fbpx

Blog

The best mistake ever!

BAS blogt over zijn Toscaanse blootcamping

Het is juni. Ik ben een safaritent aan het schoonmaken als ik een jong stel zie aankomen vanaf de parkeerplaats. Op het eerste gezicht denk ik dat het Italianen zijn. Die weten vast niet dat dit een blootcamping is.

Ik loop naar ze toe en zeg: ‘Buonasera’. Geen reactie…. ‘Where are you from?’ ‘I’m Dutch and she is Mexican’, antwoordt de man. ‘Oh’, zeg ik, ‘willen jullie bij ons kamperen?’. ‘Ja, één nachtje als dat kan.’ ‘Natuurlijk, weten jullie wel dat dit een blootcamping is?” ‘Oh’, zegt hij, ‘ik vroeg me al af wat al die Nederlandse kentekens hier doen.’

In het Mexicaans legt hij aan zijn vriendin uit waar ze terecht zijn gekomen. De Mexicaanse begint hard te lachen. Ze toont iets van gêne en een uitdrukking op haar gezicht van: echt!? Het is duidelijk, dit wisten ze niet en hier kwamen ze ook niet voor. Ze hadden de warmwaterbronnen van Saturnia bezocht en zochten op weg naar Rome een overnachtingsadres.

Al snel gaan we over op Engels.  ‘Okay’, zeg ik, ‘No problem. If you give it a try, you can stay.’ Ze staren elkaar aan, giechelen, zijn stil en brabbelen wat in het Mexicaans. Dan halen ze hun schouders op en zeggen grinnikend: ‘Okay, why not, we’ll do it.’

blootgewoon blog bas en domenica sasso corbo italie toscane

We lopen naar de bar waar ik ze een welkomstdrankje aanbied. Hij vult het inschrijfformulier in en legt uit dat hij in Mexico-City woont. Hij is ondernemer en bouwt daar een nieuw bedrijf op. Ze hebben elkaar daar leren kennen. Nu zijn ze even lekker op vakantie in Italië. Haar moeder komt ook nog, haar halen ze morgen op van de luchthaven in Rome.

Ik geef kort uitleg over wat gangbaar is op een blootcamping. Met behulp van de plattegrond geef ik wat suggesties voor plekken die nog vrij zijn en waar ze op hun gemak even kunnen wennen. Daarna lopen ze een rondje over de camping en ze kiezen een plek helemaal aan de buitenrand – begrijpelijk.

Ze zetten hun tentje op en blijven een tijdje op hun stek ronddrentelen. En dan lopen ze ineens hand in hand, met een grote handdoek over hun schouders naar het zwembad – bloot. Het lopen is een tikje ongemakkelijk met hun blik vooruit. Af en toe kijken ze elkaar aan en lachen, zo van: doen we dit echt?

“En dan lopen ze ineens hand in hand, met een grote handdoek over hun schouders naar het zwembad – bloot.”

Later die avond tref ik ze in de bar, waar ze, zelfs voor Italiaanse begrippen, nog laat een potje koken. ‘So, what is your first experience running around naked?’ Ze lacht en zegt: ‘Strange, I felt naked, vulnerable. I’m not used to it.’

We drinken samen een wijntje en kletsen wat. De volgende ochtend hebben ze hun tentje weer ingepakt en zijn ze klaar voor vertrek. Zij zit in de lounge. Hij dringt aan: ‘Come on, we really have to go now.’ ‘I don’t want to, I want to stay. I really like it here. The atmosphere is amazing. I don’t know how to say this.’Even valt ze stil en zegt dan: “This was the best mistake ever!”

Blogger Bas Sasso Corbo BlootGewoon!

bas

Even voorstellen

Ik ben Bas Boon. In 2010 emigreerde ik samen met mijn vrouw Domenica en onze vier zonen naar Toscane, om daar onze droom te realiseren. We lieten ons sportmanagementbedrijf achter ons en waagden de sprong in het diepe. We kochten een oude boerderij met 23 hectare grond, om daar de eerste blootcamping van Toscane te realiseren: Sasso Corbo. In 2012 gingen de deuren open!

Voor BlootGewoon! post ik af en toe een blog met leuke anekdotes, over bijvoorbeeld de eerste blootervaringen van onze gasten. Verder begeleid ik als coach mensen die ook het roer willen omgooien en een wending aan hun leven willen geven.

Menu