatie, een praatje maken met medewerkers van diverse blootlocaties en door reisgidsen bladeren. In het Blootstraatje vind je naast de stands van BlootGewoon! en Natuurlijk! NFN meer dan 20 blootlocaties uit binnen- en buitenland.

Bijna 1600 locaties

Bij een kledingloze trip wordt al snel gedacht aan een bezoek aan het naaktstrand of een vakantie op de blootcamping. Er zijn echter veel meer vrijetijdslocaties om bloot te ontspannen. Denk aan luxe resorts, hippe b&b’s, prachtig gelegen vakantiehuizen, glamping en cruises. In de locatievinder BlootKompas! staan zo’n 1.600 plekken wereldwijd waar je in je blootje kunt ontspannen. Strand, hotel, camping of sauna? Je vindt jouw favoriete locatie snel op www.blootkompas.nl.

BlootKompas! Awards

Op basis van de reviews van 2019 worden op de Vakantiebeurs de BlootKompas! Awardwinnaars bekendgemaakt. Welke locatie wordt uitgeroepen tot beste blootcamping, beste blootaccommodatie en beste sauna? De officiële bekendmaking en de uitreiking van de awards vindt plaats op woensdag 15 januari om 17.00 uur bij de stand van Natuurlijk! NFN en BlootGewoon! in het Blootstraatje in hal 7.

– Noot voor de redactie, niet voor publicatie –

BlootGewoon!

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot, de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Wij hebben ruim 58.000 leden en zijn een deskundig gesprekspartner voor overheden, media, naaktrecreanten en andere belanghebbenden. We zoeken actief de publiciteit en mengen ons in interessante maatschappelijke debatten. Zo voorzien we onze gesprekspartners van kennis en informatie ten aanzien van naaktrecreatie en luisteren we naar de behoeften. 

Kijk voor meer informatie op www.blootgewoon.nl of neem contact op via [email protected] of 033 – 253 30 50.

Online Pressroom NFN Open & Bloot

In de online pressroom van NFN Open & Bloot vind je contactinformatie, het laatste nieuws over naaktrecreatie, persberichten, factsheets en de mooiste beelden…

Menu