fbpx

Single reizen

dit zijn de mogelijkheden

Blote single reizen zijn een doorslaand succes. Er zijn in Nederland steeds meer mensen single. Dat betekent dat we onafhankelijker worden, maar ook dat we vaker alleen zijn. Ook op vakantie, want vind maar eens iemand die samen met jou bloot op reis wil. Daarom worden er sinds een paar jaar blote singlereizen aangeboden – en dat is een doorslaand succes. 

Het kan ontzettend lekker zijn om alles helemaal zelf te bepalen op reis. Dat moet je alleen wel leuk vinden. Bovendien betaal je vaak ‘dubbel’ voor een accommodatie. Helemaal in je eentje op vakantie naar plekken voor naaktrecreatie in een ander land, dat ziet niet iedereen zitten.

Een singlereis is geen datingreis

Anders dan sommigen denken, zijn single groepsreizen niet voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe relatie. Daten is zeker niet het doel. Ze willen gewoon lekker van een blote vakantie genieten. De deelnemers hebben vaak uiteenlopende redenen om een singlereis te boeken. Sommigen zijn alleenstaand, maar er zijn ook vakantiegangers van wie de partner niet mee wil op reis. Dat is niet heel vreemd – niet iedereen houdt namelijk van bloot recreëren. Dan kun je twee dingen doen: op een geklede groepsvakantie gaan of kijken of je zelf wél een blote trip kunt maken.

Meet & Greet op de Vakantiebeurs

Dat veel soloreizigers het gezellig vinden om reismaatjes te ontmoeten merkte BlootGewoon! op de Vakantiebeurs. We organiseerden een Meet & Greet voor single reizigers. Op deze informele bijeenkomst maakten 50 bezoekers van de gelegenheid gebruik om te borrelen met potentiele reisgenoten. Velen hielden hier leuke contacten aan over. Voor herhaling vatbaar wat ons betreft! Houd de BlootGewoon! activiteitenkalender in de gaten…

Singel reizen van reisbureau Internatuur

Dat het niet zo makkelijk is om een blote solovakantie te boeken, zag ook Christy-Anne Kniestedt van reisorganisatie Internatuur. De eigenaresse biedt daarom sinds een paar jaar single groepsreizen aan voor mensen die bloot op vakantie willen. Inmiddels is er een wachtlijst van mensen die staan te popelen om mee te gaan. “Er zijn steeds meer mensen die mee willen. Daarom organiseert reisbureau Internatuur nu twee reizen in het jaar. Zelf gaat de eigenaresse altijd mee als reisbegeleider. “De reizigers van de single groepsreizen kennen elkaar in principe niet. Maar er gaat meestal weinig tijd overheen voordat de deelnemers een vrolijke groep reisgenoten vormen. Leeftijd speelt nauwelijks een rol. Bij de laatste reis was de jongste deelnemer 32 en de oudste 92. Die hebben het allebei prima naar hun zin gehad!”

Solo naar Slowakije

In je uppie kamperen? Op de Slowaakse camping Dobrá Lúka organiseren de Nederlandse eigenaars Mark en Margo den Houting komend jaar een week voor alleengaanden. Van 2 tot 8 juni is het soloweek. Dat houdt in: voordelige tarieven voor singles, gezellige sauna-avondjes, gezamenlijke maaltijden en allerlei uitjes in het mooie Slowakije.

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu