fbpx

inspiratie

bloot in de hoofdrol

Trek jij bloot een hokje aan?

Naturist, nudist, naaktrecreant of zelfs naaktloper: wie graag met z’n billen bloot in de zon ligt, krijgt onvermijdelijk een labeltje opgeplakt. Door de directe omgeving, door de media, maar ook door gelijkgestemden. Wat is dat toch, dat we alle manieren van leven zo graag in een hokje willen stoppen?

Editie 7

Twee keer per jaar geven we het lifestylemagazine BlootGewoon! uit. Bij onze leden in de brievenbus en ook te koop in onze webshop of bij de tijdschriftenwinkels. 

FAQ over naaktrecreatie

Ruim 2,5 miljoen Nederlanders ontspannen regelmatig bloot. Zij hebben alle voordelen al ontdekt. Toch zijn er nog steeds veel vragen over naakt recreëren. BlootGewoon! geeft antwoord op veelgestelde vragen over naaktrecreatie.

In Nederland en Europa

Voelt bloot nog wat onwennig? Of ben jij al om, maar heeft je partner nog koudwatervrees? Dan is het fijn als je je eigen tempo kunt bepalen. We tippen 10 blootlocaties voor de beginnende blootrecreant.

Tips voor de beginner

Wist je dat Nederland één van de weinige landen is waar openbaar bloot zonnen in de wet is geregeld? Met onze tips word je streeploos én zorgeloos bruin!

20 juni 2021

We willen graag dat vrouwen gaan nadenken over hoe het komt dat ze niet (meer) topless zonnen. Hoe hun oordeel over hun eigen lichaam en het (vermeende) oordeel van anderen hier misschien van invloed op is.

Tips voor de beginner

Het spookt al maanden door je hoofd en nu weet je het zeker: je wilt wel eens ervaren hoe het is om in je blootje op het strand te liggen. Met deze tips wordt het gegarandeerd een geslaagde dag.

Tips voor de beginner

Wil jij ook thuis graag bloot in de tuin of op je balkon liggen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. We geven je praktische tips zodat jij de deur niet meer uit hoeft om van de zon te genieten! 

Nederland

Sauna’s zijn er in vele soorten en maten: van kleine charmante zweethokjes tot over-the-top luxueuze wellness-complexen. Dit zijn volgens bezoekers de tien best gewaardeerde sauna’s op locatievinder Blootkompas.nl

Europa

We hebben de 10 beste naaktstranden van Europa voor je op een rij gezet. Van Griekenland tot Zweden en van Duitsland tot Italië.

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu