fbpx

Blog

270 kilometer en 983 bochten

Jos & Aline bloggen over hun wereldreis

Onze reis richting het zuiden gaat verder – via een kleine omweg met een uitdagende rit naar het noorden van Coromandel Peninsula – via State Highway 25. Deze snelweg is 270 kilometer lang en heeft 983 bochten, give or take. Highway 25 gaat van 0 naar 410 meter boven zeeniveau, wat gepaard gaat met veel smalle stukjes weg en bruggen van 1 baan breed. Het is dan ook één van Nieuw-Zeeland’s meest verraderlijkste wegen. Om onze 18 jaar oude campervan wat rust te geven en om ons angstzweet weg te spoelen vonden wij het hoog tijd voor wat ontspanning.

Katikati Naturist Park

Onze ontspanning vonden wij dit keer in Katikati Naturist Park. We hebben al veel goede verhalen gehoord over deze blootplek in de korte tijd dat wij in Nieuw-Zeeland zijn. Bij aankomst worden over een lang grindpad geleid, wat ons doet denken aan blootcampings in Europa. Lekker buitenaf en ver van het geluid van steden of wegen. Ineens staan we voor de slagboom en lopen wij de receptie binnen. Na een hartelijke ontvangst parkeren wij de campervan op een plekje aan de rivier. Vanuit de bus horen wij de rivier en allerlei verschillende – en nieuwsgierige – vogeltjes. Voor we het weten zit er eentje bij ons binnen!

Campervan blootgewoon blog

Zwembad en jacuzzi

Wij zijn natuurlijk weer voor een duik in het zwembad en de jacuzzi gegaan, zoals dat ‘past’ bij budgetbackpackers… In de jacuzzi raakten wij aan de praat met een aantal locals en vaste bezoekers van de camping. Aangezien wij wat technische problemen hadden met de campervan kregen wij tips over welke garage het betrouwbaarst zou zijn en hoeveel monteurs ongeveer vragen. Na een gezellig gesprek wisten we ook wat de tofste plekken in de omgeving zijn en welke blootplekken het beste zijn bevallen.

“Op onze tweede dag vierden we Jos zijn verjaardag. Een beetje te veel taart en chocolade muffins gegeten, wijn gedronken en (zeer lekkere) spareribs gebakken op de BBQ van de camping. Dit alles terwijl wij genoten van een heerlijk lentezonnetje, een boek lazen en dit blog schreven.”

Blootgewoon blog katikati park

Over Katikati

Katikati is de avocado hoofdstad van Nieuw-Zeeland, overal aan de kant van de weg staan kraampjes met zakjes avos, zoals ze dat hier noemen. Voor $1 kan je hier al 4 avocado’s krijgen! Dus auto aan de kant, zakje pakken, een dollar in het bakje doen (alles op goed vertrouwen) en guacamole maken.

Met ruim 60 kunstwerken staat in dit kleine levendige dorpje een van de grootste collectie aan buitenkunst van Nieuw-Zeeland. Door het dorp heen staan ze op muren geverfd of staan ze in parkjes of steegjes, het is een ware artistieke zoektocht naar alle kunstwerken.

Verder vind je in Katikati de eerste en grootste collectie aan Haiku stenen. In al deze stenen is een gedicht gegraveerd dat op de omgeving slaat. De 24 stenen zijn te bewonderen op de Haiku Pathway, een looppad langs de rivier.

Lord of the Rings 

Eindelijk… onze tussenstop in Katikati duurde langer dan verwacht. Het probleem van de campervan lag gecompliceerd, maar hij rijdt weer als een zonnetje. Op reis zijn er altijd wel een paar vaste toeristische spots die je toch gehad moet hebben en voor ons zat daar Hobbiton (filmset van Lord of the Rings) tussen. Dit is een toeristische trekpleister die wij iedereen aanraden! Dit was echt een superleuke ervaring, alles ziet eruit zoals in de film en ze onderhouden het tot in de puntjes. De kleding van de Hobbits hangt nog aan de waslijn en je kan een biertje drinken in The Green Dragon.

Een andere toeristische trekpleister die ook in het rijtje van Lord of the Rings valt is Mount Ngauruhoe, voor de Lord of the Rings kenners: Mount Doom. Ngauruhoe ligt in Tongariro National Park net onder lake Taupō. Na ons bezoekje aan Hobbiton vonden wij het de uitdaging om deze enorme puist te  beklimmen. De 16 kilometer lopen (plus 6 blaren en 3 dagen spierpijn) waren het zonder twijfel waard! Eenmaal boven aangekomen voel je de warmte van de vulkaan, maar sta je ook in de sneeuw. Je hebt kilometers ver uitzicht en het vulkanische landschap is iets wat we nog nooit op deze manier hebben gezien!

Hierna trekken wij door naar het zuiden richting Taupō en zullen daarna doorgaan naar Wellington Naturist Club in Te Marua. Ben je benieuwd hoe we de rest van onze reis ervaren? Dit lees je in ons volgende blog!

Benieuwd naar onze ervaringen op Katikati Naturist Park? Je leest onze review op BlootKompas!

JOS & ALINE

Even voorstellen

Wij zijn een eigenwijs, spontaan, zorgzaam koppel dat dol is op reizen. Het liefst zijn wij altijd onderweg. Op zoek naar gekke avonturen, lekkere biertjes (of wijntjes) en nieuwe mensen. Wij zijn altijd in voor gezelligheid en maken overal een feestje van. Genieten zit in de kleine dingen, toch?

We zijn beide twintigers en student. Na een paar jaar lange afstand relatie gingen we samenwonen in een knus studentenhuis. Helaas nemen we nu afscheid van ons fijne plekje, maar niet voordat we een dik afscheidsfeest hebben gegeven! We nemen namelijk de grote stap en zetten ons drukke studentenleventje tijdelijk stop voor een nieuw avontuur. Een wereldreis!

Menu