fbpx

Blog

Indonesië

Jos & Aline bloggen over hun wereldreis

Na drie weken onze kleding aan te hebben gehouden op het strand in Maleisisch Borneo, zijn we naar Bali gevlogen. Bali is het enige eiland in Indonesië waar het grootste gedeelte van de gemeenschap niet Islamitisch, maar Hindoeïstisch is. Dit maakt dat bloot hier een stuk meer geaccepteerd is.

Ibiza van Azië

Op Bali huren wij scootertjes om zo echt het binnenland te leren kennen en (per ongeluk) op waanzinnige, niet toeristische plekjes te komen. Bij aankomst in Denpasar is het superdruk met veel feestende jongeren: dit is het Ibiza van Azië. Na een feestje meegevierd te hebben, hebben we ons snel verplaatst naar het kunstzinnige hart van Bali: Ubud. Voor het ‘water palace’ wordt elke avond een Balinese dans opgevoerd, zorg ervoor dat je een plekje vooraan hebt, want anders kan je de subtiele hand- en oogbewegingen van de dansers niet zien! Dit maakt de dans juist zo speciaal en onwijs moeilijk. Ubud is vrij toeristisch en hier proberen de locals je van alles te verkopen. Hun favoriete product: sarongs, deze doeken heb je nodig om te knopen als rok als je een tempel wilt bezoeken. Uiteraard hebben we er hier een paar goedkoop op de kop getikt zodat we die lekker kunnen omslaan in sauna’s, campings of op het strand.

Watervallen

Na cultuur te hebben gesnoven in Ubud, zetten we onze reis verder door naar het noorden van Bali: Lovina. Hier zijn we een attractie voor de kids in de dorpjes. Iedereen zwaait als je langsrijdt en de kinderen willen allemaal een high five! Onderweg van Ubud naar Lovina rij je door de bergen en zijn er verschillende watervallen die je kunt bezoeken. Wij zijn naar beneden gelopen om te zwemmen onder de Gitgit waterfall! We hadden onderweg al wat mensen bloot in rivieren zien zitten om zich te wassen en waren er daarom vanuit gegaan dat onze gids er geen probleem mee zou hebben als we bloot onder de waterval zouden stappen. En dat deden we dus ook! 

“De locals op Bali vinden blote billen helemaal niet vreemd”

In Lovina hebben we een prachtige villa tot onze beschikking. We hebben even bij het personeel gecheckt of zij er oké mee waren als wij bloot het zwembad in springen. Eerst waren ze bang dat ze het verkeerd begrepen hadden, maar toen we hen verzekerden dat het voor ons prima was, was er geen enkel probleem.

Hier hebben we een goede week in onze blote billen aan het zwembad gezeten en genoten van het uitzicht over zee. Het is goed te merken dat op Bali de locals bloot niet vreemd vinden. Een groot gedeelte van hun beeldenkunst is naakt. Op beelden zie je voornamelijk heel veel borsten, maar ze zijn ook duidelijk gefascineerd door het mannelijke geslachtsdeel!

Na Indonesië zijn we doorgevlogen naar Singapore. Hier is bloot ten strengste verboden. Als je thuis bloot door je huis loopt en iemand kan dat zien, kan je zelfs de gevangenis in! In ons hostel kregen we dus ook badjassen omdat we niet in enkel een handdoek naar de badkamer mogen lopen.

Helaas is Singapore onze laatste stop geworden en hebben we onze plannen voor Azië moeten cancelen, omdat het coronavirus de kop opstak. Ondertussen zijn wij veilig thuis en hebben wij gelukkig op tijd gehandeld, zodat wij nergens vast zijn komen te zitten.

Dit was de laatste blog van Jos en Aline. Corona gooide roet in het eten van hun reisplannen en inmiddels zijn ze weer in Nederland. We willen ze hartelijk bedanken voor hun enthousiaste verhalen, we hebben genoten van al hun (blote) avonturen!

JOS & ALINE

Even voorstellen

Wij zijn een eigenwijs, spontaan, zorgzaam koppel dat dol is op reizen. Het liefst zijn wij altijd onderweg. Op zoek naar gekke avonturen, lekkere biertjes (of wijntjes) en nieuwe mensen. Wij zijn altijd in voor gezelligheid en maken overal een feestje van. Genieten zit in de kleine dingen, toch?

We zijn beide twintigers en student. Na een paar jaar lange afstand relatie gingen we samenwonen in een knus studentenhuis. Helaas nemen we nu afscheid van ons fijne plekje, maar niet voordat we een dik afscheidsfeest hebben gegeven! We nemen namelijk de grote stap en zetten ons drukke studentenleventje tijdelijk stop voor een nieuw avontuur. Een wereldreis!

Menu