fbpx

Blog

franse inspiratietour

sandra en remi gaan hun droom achterna

Blog la Dolce Vita

Op inspiratietour door Frankrijk

In onze vorige blog namen we jullie mee in de onderhandelingen over het terrein dat we op het oog hebben. We besloten om even een ‘break’ te nemen – in augustus ligt alles immers ook stil in Italië. Na een kort bezoek aan Nederland besloten we om via Frankrijk terug te rijden en ondertussen op inspiratietour te gaan.

In twee weken tijd doken we in de wereld van zes prachtige blootcampings in Frankrijk. We bezochten Domaine de La Gagère, La Petite Brenne, Domaine de Laborde, Val Drôme Soleil, Le Vallon des Oiseaux en Les Lauzons. 

Zowel van de eigenaren als de campinggasten kregen we een schat aan ervaringen en tips mee. Ook kregen we allerlei praktische adviezen, waaronder tips over het gebruik van materialen voor de toiletgebouwen om ze gemakkelijk schoon te kunnen houden.

Daarnaast benadrukten meerdere mensen het belang van een snackoptie in het aanbod. In ons restaurant wilden we al met twee keer per week een verrassingsmenu de rijke Italiaanse eetcultuur aanbieden. Maar dankzij deze waardevolle inzichten denken we er nu ook aan om dagelijks pizza en eventueel wat snacks aan te bieden! 

We zijn al aan het oriënteren om dit te realiseren, dus die pizza’s komen er zeker. We hebben ook gekeken naar diverse andere aspecten, zoals het aanbod aan activiteiten en de indeling van de plekken. En hoeveel ampère stroom heb je nodig anno 2023!? We sloten onze inspiratietour af in Italië op de gezellige en mooie camping Costalunga.

We gaan ervoor

Hopelijk hebben we velen van jullie nieuwsgierig gemaakt met onze vorige blog. Want gaan we nu verder met de camping die we op het oog hadden? En waar bevindt deze camping zich dan? Toscane is immers nogal uitgestrekt en de kust van Toscane is dat ook.

We vertellen het jullie graag: we hebben besloten om verder te gaan met de koop! De camping bevindt zich vlakbij Livorno, in het plaatsje Castiglioncello. Een nog redelijk onontdekt gebied voor toeristen. En, zoals we al eerder vermeldden, dichtbij een aantal mooie (naakt)stranden. 

We zijn superblij met deze locatie, omdat er heel veel te doen is in de omgeving. Wijnliefhebbers kunnen bijvoorbeeld hun hart ophalen in het Bolgheri wijngebied. Als je nog niet in Cinque Terre bent geweest, is dit absoluut een aanrader. We willen jullie ook graag meenemen naar de lokale markt van Livorno, waar heerlijke cappuccino’s, prosciutto, huisgemaakte pesto’s, een verse visafdeling, en nog veel meer jullie zintuigen zullen prikkelen! Bovendien is de toren van Pisa bijna op fietsafstand (afhankelijk van hoe sportief je bent 😉).

En ben je ooit al in de prachtige oude stad Lucca geweest? Hier werden wij drie jaar geleden verliefd op Italië. Voor avontuurzoekers bieden de Apennijnen spannende activiteiten, zoals kanoën en canyoning. Al met al biedt deze regio een rijke mix van ontspanning, cultuur, culinaire hoogstandjes en avontuur. Gegarandeerd een onvergetelijke ervaring voor iedere bezoeker.

Het belang van de juiste mensen

Voordat we verder kunnen met de aankoop van de camping, is het essentieel om een gespecialiseerd team samen te stellen. In Italië is het een bekend gegeven dat je voor succesvol zakendoen de juiste mensen nodig hebt. Dit geldt voor alles, van het verkrijgen van vergunningen tot het regelen van financiën en bouwwerkzaamheden. Zonder kennis van de taal en begrip van de lokale cultuur, is het haast onmogelijk om zelfstandig te navigeren.

Na diverse gesprekken met potentiële partners kwamen we tot de conclusie dat een advocaat onze eerste prioriteit moest zijn. We hebben een tweetalige Nederlands-Italiaanse advocaat gevonden met ervaring in de overname van campings. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Een belangrijke toevoeging aan ons team is ook een Geometra, een rol die uniek is voor Italië. Deze expert houdt zich bezig met technische metingen en verschaft cruciale informatie over onroerend goed, zoals landsgrenzen, eigendomsrechten en bouwvoorschriften.

Tijdens onze zoektocht naar deze mensen in september verblijven we op een camping in Livorno. Na een half jaar van rondtrekken, kijken we echter ook uit naar een vaste plek om te wonen. Gelukkig hebben we al enkele vrienden gemaakt in de buurt. Wie weet kunnen zij ons helpen aan woonruimte?

Blijf ons volgen via BlootGewoon! voor meer updates over onze avonturen en vorderingen in Italië!

Sandra & remi

Op zoek naar La Dolce Vita

Sanda & Remi bloggen en vloggen over hun zoektocht naar een blootcamping in Italïe.

Menu