fbpx

Blog

plannen presenteren

sandra en remi gaan hun droom achterna

Blog la Dolce Vita

Campingbeurs en presenteren bij de gemeente

Afgelopen september hebben we een leuk koppel uit Nederland (digitaal) ontmoet, Pieter & Gea. Zij benaderden ons naar aanleiding van onze advertentie in de nieuwsbrief van NFN Open & Bloot. Pieter en Gea zijn beiden zeer bekwaam en technisch onderlegd op onder andere het gebied van klussen.

Ze hebben veel ervaring met het zelf realiseren van diverse bouwprojecten, waarbij ze complexe constructies efficiënt in elkaar zetten. Deze vaardigheden vullen perfect de kennis en ervaring aan die wij missen in technisch werk en doe-het-zelf projecten.

Na een aantal lange videogesprekken merken we dat we een enorme klik voelen met elkaar. Ook spat het enthousiasme er van beide kanten vanaf. Pieter en Gea kwamen eind oktober onze kant op, omdat het van een afstand moeilijk te bepalen is of bijvoorbeeld de elektra vervangen moet worden, of de grond wel geschikt is op de plek waar wij het zwembad willen en überhaupt wat de algehele staat van de camping is.

We hebben niet alleen een heel nuttig weekend, maar ook een heel gezellig weekend met elkaar gehad!

Uiteraard bezichtigden we samen de camping, bezochten we bouwmarkten en dachten we alvast na over de verschillende projecten die eraan zitten te komen.

Gelukkig was de conclusie dat de camping nog zeker een paar jaar mee kan op de huidige stroomcapaciteit. Ook zijn er voldoende mogelijkheden voor het waternetwerk. Dat viel dus alles mee. Bovendien hebben we alvast alle maten van het huis opgenomen, zodat Pieter tekeningen op schaal kan gaan maken en het allemaal steeds echter begint te worden.

Campingbeurs in Rimini

In oktober bezochten we ook de grootste campingbeurs van Italië: de SUN expo in Rimini. Ontzettend interessant voor ons: van zwembaden en PMS-systemen tot glampingtenten en speeltoestellen. Kortom, er was veel te zien en te leren, en we hebben al de nodige offertes aangevraagd.

Ook hier werden we af en toe op de proef gesteld met ons Italiaans. Een gesprek in een restaurantje over het eten is toch net even anders dan een uitvoerig gesprek over PMS en kassasystemen😉. Gelukkig krijgen we al veel complimenten over ons Italiaans en was de uitleg over PMS-systemen niet geheel onbegrijpelijk🤓.

Al met al hebben we onwijs veel kunnen leren op de beurs en heeft het veel inspiratie opgeleverd. Handig in deze fase van ons traject!

Presenteren bij de gemeente Livorno

Afgelopen november hadden we een afspraak met de wethouder van Toerisme van de gemeente Livorno. We hebben onze plannen gepresenteerd en tevens uitleg gegeven over naakt recreëren. De presentatie hadden we voorbereid in het Italiaans, maar voor de zekerheid hadden we ook een tolk meegebracht.

Uiteindelijk zaten we tegenover vier vertegenwoordigers van de gemeente. De gemeente toonde enthousiasme over ons idee voor een blootcamping, omdat het goed aansluit bij hun beleidsplan voor meer kwalitatief en natuurlijk toerisme (geen asfalt en mobile homes). De combinatie van de camping en de twee bestaande naaktstranden wordt als waardevol gezien, en de toevoeging van extra accommodatiecapaciteit werd ook positief ontvangen.

De wethouder staat verder open voor naaktrecreatie en gaf aan dat dit past bij de langzaam veranderende mindset van dit land. Niet alleen in Livorno maar ook in het algemeen in Midden/Noord-Italië. Kortom, een succesvolle ontmoeting!

Vervolgstappen

Daarnaast hebben we vorderingen gemaakt met de verkopers, die nu ook een advocaat hebben ingeschakeld. Binnen enkele weken verwachten we alle benodigde documenten te ontvangen om tot een definitief bod over te gaan.

Zodra we deze documenten hebben ontvangen, start het due diligence-onderzoek. Dit is een grondig onderzoek naar alle relevante aspecten van de camping, om ervoor te zorgen dat er geen onvoorziene verrassingen komen. We willen immers zeker zijn dat alles in orde is voordat we een definitieve beslissing nemen.

Ook lopen we vanaf de volgende blog qua tijd weer helemaal synchroon met onze belevenissen. In de volgende blog vertellen we hoe je deel uit kunt maken van dit geweldige avontuur, inclusief leuke en passende voordelen!

Bekijk hieronder ook de vlog die bij deze blog hoort:

Sandra & remi

Op zoek naar La Dolce Vita

Sanda & Remi bloggen en vloggen over hun zoektocht naar een blootcamping in Italïe.

Menu