fbpx

Blog

AVETE BUNGALOW?

BAS blogt over zijn Toscaanse blootcamping

De telefoon gaat. De vaste lijn. Dit betekent in de regel dat de beller aan de andere kant ons heeft gevonden via google. Ik neem op: “Pronto” Aan de andere kant: “Buongiorno, voglio chiedere un’informazione”. Hij wil wat informatie.

“Hoe ver zitten jullie van Saturnia”, is de eerste vraag. Ik leg uit dat dit een half uurtje rijden is. De warmwaterbronnen hebben een enorme aantrekkingskracht. De krachtige waterval valt van de rots en verspreidt zich via bassins verder stroomafwaarts. De temperatuur van dit zwavelhoudende water is maar liefst 37 graden. In de zomer, als het kwik oploopt naar boven de 35 graden vraag je je echt af wat je eigenlijk aan het doen bent. De entree is gratis. Dus trekken Italianen in de weekenden en vakanties massaal naar deze cascate (watervallen)‘.

“Dan wordt het stil aan de andere kant van de lijn…”

Een half uur is voor de meeste Italianen een beetje ver, maar acceptabel. Er is wel een camperparkeerplaats dichterbij, maar daar betaal je een bedrag per uur en zet je je camper op een stuk asfalt dat nog vrij is. De luifel uitdraaien is er niet bij; dan stuit je direct op je buurman. Voor een nachtje accepteren de meeste Italianen die situatie, sommigen vinden het zelfs gezellig. Maar voor de meeste vakantiegangers is zo’n plek juist de reden om een camping met meer ruimte te zoeken. Als zij dan op Google gaan zoeken, verschijnen wij in het rijtje van mogelijke kampeeradressen.

“Avete bungalow?” “Nee, die hebben we niet”, zeg ik. “Maar we hebben wel compleet ingerichte safaritenten. “Una tenda?” hoor ik ze verontwaardigd vragen. De blijdschap aan de andere kant neemt hoorbaar af. Nee, een tent hebben ze heel lang geleden al afgezworen. Maar goed, nu ze ons toch aan de lijn hebben en niet meteen onbeleefd willen afkappen, vragen ze vaak of ze die dan voor één nachtje kunnen huren. Het liefst vandaag nog.

Nee, sorry, de safaritenten verhuren we in het hoogseizoen alleen per week. Voordat er nog meer vragen komen, stel ik er maar een, of ze wel weten dat we een naturistenterrein zijn: “Sapete che siamo un campeggio naturista?” Dan wordt het stil aan de andere kant van de lijn. “Ehhh, no, ehhh, che significa?”. “Dat we naakt kamperen.” Ah, ehhh, ok. Gelach aan de andere kant. “No, no, grazie. Non è possibile, abbiamo bambini.” Dat kan niet zeggen ze, want ze hebben kinderen. Tsja…

En daarmee eindigt dan vaak bij de Italianen het gesprek. Hoe dan ook, wij weten dat ze die dag alleen nog maar gepraat hebben over het feit dat ze bijna per ongeluk op een blootcamping waren terecht gekomen.

Blogger Bas Sasso Corbo BlootGewoon!

bas

Even voorstellen

Ik ben Bas Boon. In 2010 emigreerde ik samen met mijn vrouw Domenica en onze vier zonen naar Toscane, om daar onze droom te realiseren. We lieten ons sportmanagementbedrijf achter ons en waagden de sprong in het diepe. We kochten een oude boerderij met 23 hectare grond, om daar de eerste blootcamping van Toscane te realiseren: Sasso Corbo. In 2012 gingen de deuren open!

Voor BlootGewoon! post ik af en toe een blog met leuke anekdotes, over bijvoorbeeld de eerste blootervaringen van onze gasten. Verder begeleid ik als coach mensen die ook het roer willen omgooien en een wending aan hun leven willen geven.

Menu