fbpx

Blog

Het runnen van een blootcamping

Floor blogt over haar Franse blootcamping

Ik ben Floor Nusink. In april 2017 ben ik met mijn gezin op blootcamping Creuse Nature gaan wonen en werken. We zouden een jaar gaan uitproberen hoe het was om in Frankrijk op een camping te vertoeven. We zijn nu twee-en-een-half jaar verder en inmiddels hebben we Domaine de la Gagère overgenomen. We wonen met veel plezier in een klein paradijsje, 10 kilometer van het dichtstbijzijnde dorp, aan het eind van een smalle kronkelweg. Hier genieten we in de winter van de rust en de natuur en in de zomer van de bedrijvigheid en gezelligheid die alle gasten met zich meebrengen. Het is een komen en gaan van gasten die onze camping gebruiken als doortrekcamping en degenen die hier hun hele vakantie doorbrengen.

Ons idee over het runnen van een blootcamping is dat iedereen zich op zijn of haar eigen manier bloot moet kunnen geven en dat degenen die dat in mindere mate kunnen of willen, zich ook thuis voelen. Dit sluit goed aan bij mijn eigen bloot ervaringen.

Wat heb ik met bloot?

Per ongeluk heb ik samen met Tim het bloot kamperen ontdekt op het eiland Cres in Kroatië. Daarvoor bezochten we wel al naaktstranden en regelmatig gingen we naar de sauna. Toen er bij een temperatuur van ruim 35 graden alleen nog plek op het blote deel van de camping bleek te zijn, was het niet moeilijk om uit de kleren te gaan.  Sindsdien brengen we onze vakanties bij voorkeur bloot door. We hebben al heel veel plekken bezocht, helaas nog lang niet alle prachtige terreinen die er in Europa en daarbuiten te vinden zijn.

Ongedwongen sfeer

Er heerst op Domaine de la Gagère sinds 1993 een ongedwongen sfeer en dat willen we graag zo houden. Die ongedwongenheid is een van de redenen om geen ‘textiel’ camping over te willen nemen. Onze gasten hebben iets gemeen, ondanks dat ze directeur of vrachtwagenchauffeur zijn. Ze willen allemaal genieten van de vrijheid die bloot zijn met zich mee brengt. Over het algemeen zijn ze respectvol naar elkaar, waarderen de natuur en genieten van wandelen en fietsen. De helft van onze gasten zijn mensen die hier al jaren komen. Elke dag komen er ook nog nieuwe gasten aan; mensen aan die het een keer uit willen proberen om op een blootcamping op vakantie te gaan. Vaak komen ze via via of doordat ze over onze overname hebben gelezen. De meeste gasten zijn Nederlanders, maar ook Fransen, Zwitsers, Duitsers en Engelsen weten ons gelukkig te vinden.

Blogs én een roman

Voordat we naar Frankrijk verhuisden werkte ik als kennismanager bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ik werkte samen met lectoren die zeer specialistisch toegepast onderzoek deden in verschillende sectoren zoals theater, de economische waarde van kunst en ontwerp van interactieve verhaallijnen. Ik hielp deze ‘vakidioten’ hun resultaten beter kenbaar te maken binnen en buiten de hogeschool. Iets totaal anders, hoewel ik altijd met mensen heb gewerkt in dienstverlenend opzicht. Sinds 2014 schrijf ik blogs op floraweblog.nl en ik ben bezig een roman te schrijven. Dat doe ik vooral in de wintermaanden wanneer we op de camping onderhoud plegen. Ik kijk er naar uit mijn belevenissen met jullie, degenen die bloot gewoon vinden, te delen!

FLOOR

Floor

Even voorstellen

Ik ben Floor Nusink. In april 2017 ben ik met mijn gezin in Frankrijk gaan wonen en werken. We zijn nu twee-en-een-half jaar verder en inmiddels hebben we Domaine de la Gagère overgenomen. We wonen met veel plezier in een klein paradijsje, 10 kilometer van het dichtstbijzijnde dorp, aan het eind van een smalle kronkelweg. Hier genieten we in de winter van de rust en de natuur en in de zomer van de bedrijvigheid en gezelligheid die alle gasten met zich meebrengen.

Voordat we naar Frankrijk verhuisden werkte ik als kennismanager bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds 2014 schrijf ik blogs op floraweblog.nl en ik ben bezig een roman te schrijven. 

Menu