fbpx

Blog

“op zoek naar La dolce vita”

sandra en remi gaan hun droom achterna

Blog la Dolce Vita

Onze droom

Ciao tutti! Welkom bij deze nieuwe blog voor BlootGewoon!. Wij zijn Remi Bode (29) en Sandra Borkent (32) en wij zijn bezig met het realiseren van onze grote droom: het opzetten van een blootcamping in Italië. Via deze blog willen we jullie meenemen in ons avontuur.

In deze eerste blog stellen we onszelf voor en in latere blogs nemen we jullie mee in alles wat er komt kijken bij zo’n avontuur. Van de zoektocht naar een geschikt terrein tot het daadwerkelijk opbouwen en beheren van een camping.

Even voorstellen

Laten we beginnen met een korte introductie! Remi is geboren en getogen in Breukelen en Sandra is opgegroeid in Deventer. We ontmoetten elkaar op de hotelschool in Maastricht. Na de hotelschool heeft Remi verder gestudeerd aan Nyenrode en Sandra is in de hotellerie aan de slag gegaan.

Na enige tijd werken, begon het te kriebelen. Was dit het dan? We droomden al langer van het maken van een lange reis en in 2019 besloten we onze banen op te zeggen en vertrokken we naar Australië. Na een jaar rondreizen, werken en leven in Australië, Nieuw-Zeeland en Thailand, realiseerden we ons dat we geen traditioneel carrièrepad in Nederland wilden volgen.

“Na een jaar rondreizen, werken en leven in Australië, Nieuw-Zeeland en Thailand, realiseerden we ons dat we geen traditioneel carrièrepad in Nederland wilden volgen.”

Een blootcamping?

In plaats daarvan droomden we van een ander soort leven: dichter bij de natuur en werken met mensen, gastvrijheid en lekker eten & drinken. Na een periode van soul-searching kwamen we uit bij wat het beste bij onze droom zou passen: een blootcamping opzetten in Italië.

We genieten al langere tijd van naaktrecreatie als een ontspannen en plezierige manier om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Hoe geweldig zou het zijn om dit te kunnen delen in een land waar we allebei zo dol op zijn?

Ons doel is om een plek te creëren waar mensen zich kunnen verbinden met de natuur, kunnen ontspannen, bewegen, spelen en genieten van lekker eten en drinken. En welk land is daar beter voor geschikt dan Bella Italia? Met het beperkte aanbod in het land, zagen we een marktkans die perfect aansloot bij onze droom.

De zoektocht

Begin 2022 namen we een belangrijke beslissing – in eerste instantie hadden we gedacht dat onze droom een meerjarenplan zou zijn, maar we merkten dat we het zo graag wilden dat we ons afvroegen, waarom zouden we dan nog langer wachten? Daarom stopten we met onze zoektocht naar een koophuis, namen we een makelaar in de arm, begonnen we met een businessplan en Remi besloot als ZZP’er te gaan werken.

We begonnen met het verkennen van de mogelijkheden en het leren van de Italiaanse taal. In de loop van 2022 merkten we echter dat er niet veel gebeurde. Onze levens in Nederland gingen gewoon door en een bezichtiging in Italië is niet zomaar gepland.

In 2023 namen we een tweede besluit: we zegden onze banen op en in maart vertrokken we naar Italië om de cultuur, de regio’s en mogelijke campinglocaties te verkennen. Toscane, Umbrië en De Marken stonden bovenaan onze lijst om te verkennen, en na ruim vijf weken rondreizen en drie bezichtigingen, keerden we even terug naar Nederland omdat we oom en tante zijn geworden.

“Na een periode van soul-searching kwamen we uit bij wat het beste bij onze droom zou passen: een blootcamping opzetten in Italië.”

En nu verder

Nu zijn we weer in Italië en schrijven we dit stuk vanuit Ca Le Scope, de prachtige blootcamping van Ilaria en Jasper. We zijn al druk bezig met het onderzoeken van meer potentiële locaties en het voeren van gesprekken met campingbeheerders en experts die ons kunnen helpen in onze zoektocht.

In onze volgende blogs gaan we dieper in op onze eerste bezichtigingen, de do’s en don’ts van het zoeken naar een camping in Italië, en hopelijk vinden we snel een geschikt terrein waarover we dan verder kunnen bloggen.

We nodigen jullie allemaal uit om deel te nemen aan onze reis via deze blogs. Je kunt ons ook volgen via de social media van BlootGewoon!, waar we regelmatig zullen bloggen en vloggen. Samen gaan we op zoek naar La Dolce Vita!

Arrivederci e a presto!

Sandra & remi

Op zoek naar La Dolce Vita

Sanda & Remi bloggen en vloggen over hun zoektocht naar een blootcamping in Italïe.

Menu