fbpx

Blog

Veelbelovende ontmoeting

sandra en remi gaan hun droom achterna

Blog la Dolce Vita

Een veelbelovende kennismaking

In de vorige blog lieten we jullie weten dat we binnenkort een eerste kennismaking zouden hebben met de eigenaren van ons potentiële campingterrein in Toscane. We zijn verheugd om te delen hoe deze ontmoeting verliep!

Toen was het ineens zover. We zaten met twee van de vier broers en zussen om tafel om een eerste gesprek te voeren. Het begon eerlijk gezegd nogal stroef. Eerst draaide het allemaal om cijfers en wat we bereid waren te bieden. Maar dankzij de goede voorbereiding met onze commercialista (dat is de Italiaanse variant van een accountant), wisten we het gesprek de goede kant op te sturen.

We hadden een presentatie voorbereid, met informatie over ons, onze dromen, en hoe we de toekomst van het terrein voor ons zien. We waren heel duidelijk over wat we wel en niet kunnen doen. Naarmate het gesprek vorderde, werd de sfeer steeds beter. Het was niet meer alleen een zakelijke onderhandeling, maar we begonnen met elkaar mee te denken en te zoeken naar mogelijkheden.

Wat een opluchting dat de familie het ook ziet zitten om samen naar oplossingen te zoeken. Ze willen meedenken en zien ook een win-win situatie. Dat is al een overwinning op zich! We begrijpen nu beter wat er nodig is om onze visie werkelijkheid te maken, en we kijken uit naar verdere gesprekken en onderhandelingen.

Stap voor stap richting onze droom

Nu begint het echte werk pas! We moeten het businessplan afronden, we gaan pitchen bij de bank en we gaan op zoek naar investeerders. Een spannende tijd breekt aan! Verder laten we ook een aantal onderzoeken uitvoeren (taxatie, due dilligence, et cetera) om tot een voor ons meer haalbare prijs te komen. Zodra de prijs en het financiële plaatje kloppen, komen we met een bod richting de familie.

Als kers op de taart heeft de familie ons aangeboden om in hun woonhuis te verblijven. Zo leren we de camping beter kennen en kunnen we alle financiële gesprekken en onderzoeken goed voorbereiden. Dus vanaf morgen zijn we te vinden op onze mogelijke toekomstige camping. Een nieuw avontuur wacht op ons, en we kunnen niet wachten om dit met jullie te delen!

Het verkennen van de omgeving

Via Google Maps zijn we alvast aan het verkennen of er naaktstranden in de buurt van de camping zijn. En alsof het zo moet zijn, is er beneden aan de berg, op maximaal 10 minuten rijden, een heus naaktstrand. In de volgende vlog is een stukje te zien over hoe deze zoektocht gaat. Het is in ieder geval even klimmen en klauteren. Het is overigens een rotsstrand.

Op 45 minuten rijden vind je één van de mooiste naaktstranden van Toscaanse, groot en met zand. We hebben ook al ontdekt dat er op loopafstand van de camping, een aantal leuke restaurantjes zijn met voor ieder wat wils. Van pizza tot traditioneel Toscaans of iets luxer.

Terwijl we ons voorbereiden op onze afspraak met de commercialista om het businessplan door te nemen, lezen jullie in onze volgende blog hoe het is om nu al op de Toscaanse camping te wonen.

Sandra & remi

Op zoek naar La Dolce Vita

Sanda & Remi bloggen en vloggen over hun zoektocht naar een blootcamping in Italïe.

Menu