fbpx

Blog

Top 10: mooiste (bloot)plekjes in Nieuw-Zeeland

Jos & Aline bloggen over hun wereldreis

Deze hebben jullie nog van ons tegoed: na twee maanden door Nieuw-Zeeland te hebben getrokken, werd het tijd voor ons om over te steken naar het buureiland: Australië. In de twee maanden Nieuw Zeeland hebben we maar liefst 8000  kilometer gereden en vele bijzondere plekken bezocht. Hieruit hebben wij voor jullie een top 10 samengesteld een daartussen staan uiteraard ook een aantal fijne blootplekjes 🙂

1. Tongariro Alpine Crossing
Tongariro lijkt een hele klim (8 kilometer naar de top, 800 meter omhoog), maar ons viel het reuze mee. Het begin is vrij vlak, mooi om je spieren op te warmen, daarna begint the devil’s staircase. Als je dit op je gemakje doet, haal je het makkelijk tot de top. De omgeving is spectaculair, je voelt aan alles dat je bovenop een vulkaan staat. Van het ruige vulkaangesteente tot de warmte van de vulkaan zelf. Het is mogelijk om door het Tongariro National Park blote wandelingen te maken. De crossing zelf is te toeristisch en gevaarlijk om bloot te ontdekken.

2. Abbey caves (glowworms)
Dit is een magische beleving. Je begint met een korte wandeling door een weiland, daarna is er ineens een regenwoud met een stelsel van grotten waar je zelf (zonder gids) in kan afdalen. De ruimtes zijn zeer groot en makkelijk begaanbaar. Omdat deze plek nog niet heel bekend is, is het mogelijk om hier in je blootje naar de sterrenhemel van glowworms te kijken.

Foto: Roys Peak

3. Hobbiton
Het wordt hier niet gewaardeerd als je je kleding uittrekt, maar wel als je je verkleedt als Gandalf the Gray, Bilbo Baggings of één van de andere karakters uit de Lord of the Rings. Je wordt met een bus naar het beginpunt van de tour gebracht, waar je meteen in het iconische dorpje aankomt, vanuit waar je langs alle highlights komt, zoals het huis van Bilbo, de partyboom uit de film en loop je de Green Dragon Inn in voor een gratis biertje.

4. Ben Lomond track
De zwaarste track die wij hebben gedaan, maar dit gaf ons wel het mooiste uitzicht in Nieuw-Zeeland! Na een verschrikkelijke 1704 meter omhoogklauteren, krijg je bezoek van de Kea, de enige Alpinepapegaai ter wereld. Gedeeltes van deze route zijn mogelijk om bloot te lopen, alleen moet je het dan geen probleem vinden om andere mensen tegen te komen J.

Foto: Golden Bay

5. Milford Sound
Het 8e wereldwonder! Deze wonderschone plek is gecreëerd door het bewegen van gletsjers vele duizenden jaren geleden. Ze hebben een gigantisch dal uitgeslepen waar later de zee in gestroomd is. Dit heeft ervoor gezorgd dat dit unieke zoutwaterdal een plek is voor vele zeedieren om uit te rusten en beschutting te zoeken. Hierdoor heb je kans om dolfijnen, zeehonden en pinguïns te spotten tijdens je bezoek hier. 

6. Whale watching
Voor de kust van Kaikoura ligt een diepe zeetrog (2 kilometer diep). Dit is de ideale plek voor diepwaterduikers zoals de potvis om te jagen, om daarna aan de oppervlakte uit te rusten. Samen met de migrerende bultrugwalvissen en orka’s zijn deze walvissen een toeristische attractie die je vanuit de lucht of vanaf de zee kan zien. 

“Hou je van blote billen in het zand? Dan is Golden Bay ’the place to be!”

7. Golden Bay
Hou je van je blote billen in het zand, dan is dit the place to be! Golden Bay heeft vele stranden waar bijna nooit iemand komt. Het zand is superfijn en Golden Bay ligt ook nog eens op de warmste plek van het Zuidereiland. 

8. Te Urewera
Dit is de perfecte plek om in je blootje overal heen te gaan. Dit regenwoud is een onontdekt pareltje dat alleen doorkruist kan worden door een 90 kilometer lange grindweg te volgen. Deze weg voert je door kleine Maoridorpjes en langs geweldige watervallen. In dit enorme regenwoud ligt Lake Waikaremoana, hier zijn verschillende tracks met waanzinnige uitzichten.

9. Roy’s peak track
Een pittige track van zes uur, maar aan te raden om te doen met zonsopkomst. Het uitzicht vanaf de berg is waanzinnig en de perfecte plek om de beste foto’s te maken.

10. Lake Pukaki/Tekapo
De intens blauwe meren met op de achtergrond Mount Cook. Het is behoorlijk fris, maar je kan skinnydippen!

Foto: Lake Pukaki

JOS & ALINE

Even voorstellen

Wij zijn een eigenwijs, spontaan, zorgzaam koppel dat dol is op reizen. Het liefst zijn wij altijd onderweg. Op zoek naar gekke avonturen, lekkere biertjes (of wijntjes) en nieuwe mensen. Wij zijn altijd in voor gezelligheid en maken overal een feestje van. Genieten zit in de kleine dingen, toch?

We zijn beide twintigers en student. Na een paar jaar lange afstand relatie gingen we samenwonen in een knus studentenhuis. Helaas nemen we nu afscheid van ons fijne plekje, maar niet voordat we een dik afscheidsfeest hebben gegeven! We nemen namelijk de grote stap en zetten ons drukke studentenleventje tijdelijk stop voor een nieuw avontuur. Een wereldreis!

Menu