fbpx

Blog

EEN BI'er OP ONZE CAMPING

BAS blogt over zijn Toscaanse blootcamping

We krijgen een telefoontje. Een Italiaan. En jawel. Daar is de eerste vraag: “Avete bungalow?” (lees ook mijn vorige blog). Nee, we hebben wel safaritenten. Normaal gesproken allemaal bezet in juni, maar door corona is er een vrijgekomen. Hij wil graag twee nachten komen. Ik zeg dat de safaritenten alleen voor minimaal drie nachten te huur zijn. Geen probleem zegt hij, ik betaal gewoon voor drie nachten.

Mijn mond valt open. Italianen zijn zo ongeveer de enige gasten die vragen wat het kost. Staat allemaal op de site, zeg ik dan, maar ze bellen liever. Een enkele keer vragen ze ook om korting of een ‘preventivo’, een voorstel zeg maar.

Voordat we verder gaan, vraag ik hem of hij weet dat we een blootcamping zijn. Ja, zegt hij, nu ben ik geen naaktrecreant, maar ik wil het een keer proberen. En dus ben ik op internet gaan zoeken naar een blootcamping en vond jullie. “Ok”, zeg ik, “in questo caso siete i benvenuti”. Dan zijn jullie van harte welkom.

“Een beetje beroemd is wat bescheiden zie ik al snel…”

Aan het begin van de avond komen ze aan, met de motor. Daar staat hij, samen met zijn vriendin, die wat jonger oogt, met de helmen onder de arm. Hij heeft een wilde bos lange haren, bezweet van de lange rit. Ze hebben acht uur gereden om bij ons te komen, uit Ravenna. Daar had hij een aan corona aangepast optreden in de buitenlucht.

We nuttigen een welkomstdrankje in de bar, leggen het een en ander uit over de camping en rondom het blootgebeuren en laten de safaritent zien. Ze installeren zich en ’s avonds tref ik ze in de bar.

Ik ben benieuwd naar zijn optreden en wat hij precies doet. Hij vertelt erover. Als ik vraag of hij beroemd is in Italië zegt hij: “Nee hoor, een beetje”. “Dus als ik jouw naam googel dan vind ik jou? Ja, dat wel. Er rouleren wat filmpjes van zijn optredens.

Ik vertel dat er in Ravenna ook een blootcamping is en vraag waarom hij daar niet naartoe is gegaan. Dat weet ik, zegt hij, maar ik vond jullie en had het gevoel dat ik hier moest zijn.

Maurizio bij Sasso Carbo BlootGewoon!

De volgende dag zien we hem met grote stappen over het terrein razen, bloot. Met een grote glimlach op zijn gezicht zie je hem zichtbaar genieten van de nieuwe blootervaring. Zijn vriendin loopt er nog wat onwennig achteraan, met omslagdoek en kan hem amper bijhouden. En omdat het zo goed bevalt blijven ze ook nog de derde nacht. De volgende dag vertrekken ze alweer vroeg om op tijd in Genua te zijn, voor zijn volgende optreden.

Nieuwsgierig als ik ben zoek ik hem op internet op. En inderdaad, er rouleert veel videomateriaal. Met zijn losse wat nonchalante stijl bespeelt het publiek. Ze zijn dol op hem. Een beetje beroemd is wat bescheiden zie ik al snel. Dan kom ik op zijn facebookpagina terecht en wat zie ik? Een foto van hem bij onze safaritent en een gedicht, ‘ode al campeggio’. Jammer, hij heeft een korte broek aan. Dus ik mail hem, leuk dat je een foto van onze tent hebt gepost, maar de volgende keer wel bloot natuurlijk, of zoals Adam, met een vijgenblad. Ja, ja reageert hij, je hebt helemaal gelijk. Dat doen we de volgende keer.

Volgers heeft hij genoeg. In no-time heeft hij meer dan 17.000 likes en is zijn bericht meer dan 700 keer gedeeld. Dus onze safaritent is nu ook een beetje beroemd, al weet niemand waar die staat. Iemand merkt wel op: “Wat een tent, het lijkt wel een bungalow”.

Blogger Bas Sasso Corbo BlootGewoon!

bas

Even voorstellen

Ik ben Bas Boon. In 2010 emigreerde ik samen met mijn vrouw Domenica en onze vier zonen naar Toscane, om daar onze droom te realiseren. We lieten ons sportmanagementbedrijf achter ons en waagden de sprong in het diepe. We kochten een oude boerderij met 23 hectare grond, om daar de eerste blootcamping van Toscane te realiseren: Sasso Corbo. In 2012 gingen de deuren open!

Voor BlootGewoon! post ik af en toe een blog met leuke anekdotes, over bijvoorbeeld de eerste blootervaringen van onze gasten. Verder begeleid ik als coach mensen die ook het roer willen omgooien en een wending aan hun leven willen geven.

Menu