fbpx

Blog

Op verkenning in toscane

sandra en remi gaan hun droom achterna

Blog la Dolce Vita

Op verkenning: Een veelbelovend avontuur in Toscane

Met onze nieuwsgierigheid in volle bloei en ons verlangen om de  locatie die we in onze laatste vlog bezocht hebben nader te ontdekken, zijn we vastberaden om de nog onbekende paden van dit terrein verder te verkennen.

Tijdens onze rondleiding op het campingterrein hoorden we dat alle vragen en onderhandelingen met betrekking tot de verkoop van het terrein dat wij op het oog hebben, bij ‘de broer in Rome’ lagen. In een moedige poging om ons beste Italiaans te gebruiken, stuurden we een WhatsApp-bericht waarin we onze interesse uitspraken en voorzichtig polsten of er ruimte was voor onderhandelingen, aangezien de oorspronkelijke vraagprijs buiten ons budget viel.

Wat er vervolgens gebeurde, verraste ons! Want binnen enkele minuten werden we al gebeld met de directe vraag wat ons tegenbod zou zijn. Onze taalkennis werd hier behoorlijk op de proef gesteld, en we vroegen om wat bedenktijd. We gaven aan dat onze vriendin, die fungeert als onze makelaar, binnenkort contact zou opnemen. En zo begon ons avontuur van onderhandelingen en de weg naar een kennismaking met de broer in Rome…

De kracht van netwerken

Tijdens onze verkenningstocht van de afgelopen maanden, hebben we geleerd dat het verzamelen van de juiste mensen om ons heen cruciaal is. We verbleven een tijdje op een camping, vlakbij het beoogde terrein. Het leek ons zeer interessant om eens met de eigenaar van deze camping van gedachten te wisselen.

Na een paar pogingen kregen we de kans om de eigenaar te spreken, een enthousiaste jonge man die twee jaar geleden de camping had gekocht en die hij al langere tijd beheerde. Ons gesprek begon met een vleugje twijfel van zijn kant over het helpen van een mogelijke concurrent, maar toen we vertelden dat we een blootcamping wilden beginnen, was deze twijfel verdwenen.

De man deelde niet alleen zijn enthousiasme, maar ook de contactgegevens van zijn accountant (commercialista). Binnen enkele dagen hadden we een veelbelovend kennismakingsgesprek met deze professional, die zelfs bereid was om ons te vergezellen bij ons eerste gesprek met de broer in Rome, zowel om te vertalen als om zijn expertise te delen.

Werk aan de winkel

Terwijl de ontmoeting met de eigenaar van het terrein waar ons oog op is gevallen naderbij komt, hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt aan de voorbereiding. We hebben ons verdiept in de financiële aspecten van ons businessplan, waarbij we de hulp inriepen van experts om de financieringsmogelijkheden te verkennen en onze strategie te verfijnen.

Bovendien hebben we een PPT-presentatie in het Italiaans gemaakt waarmee we onszelf kunnen voorstellen en onze betalingsvoorkeuren overbrengen. Onze insteek voor het gesprek is in ieder geval om af te tasten en te verkennen, zonder direct met een bod op de proppen te komen. De volgende blog onthult hoe deze ontmoeting verloopt en welke verdere stappen we zetten op weg naar onze droom van een blootcamping in Toscane.

Sandra & remi

Op zoek naar La Dolce Vita

Sanda & Remi bloggen en vloggen over hun zoektocht naar een blootcamping in Italïe.

Menu