fbpx

Blog

bloot hiken

Jos & Aline bloggen over hun wereldreis

Na twee dagen op Wai-Natur te hebben gestaan (lees hier onze review op BlootKompas!), zijn we doorgegaan naar de Nelson Sun Club. Deze camping werd ons aangeraden toen we aan de andere kant van Nieuw-Zeeland waren, namelijk op het terrein Auckland Outdoor Naturist Club. Het aanmelden voor dit terrein was wat lastiger dan we hebben ervaren op andere campings. Het is de bedoeling dat je vooraf een formulier op de website invult. Dit was wat lastig aangezien Nieuw-Zeeland niet bekend staat om z’n beste telefoon- en internetontvangst. 

Minuscuul bloot dorpje

Eenmaal aangekomen werden we hartelijk begroet en rondgeleid over het terrein. Op het terrein is een grote golfbaan, waar wij een leuke middag hebben gespendeerd met onze blote buren. Ook beschikt het terrein over een spa, zwembad en (super!) schone keuken, iets wat we best gemist hebben als je altijd maar in je campertje moet koken. Op dit terrein wonen ook meerdere mensen , waardoor het voelt als een minuscuul bloot dorpje, iets wat we nog niet veel vaker zijn tegengekomen.

Nelson Sun Club is een prachtig terrein, maar erg afgelegen van de bewoonde wereld. Hier kwamen wij iets te laat achter en moesten daarom verplicht op een zak naturel chips leven… Dit heeft wel als groot voordeel dat je bloot van de camping af kunt wandelen en het is zelfs mogelijk om een volledige dag te lopen zonder hetzelfde rondje te doen! Op de camping ontmoetten wij Rob, hij is naar Nieuw-Zeeland verhuisd en kon ons (volgens hem) het mooiste strand ter wereld aanwijzen waar we ook nog eens bloot konden rondlopen. Wij waren er een beetje sceptisch over, maar gingen het uiteraard wel uitzoeken.

“Rob vertelde dat hij ons het mooiste strand ter wereld kon aanwijzen, wij waren sceptisch, maar gingen het toch uitzoeken”

Golden Bay

De weg naar Golden Bay alleen al is de moeite waard om te rijden, sterker nog, je mag hem twee keer rijden, want er is maar één weg naar de Golden Bay! 😉

Taupō point zou the place to be zijn. Eerst liepen we (uiteraard) verkeerd en beklommen we de heuvel waar Taupō point aanligt. Dit is best een tochtje, maar het is het ook meer dan waard. Deze tocht kun je bloot doen, maar je zult waarschijnlijk wel een paar mensen tegenkomen (herinnering: bloot is legaal in Nieuw-Zeeland, tenzij mensen er last van hebben).

Toen we er, na vier kilometer omhoog lopen, achter kwamen dat dit niet de juiste route was, zijn we teruggelopen en het strand opgegaan. Dit strand is alleen te bereiken wanneer het eb is en de route ernaartoe ziet er niet uit alsof het een echte route is. Dit zorgde ervoor dat wij de enigen op het strand waren. Dit is het moment dat wij beseften dat Rob gelijk had en dit inderdaad het mooiste strand is wat wij ooit hebben gezien.

Negen Great Walks

Is hiken echt je ding? Nieuw-Zeeland heeft een ‘naked tramping google group’! De laatste jaren zijn er blote wandelingen gemaakt naar onder andere: Lake Waikaremoana (aanrader!), Mounts Ruapehu en Egmont, Tongariro National Park (aanrader!) en hebben ze Mayor Island bezocht.

Wil je je hikes naar the next level brengen? Nieuw-Zeeland heeft negen Great Walks. Dit zijn meerdaagse wandelingen langs de mooiste plekken. Het voordeel van meerdaagse wandelingen is dat je de kans om andere mensen tegen te komen verkleint en de mogelijkheid tot bloot wandelen vergroot J

Kortom: Nieuw-Zeeland heeft een aantal fantastische wandelroutes, waarvan je een groot gedeelte bloot kunt bewandelen. 

JOS & ALINE

Even voorstellen

Wij zijn een eigenwijs, spontaan, zorgzaam koppel dat dol is op reizen. Het liefst zijn wij altijd onderweg. Op zoek naar gekke avonturen, lekkere biertjes (of wijntjes) en nieuwe mensen. Wij zijn altijd in voor gezelligheid en maken overal een feestje van. Genieten zit in de kleine dingen, toch?

We zijn beide twintigers en student. Na een paar jaar lange afstand relatie gingen we samenwonen in een knus studentenhuis. Helaas nemen we nu afscheid van ons fijne plekje, maar niet voordat we een dik afscheidsfeest hebben gegeven! We nemen namelijk de grote stap en zetten ons drukke studentenleventje tijdelijk stop voor een nieuw avontuur. Een wereldreis!

Menu