fbpx

Blog

Even een stapje terug

sandra en remi gaan hun droom achterna

Blog la Dolce Vita

Even een stapje terug

Sinds de vorige blog is er een hoop gebeurd! Sandra en Remi verbleven een poos op het terrein van de Toscaanse camping waarvan de onderhandelingen over de aankoopprijs al gestart waren. Maar door een aantal onvoorziene omstandigheden besloten zij toch even afstand te nemen van deze plek. Hoe dat zo is gekomen, lees je in deze blog.

In de vorige blog schreven we dat de verkopers aanboden dat we tijdelijk in het huis op de camping mogen verblijven. Na een lange periode van kamperen tijdens onze zoektocht in Italië, verlangen we het meest naar een echt bed en een normale koelkast. Met de weinige kampeerspullen die we hebben zijn we binnen no time ingepakt en er helemaal klaar voor om een tijdje op onze hopelijk toekomstige camping te gaan wonen.

Onze slaapkamer is aan de voorkant van het huis, met een prachtig uitzicht op zee. Onze dag begint dus goed! Maar we zien ook wel dat er waarschijnlijk al enige tijd niemand meer in dit appartement heeft gewoond, dus het kan wel een schoonmaakbeurt gebruiken.

De jongste broer leidt ons rond over de camping en het grote bos dat bij de camping hoort. Het is inspirerend om te dromen over wat we met deze locatie kunnen doen, mochten wij er de eigenaar van worden. Het terrein is prachtig met enorm veel potentie, maar er is ook veel werk aan de winkel. De faciliteiten zijn verouderd en vervallen en er ontbreekt een zwembad. Maar desondanks heeft de plek een natuurlijke charme, omringd door prachtige bomen en met een schitterend uitzicht over groene bergen en in de verte de zee.

Met twee generaties geschiedenis ademt de camping een natuurlijke en karakteristieke sfeer uit. Niets voelt kunstmatig aangelegd. We zien het helemaal voor ons en hebben zelfs al ideeën op papier gezet voor de inrichting van de camping.

Een nieuwe slaapplek

Na drie weken in het appartement te hebben doorgebracht, worden we verrast door onverwacht nieuws: de camping gaat toch open voor gasten, ondanks eerdere speculaties dat hij dit seizoen gesloten zou blijven. We vermoeden dat deze ommezwaai te maken heeft met de Italiaanse wetgeving. We hebben gehoord dat bedrijven hun vergunning kunnen verliezen als deze te lang gesloten blijven.

Ons verblijf wordt ook nog eens abrupt onderbroken nadat de oudste broer uit Rome aankondigt tijdens het campingseizoen zijn broertje te komen helpen en zijn intrek in ‘ons’ appartement te nemen. Waar moeten wij dan slapen?

Gelukkig heeft de jongste broer een oplossing voor ons. Er staan enkele oude caravans op het terrein, en hoewel ze er allemaal behoorlijk vervallen uitzien, is het de meest betaalbare optie voor ons, vooral tijdens het hoogseizoen. En we willen natuurlijk ook nog niet weg. We kiezen de minst vieze caravan, ondanks de oude wespennesten, muizenkeutels en schimmel op de kussens.

We zijn bereid om het allemaal te doorstaan voor ons uiteindelijke doel: onze eigen camping runnen. Die dag hebben we letterlijk van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat één caravan schoongemaakt.

Stroeve onderhandelingen

Ons verblijf op de camping leverde ons veel waardevolle inzichten op. We hadden talloze ideeën over hoe we onze camping willen inrichten en beheren. Het leuke is dat we de kans krijgen om de camping volledig naar onze eigen smaak vorm te geven, omdat de camping momenteel weinig faciliteiten heeft en de toiletgebouwen enorm verouderd zijn.

Tijdens de vier weken dat de oudste broer op de camping verbleef, werden we echter ook geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. En een van de belangrijkste daarin was de verkoopprijs. Onderhandelingen met de familie daarover waren soms lastig. 

We waren in staat om de initiële prijs aanzienlijk te verlagen, maar uiteindelijk bleek er een bodemprijs te zijn waar we niet onder konden zakken. En deze bodemprijs was niet de prijs die wij in eerste instantie in ons hoofd hadden… We hadden zelfs al een officieel bod uitgebracht via een Letter of Intent (LOI), maar helaas werd dit bod afgewezen. Met deze bodemprijs in ons achterhoofd besloten we om even een ‘onderhandelingspauze’ in te lassen.

Het werd duidelijk dat we te emotioneel betrokken waren geraakt bij de onderhandelingen, wat niet gunstig was in deze zakelijke context. Daarom besloten we om even uit de situatie te stappen. We keerden tijdelijk terug naar Nederland, waar we de tijd namen om te evalueren en te praten met vrienden en familie. Het was ook een gelegenheid om te relativeren en de batterijen op te laden voor de volgende stappen in ons avontuur.

Inspiratietour door Frankrijk

Terwijl onze aandacht nog steeds gericht is op onze droombestemming in Toscane, Italië, hebben we besloten om een inspiratietour door Frankrijk te maken op de weg terug naar Italië. Het vakantieseizoen was nog in volle gang, en Frankrijk heeft maar liefst 150 blootcampings, in tegenstelling tot de 13 in Italië. Deze tour had als doel: prijzen vergelijken, sanitaire voorzieningen beoordelen en gesprekken voeren met eigenaren. Wijzelf vinden het belangrijk om een goed marktonderzoek te doen, maar onze potentiële investeerders uiteraard ook.

Kortom, onze tocht door Frankrijk heeft ons waardevolle inzichten gegeven om ons project in Toscane nog succesvoller te maken!

Sandra & remi

Op zoek naar La Dolce Vita

Sanda & Remi bloggen en vloggen over hun zoektocht naar een blootcamping in Italïe.

Menu