fbpx

Blog

De pauzeknop ingedrukt

Jos & Aline bloggen over hun wereldreis

Als we mensen vertellen dat we 9 maanden op wereldreis gaan, is vaak de eerste vraag: waarom?! Waarop wij altijd hetzelfde antwoord geven: Waarom niet?! Nu kan het. Nu zitten we nog nergens aan vast, geen (vaste) baan, geen appartement. Als we het nu niet doen, wordt het alleen maar moeilijker om wel te gaan. Als je iets wilt, moet je het doen en het niet uitstellen. Dit wordt een reis die we nooit meer vergeten. Hoe we op het idee kwamen? Dat lees je in dit blog!

Van broccoli naar streetfood

Op een avond liepen we naar de supermarkt om ons avondeten te halen en dacht ik: “laat ik het idee eens opgooien bij Jos”. Al op de heenweg naar de supermarkt (wat maar 200 meter lopen is) bespraken we het plan en we raakten direct enthousiast. Want ja, waarom zouden we niet gaan?

Tijdens het koken van onze broccoli kwamen we het eerste dilemma al tegen. Waar gaan we dan heen? De eerste stap was gezet: we gaan. Maar nu….? Laten we beginnen met het kiezen van een werelddeel. Tsja, ik heb altijd al Zuid-Amerika willen zien. Afrika is ook mooi. Of gaan we roadtrippen door Amerika? Streetfood eten in Bangkok? Chinese muur bewandelen? Of toch Kangoeroes bekijken in Australië? 

Toen de broccoli op was, was de knoop doorgehakt: Oceanië en Azië. Maar toen begon het circus pas. Ouders overtuigen dat dit een goed plan is, geld sparen, vliegtickets boeken, vaccinaties halen, visa en creditcards aanvragen, hostels boeken, backpacks uitzoeken, duikcursus, verhuizen. En oh ja, m’n paspoort is eigenlijk ook verlopen…

Blotgewoon-blog-pauzeknop

“Toen de broccoli op was, was de knoop doorgehakt: Oceanië en Azië.”

Geweldige ouders

Laten we eens beginnen met het op de hoogte brengen van onze ouders. Jos is al eerder weggeweest voor 4 maanden, dus wij dachten dat zijn ouders niet meer stonden te springen om nog zo’n lange reis. En daarbij, welke ouders vinden het een top plan dat hun kinderen voor drie trimesters naar de andere kant van de wereld gaan?

Gelukkig hebben wij geweldige ouders en vonden ze het een top plan! We kregen zelfs te horen: “Mooi! Is onze vakantie locatie voor het voorjaar ook gelijk bepaald!”

Hoe gaan we reizen?

Top, de ouders hadden niet veel overtuiging nodig. Dan nu, hoe gaan we reizen? We willen graag kamperen. Niet ergens waar je in vieze kleine hokjes moet douchen, het liefste ergens diep in de natuur. Hup, wij gelijk achter de laptop naar www.blootkompas.nl en ja hoor, zelfs in Nieuw-Zeeland zijn er blootcampings. Daarbij schijnt bloot in Nieuw-Zeeland en Australië veel meer geaccepteerd te zijn dan in Nederland. Wij kijken nu al uit naar het skinnydippen onder een waterval!!

9 maanden vakantie, wat mag dat kosten?

Nu horen we je al denken: hoe kunnen 2 studentjes z’n reis betalen? Het antwoord is veel simpeler dan de meeste mensen denken: veel werken en budget backpacken. We zijn onmiddellijk een begroting gaan maken, wat is haalbaar? Ook zijn we gelijk meer gaan werken en minder gaan uitgeven. Nu zijn we 5 maanden verder en hebben we een flinke duit gespaard!

Gelukkig mag je in Nieuw-Zeeland en Australië op veel plekken voor (bijna) niks staan met een campervan. Net zoals je op veel plekken mag naaktlopen. Voor ons de perfecte combinatie!! Over een paar dagen stappen we al in het vliegtuig en begint ons avontuur! Stay tuned voor ons volgende blog…

JOS & ALINE

Even voorstellen

Wij zijn een eigenwijs, spontaan, zorgzaam koppel dat dol is op reizen. Het liefst zijn wij altijd onderweg. Op zoek naar gekke avonturen, lekkere biertjes (of wijntjes) en nieuwe mensen. Wij zijn altijd in voor gezelligheid en maken overal een feestje van. Genieten zit in de kleine dingen, toch?

We zijn beide twintigers en student. Na een paar jaar lange afstand relatie gingen we samenwonen in een knus studentenhuis. Helaas nemen we nu afscheid van ons fijne plekje, maar niet voordat we een dik afscheidsfeest hebben gegeven! We nemen namelijk de grote stap en zetten ons drukke studentenleventje tijdelijk stop voor een nieuw avontuur. Een wereldreis!

Menu