fbpx

oesterdam - tholen

Dossier

Toekomst recreatiegebieD de potten

De Zeeuwse gemeente is voornemens om rond de plek van het naaktstrand en de ligweide de funderingen van de historische stadsmuur van Reimerswaal bloot te leggen. Deze stadsmuur wordt dan toegankelijk voor bezoekers. Deze mensen lopen dan slechts op een paar honderd meter van de ligweide en dat heeft invloed op de privacy van de bezoekers.

Naaktstrand oesterdam tholen

mei 2021 en lopend

NFN schuift aan presentatie toekomstplannen

12 mei 2021

Ook als we vanwege de coronamaatregelen niet fysiek aanwezig kunnen zijn, gaan we natuurlijk gewoon door met ons werk als belangenbehartiger voor naakt recreërend Nederland!

Via een videobelverbinding waren we verbonden met de gemeente Tholen om de presentatie bij te wonen over de geplande werkzaamheden rond de Oesterdam. De Zeeuwse gemeente is voornemens om rond de plek van het naaktstrand en de ligweide voor naturisten de funderingen van de historische stadsmuur van Reimerswaal bloot te leggen, deze ligt nu nog verborgen onder het wateroppervlakte van de aangrenzende Oosterschelde. Deze stadsmuur wordt dan toegankelijk voor bezoekers. Deze mensen lopen dan slechts op een paar honderd meter van de ligweide en dat heeft invloed op de privacy van de bezoekers.

Als spreekbuis van de bezoekers gaf NFN Open & Bloot op afstand informatie over de functie van het naaktstrand en de behoeften van de bezoekers. Ook werden er verschillende toekomstscenario’s besproken. De realisatie van dit project staat pas gepland voor 2030. Het belangrijkste voor dit moment is dat NFN Open & Bloot nu al als stakeholder wordt meegenomen in het proces.

Binnenkort krijgt de gemeente de resultaten van het gebruikersonderzoek te zien, waarvan deze videobelafspraak een onderdeel was. 

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu