fbpx

Blog

Camping heeft een naam!

sandra en remi gaan hun droom achterna

Blog la Dolce Vita

Het ontstaan van Campeggio Naturista INSIEME

In onze vorige blog hebben we jullie bijgepraat over Pieter en Gea, onze ervaringen op de Italiaanse vakantiebeurs, en onze presentatie bij de gemeente over onze plannen voor de blootcamping. Inmiddels is het alweer maart en is er weer van alles gebeurd, tijd voor een update!

Even naar Nederland voor de feestdagen

Na een energiek jaar vol met voorbereidingen, bijzondere ontmoetingen en het vinden van onze mogelijke droomlocatie keerden we halverwege december terug naar Nederland om de feestdagen door te brengen met familie en vrienden.

Deze periode bood ons niet alleen de gelegenheid om even bij te komen, maar ook om de volgende stappen te zetten om de 14e naturistencamping van Italië te realiseren.

Tijdens onze tour door Frankrijk afgelopen zomer ontmoetten we op Le Vallon des Oiseaux Kees en Irene, mede blootliefhebbers, waarmee we direct een klik hadden. Een gezellige avond met een wijntje bracht onze campingplannen ter sprake, en verrassend genoeg bleek Kees een ervaren financieel adviseur. Nu, een half jaar later, is hij onmisbaar in de realisatie van ons droomproject.

Onderdeel van onze bezigheden in Nederland was een ontmoeting met Kees en zijn collega’s om de volgende stappen te bespreken. Daarnaast hebben we de Vakantiebeurs bezocht, waar we op het BLOOTpleintje bijgepraat hebben met NFN Open & Bloot en ook met andere blootcampings en B&B’s zoals Lavinia in Spanje en Grottamiranda in Zuid-Italië! Wie weet staan we volgend jaar wel zelf op de Vakantiebeurs 😉

En weer terug naar ‘huis’

Hoewel het leuk was om onze vrienden en familie weer te zien, hadden we toch wel weer zin om naar ‘huis’ (Italië dus!) te gaan. Vooral omdat we verder willen met onze plannen.

Januari en februari stonden in het teken van plannen en voorbereiden. We hebben veel tijd besteed aan het verder uitwerken van ons concept en het in kaart brengen van de volgende stappen die we moeten zetten om onze droom te realiseren. Een van de stappen is toch wel een mijlpaal, we hebben namelijk een naam!

Campeggio Naturista INSIEME

De naam van onze camping wordt INSIEME en dat betekent ‘samen’ in het Italiaans, een naam die perfect weerspiegelt hoe we dit project benaderen: niet alleen, maar met vereende krachten. Samen creëren we een naturistencamping waar harmonie centraal staat.

Hier komen land en zee samen, evenals actief zijn en ontspannen, eten en drinken maar ook de rustige natuur en de Italiaanse levendigheid. Het wordt een plek voor elke leeftijd, waar elke generatie en nationaliteit zich thuis voelt. 

We erkennen dat wij niet alle antwoorden hebben, en daarom hebben we een team van specialisten om ons heen verzameld, elk met hun eigen expertise. INSIEME zorgen we ervoor dat het niet alleen blijft bij een droom, maar dat het een succesverhaal wordt! Zo bouwen we aan een gemeenschap waar iedereen deel van uitmaakt en waar INSIEME het leven gevierd wordt.

De omgeving verkennen

Tussen alle plannenmakerij door proberen we alvast zo goed mogelijk de omgeving te verkennen. Zo is bijvoorbeeld het wandelen en mountainbiken rondom de camping een avontuur dat al je zintuigen prikkelt.

Sandra geniet het meeste van de wandelingen met uitzicht op zee, die zijn in deze regio adembenemend mooi. Het eindeloze uitzicht en de frisse geur van de zee maken elke stap langs de kustlijn een feestje. Op heldere dagen strekt het uitzicht zich zelfs uit tot de eilanden Elba en Corsica, een betoverend panorama.

Remi daarentegen voelt zich thuis in de ruige bossen die deze regio rijk is. Op zijn mountainbike racet hij graag door het dichte gebladerte, op zoek naar nieuwe avonturen en verborgen paden. De bossen zijn net een speeltuin, waar elke bocht een nieuwe uitdaging biedt en elk pad een nieuw verhaal vertelt.

En dan zijn er nog de open heuvels, met panoramische vergezichten over het prachtige Toscaanse landschap dat zich voor je uitstrekt als een schilderij. We kijken ernaar uit om deze schatten met jullie te delen en samen onvergetelijke herinneringen te creëren in het hart van Toscane.

Onderstaande vlog geeft je een voorproefje van de adembenemend mooie omgevingen hier. 

De volgende stappen

Naast de vorderingen met de aankoop van het terrein, waarbij we recentelijk belangrijke documenten van de verkopers hebben ontvangen en de due diligence-onderzoeken van start zijn gegaan, zijn we ook intensief bezig met het regelen van de financiële kant van ons project. Zoals jullie waarschijnlijk wel begrijpen, is dit geen makkelijke opgave.

Na diverse brainstormsessies en diepgaande gesprekken met Kees, zijn we tot de overtuiging gekomen dat samenwerking met de blootgemeenschap de sleutel is tot het succes van dit avontuur. En eigenlijk is dat volledig in lijn met onze naam INSIEME! We zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een solide financieringsplan en bijbehorend platform.

Eind maart delen we in het BlootGewoon! magazine meer details over hoe we deze reis SAMEN met jullie willen voortzetten.

Sandra & remi

Op zoek naar La Dolce Vita

Sanda & Remi bloggen en vloggen over hun zoektocht naar een blootcamping in Italïe.

Menu