fbpx

blootgewoon!
blog

A freelancer's digital nomad's morning coffee with a Moka coffee maker, traditional wooden Finnish cup Kuksa and laptop on the Scandinavian landscape backdrop

Sander

Even voorstellen

Ik ben Sander en niet opgegroeid met naaktrecreatie. Toen ik als 12-jarige in de bibliotheek het blad ‘Naturisme’ zag liggen, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Wat altijd al in me zat, was niet raar en bleek zelfs een naam te hebben. Ik ben het bloot recreëren gaan ontdekken en geleidelijk aan werd alles voor mij steeds vanzelfsprekender.


Omdat zowel de aangeklede- als blote recreatiewereld mij niet onbekend zijn, deel ik graag mijn verbazing, verwondering, kritische en humoristische kijk op alles wat er zich afspeelt rondom naaktrecreatie en (de zoektocht naar/het uiten van) het gevoel van ‘ultiem jezelf zijn’, door middel van mijn blogs voor BlootGewoon!

blogs van sander

'zakkenroller op naaktstrand'

Sander werkt als theaterdocent en wanneer tijdens zijn lessen op een dag het onderwerp ‘naaktstrand’ ter sprake komt, merkt hij dat dit de leukste gesprekken oplevert.

Zo kwam ik Uit de (kleren)kast

Vroeger werd er bij Sander niet over bloot gesproken. Toch was de interesse voor naaktrecreatie al op jonge leeftijd gewekt. Het duurde nog wel een poosje voor hij de eerste stappen durfde te zetten.

Hoe gewoon is bloot eigenlijk?

Sander vraagt zich af hoe gewoon bloot eigenlijk is en hoe er vanuit ‘buitenstaanders’ naar naaktrecreanten wordt gekeken. “Als je er middenin zit, is het heel normaal”. 

Waddenvrijheid

Sander ging voor het eerst bloot wadlopen en ontdekt hoe heerlijk vrij dat voelde. Hij liep mee met een wadlooptocht die door Natuurlijk! NFN werd georganiseerd en deelt zijn ervaring. 

Menu