Inspiratie

Naturist, nudist, naaktrecreant of naaktloper. Wat is dat toch met die hokjes?

Naturist, nudist, naaktrecreant of naaktloper?

Naturist, nudist, naaktrecreant of zelfs naaktloper: wie graag met z’n billen bloot in de zon ligt, krijgt onvermijdelijk een labeltje opgeplakt. Door de directe omgeving, door de media, maar ook door gelijkgestemden. Wat is dat toch, dat we alle manieren van leven zo graag in een hokje willen stoppen?

Koudwatervrees BlootGewoon!

Veel gestelde vragen

Ruim 2,5 miljoen Nederlanders ontspannen regelmatig bloot. Zij hebben alle voordelen al ontdekt. Toch zijn er nog steeds veel vragen over naakt recreëren. BlootGewoon! geeft antwoord op veelgestelde vragen over naaktrecreatie.

Tip 10 blootlocaties voor beginners BlootGewoon!

Tip 10 blootlocaties voor beginners

Voelt bloot nog wat onwennig? Of ben jij al om, maar heeft je partner nog
koudwatervrees? Dan is het fijn als je je eigen tempo kunt bepalen. We tippen 10 blootlocaties voor de beginnende blootrecreant.

Sauna top 10 van Nederland - 2020

Sauna’s zijn er in vele soorten en maten: van kleine charmante zweethokjes tot over-the-top luxueuze wellness-complexen. Dit zijn volgens bezoekers de tien best gewaardeerde sauna’s op locatievinder Blootkompas.nl

Beste naaktstrand in Europa

Top 10 beste naaktstranden van Europa - 2020

We hebben de 10 beste naakstranden van Europa voor je op een rij gezet. Van Griekenland tot Zweden en van Duitsland to Italië.

Bloot zonnen, mag dat zomaar?

Wist je dat Nederland één van de weinige landen is waar openbaar bloot zonnen in de wet is geregeld? Met onze tips word je streeploos én zorgeloos bruin!

Voor het eerst naar het naaktstrand

Voor het eerst naar het naaktstrand

Het spookt al maanden door je hoofd en nu weet je het zeker: je wilt wel eens ervaren hoe het is om in je blootje op het strand te liggen. Met deze tips wordt het gegarandeerd een geslaagde dag.

Bloot in eigen tuin

Wil jij ook thuis graag bloot in de tuin of op je balkon liggen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. We geven je praktische tips zodat jij de deur niet meer uit hoeft om van de zon te genieten! 

BlootGewoon! Magazine

Magazine BlootGewoon!

Twee keer per jaar geven we het lifestylemagazine BlootGewoon! uit. Bij onze leden in de brievenbus en ook te koop in onze webshop of bij de tijdschriftenwinkels. 

Word lid Blootgewoon

De kosten voor een lidmaatschap in 2021 zijn
€ 30,20.  Op deze actie zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook?  Sluit je dan aan, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Menu