fbpx

Blog

Mijn favoriete locatie

Floor blogt over haar Franse blootcamping

Mijn favoriete blootlocatie is momenteel Domaine de la Gagère in Midden-Frankrijk, aan de zuidrand van het woeste en lege regionale park de Morvan. Dat is niet zo gek. Sinds augustus 2018 woon en werk ik hier, samen met mijn gezin.

Wie had dat tien jaar geleden gedacht toen mijn man Tim en ik volkomen onverwacht op het eiland Cres in Kroatië begonnen met bloot kamperen. Tien jaar geleden kwamen we daar ongepland op een blootcamping terecht. Onze dochter was net drie jaar oud en ik was zwanger van onze zoon. Het was bloedheet en we waren op de bonnefooi op zoek naar een camping. De ene na de andere bleek vol. “Gaat u het maar proberen aan het eind van het weggetje, daar is nog een hele grote camping.” Vijftien kilometer smalle kronkels, stof en kuilen verder kwamen we op een schiereiland terecht. “Het textielgedeelte is vol, ga maar een plaatsje zoeken op het naturistische deel.” Even hebben we nog getwijfeld, maar de temperatuur hielp ons snel over onze gêne heen.

“Het was bloedheet en we waren op de bonnefooi op zoek naar een camping. De ene na de andere bleek vol. “Gaat u het maar proberen aan het eind van het weggetje, daar is nog een hele grote camping.”

It suits you

Ook een zachtaardige gerimpelde Engelsman aan de andere kant van mijn balie ervaart dit zo. Hij komt onder het mom van een nieuwe wificode een praatje maken. Nu wist ik toevallig via onze tuinman dat de kinderen van de Engelsman niet weten dat hun ouders bloot hun vakantie doorbrengen. “They would definitely not approve”, zegt hij vol overtuiging als ik hem er naar vraag. “Never again will I swim with a suit”, verzucht hij. Een mooie woordspeling, want ’suit’ is niet alleen een pak of badpak, maar ook iets wat bij je past; it suits you. Zo zie je maar, soms kom je gedwongen door omstandigheden erachter dat iets helemaal bij je past.

Perfecte mensen bestaan niet

Op een blootcamping draag je meestal geen kleding die beklemt of beschermt. Bescherming heb je ook niet nodig, iedereen loopt er immers bloot. Zo zie je meteen dat er geen perfecte mensen bestaan. Iedereen is zoals hij of zij is. Klein, groot, aan de maat of superdun, met vetbulten, een litteken of een borst minder. Alles komt voorbij. Bankdirecteur, vrachtwagenchauffeur, alleen of met het gezin (“ik kwam hier al met mijn ouders”) en mensen die bijna niet meer kunnen reizen maar toch nog vol goede moed gaan. Ze zijn er allemaal. Natuurlijk kijkt iedereen naar elkaar, sommige mensen hebben ook tatoeages of piercings die daar extra toe uitnodigen. Maar omdat iedereen bloot is ontstaat er vanzelf een respectvolle, tolerante en ontspannen sfeer. Als je niks verbergt, hoef je je ook niet te schamen!

Top 10 locaties voor het eerst uit de kleren BlootGewoon!

Dat heerlijke vrije gevoel

Eigenlijk heb ik hierdoor helemaal geen écht favoriete blootlocatie. Overal waar je samen met anderen bloot recreëert ervaar ik dat heerlijke vrije gevoel. Dat ongedwongen er mogen zijn. Of ik nou wandel over een eindeloos uitgestrekt strand of in mijn tentje me laaf in de schaduw van het bos tijdens een snikhete zomer. Of ik eind februari een naaktstrand bezoek aan de Middellandse zee of in oktober op in een huisje met uitzicht op zee bivakkeer. Bloot zijn werkt bevrijdend! 

FLOOR

Floor

Even voorstellen

Ik ben Floor Nusink. In april 2017 ben ik met mijn gezin in Frankrijk gaan wonen en werken. We zijn nu twee-en-een-half jaar verder en inmiddels hebben we Domaine de la Gagère overgenomen. We wonen met veel plezier in een klein paradijsje, 10 kilometer van het dichtstbijzijnde dorp, aan het eind van een smalle kronkelweg. Hier genieten we in de winter van de rust en de natuur en in de zomer van de bedrijvigheid en gezelligheid die alle gasten met zich meebrengen.

Voordat we naar Frankrijk verhuisden werkte ik als kennismanager bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds 2014 schrijf ik blogs op floraweblog.nl en ik ben bezig een roman te schrijven. 

Menu