fbpx

Blog

Italiaanse lentekriebels

sandra en remi gaan hun droom achterna

Blog la Dolce Vita

Buongiorno tutti! “La primavera Italiana è arrivata!” (Oftewel: De Italiaanse lente is gearriveerd!).

De zon begint wat feller te schijnen, de bloemen bloeien en we horen overal om ons heen grasmaaiers. De winkels vullen zich met groene asperges, verse erwten, raapstelen en ook de eerste aardbeien zijn gesignaleerd!

Over het algemeen zijn de Italianen behoorlijke koukleumen. Vijftien graden met een briesje vindt men hier in Toscane ‘winter’. Maar nu het zonnetje wat feller begint te schijnen en het kwik oploopt merk je dat ook de Italianen zwichten voor het mooie weer. Op de terrasjes zitten onze nieuwe landgenoten op hun gemak een ‘caffè of cappuccino’ te drinken in het zonnetje en op warme dagen gaan de bewoners van Livorno graag naar het strand.

Het valt wél op dat er maar weinig Italianen de zee durven te trotseren, het zijn toch veelal de Noord-Europeanen die de watertemperatuur nu al heerlijk vinden. En daar horen wij ook bij!

Insieme = samen

Misschien hebben jullie al gelezen in de lente-editie van het magazine BlootGewoon! dat onze campagne, waarin alle liefhebbers van blootrecreatie de kans krijgen om mede-eigenaar te worden, van start is gegaan!

Mocht je het artikel en onze advertentie gemist hebben, dan doen we de kern van het verhaal hier nog even kort uit de doeken. Het idee is ontstaan om de financiering van de camping samen met liefhebbers van naaktrecreatie te gaan doen. Onze camping zal de naam INSIEME dragen, wat ‘samen’ betekent.

En dat is precies hoe we het willen aanpakken: samen met jullie, blootliefhebbers en onze toekomstige gasten. Het idee is simpel. Iedereen die geïnteresseerd is, kan een deel(tje) van de camping kopen en daar vervolgens rendement en voordelen op de camping voor terugkrijgen.

We zijn overweldigd door alle positieve reacties en steun die we tot nu toe hebben ontvangen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel naaktrecreanten ons steunen, en we willen iedereen enorm bedanken voor de support, leuke ideeën en feedback. We willen dit project echt samen gaan doen – dus niet alleen de financiering, maar ook hoe we Camping INSIEME vorm gaan geven. Vóór blootliefhebbers dóór blootliefhebbers!

Eén jaar in Italië

We hebben ondertussen ook een kleine mijlpaal te vieren: we wonen alweer een jaar in Italië! En wat is er een hoop gebeurd. Van dat jaar hebben we nu al bijna acht maanden hier aan de Toscaanse kust gespendeerd. We kwamen hier ‘toevallig’ terecht omdat we online dit terrein vonden – en om eerlijk te zijn hadden we nog nooit van Livorno of dit deel van Italië gehoord.

We wisten heus wel dat Toscane een kustlijn had, maar dat deze zo mooi zou zijn? We hadden geen idee. Het grappige is zelfs dat we de zee eigenlijk helemaal niet zo hoog op ons wensenlijstje hadden staan (het stond eigenlijk pas op de 8ste plek qua voorkeuren!), maar nu zouden we eigenlijk al niet meer zonder willen.

Het mooie aan deze kuststreek is voor ons de balans tussen de vele wilde bossen en de zee. Je hebt het gevoel dat je ver weg van alles zit op het platteland, maar eigenlijk zijn de culturele hoogtepunten zoals Pisa, Lucca, Florence en Cinque Terre allemaal dichtbij.

Maar ook Livorno als stad heeft ons verrast. Aanvankelijk zagen we het als een ruwe en niet zo’n gezellige stad zonder de charme van bijvoorbeeld Lucca. Echter, de stad heeft ons ontzettend verrast met haar verborgen pareltjes. En de inwoners van Livorno, de Livornesi, zijn heel lief en openminded. Dit komt mede door de rijke geschiedenis van de stad als handelscentrum, waar Nederlanders, Engelsen, Fransen en anderen altijd welkom waren en zelfs hun ‘eigen wijk’ hadden.

Deze openheid zie je ook terug in de aanwezigheid van meerdere naaktstranden in de regio – een teken van de inclusiviteit en tolerantie die hier heerst.

Warm draaien

We wisten al vanaf het moment dat we in ons huidige appartement trokken dat we er in mei uit moesten, aangezien het in de zomer wordt verhuurd aan vakantiegangers. Maar nu is het ineens al mei! Gelukkig hebben we een geweldige oplossing gevonden dankzij Daniela, onze toekomstige buurvrouw.

Daniela was de allereerste persoon die we ontmoetten in deze regio, en toevallig was zij ook de eerste met wie we spraken over de camping. Nadat we de camping voor het eerst bezichtigden, hebben we een nachtje geslapen in haar prachtige Bed & Breakfast, Podere I Livelli.

Sindsdien hebben we contact gehouden omdat het zo goed klikte. Dat komt mede omdat Daniela ooit, net als wij, haar droom en passie heeft gevolgd om een eigen agriturismo (B&B) te runnen. Ze begrijpt dus precies hoe wij ons voelen en ze wil ons graag helpen om dit te realiseren.

Daniela heeft aangeboden om bij haar te komen wonen in ruil voor wat hand- en spandiensten. We beseffen dat dit een uitgelezen kans is om alvast warm te draaien als gastheer en gastvrouw in Italië terwijl we bezig zijn met het realiseren van onze eigen camping.

Het zal ons niet alleen helpen om ons Italiaans te verbeteren, maar Daniela staat er ook om bekend dat ze ontzettend goed kan koken voor grote groepen. We kunnen dus nog veel van haar leren en het voelt als een kans om nog dieper te duiken in de lokale cultuur.

We kijken uit naar weer een nieuw avontuur!

Sandra & remi

Op zoek naar La Dolce Vita

Sanda & Remi bloggen en vloggen over hun zoektocht naar een blootcamping in Italïe.

Menu