fbpx

Blog

Een enkeltje Nieuw-Zeeland

Jos & Aline bloggen over hun wereldreis

Wij zijn Jos & Aline en we gaan binnenkort samen 9 maanden op wereldreis! Voor BlootGewoon! gaan we hierover bloggen. In deze blogs nemen we jullie mee naar de mooiste blootplekken aan de andere kant van de wereld. Lees snel verder!

Wie zijn Jos & Aline?

Wij zijn een eigenwijs, spontaan, zorgzaam koppel dat dol is op reizen. Het liefst zijn wij altijd onderweg. Op zoek naar gekke avonturen, lekkere biertjes (of wijntjes) en nieuwe mensen. Wij maken overal een feestje van. Genieten zit in de kleine dingen, toch? We hebben de grote stap genomen om ons drukke studentenleventje tijdelijk op stop te zetten voor een nieuw avontuur; een (blote)wereldreis!

“Reizen is voor ons belangrijk omdat je andere inzichten krijgt. Je kan je mensenkennis verbreden en verschillende culturen leren kennen. “

Wat hebben wij met bloot?

Vier jaar geleden hebben wij elkaar leren kennen via de NFN-Jongeren. We zijn beiden opgevoed met het voorbeeld dat bloot gewoon is. Op vakantie hebben wij maar één tanline; die van onze slippers. Of nouja, Jos heeft het liefste ook geen slippers aan ;).

Vroeger hielden we het altijd stil dat wij naakt recreëerden. Tegenwoordig hebben we zoveel voor de NFN-Jongeren gedaan, dat het zelfs op ons cv staat vermeld. Jos heeft een tijdje de weekenden voor de jongeren georganiseerd en Aline heeft een deel van de zomervakantie in 2016 op zich genomen. Wij dachten: als we voor zo’n 75 jongeren activiteiten en reizen kunnen organiseren, moet het voor onszelf een peulenschil zijn! Hoe we ons hier toch een beetje in vergist hadden lees je in onze volgende blog…

Het plan voor onze (blote) wereldreis

Over een paar weken vertrekken wij voor ongeveer 9 maanden naar Oceanië en Azië. In Nieuw-Zeeland willen we zowel het Noorder- als Zuidereiland bezoeken. Na 2 maanden vliegen we door naar Melbourne. Na Australië staan Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand en Sri-Lanka op ons lijstje.

Voor onze reis hebben we de route dus al zo’n beetje uitgestippeld. Zo voorkomen we dat we te lang op één plek hangen blijven hangen –  of juist te snel door een bestemming heen gaan. Maar we koesteren ook het gevoel van vrijheid, dus de plannen kunnen zo weer veranderen.

Bij ons is bloot ontspannen en liefde voor de natuur er met de paplepel ingegoten. Dus tijdens deze reis bezoeken wij zoveel mogelijk mooie plekken waar onze kleren uit kunnen! Op dit moment hebben we een enkeltje Nieuw-Zeeland, verder zien we het wel. Wie weet komen we niet verder dan Australië…

Stay tuned en volg onze blogs!

Met onze blogs nemen we je mee naar (blote) plekjes aan de andere kant van de wereld. Je leest regelmatig kleine reisverslagen en tips. Maar ook schrijven we blogs over blote bestemmingen of onderwerpen die bij BlootGewoon! passen. Je kunt ook reviews verwachten van bijvoorbeeld stranden, campings of accommodaties

Elke maand verschijnt hier een nieuw blog van ons. Stay Tuned!

JOS & ALINE

Even voorstellen

Wij zijn een eigenwijs, spontaan, zorgzaam koppel dat dol is op reizen. Het liefst zijn wij altijd onderweg. Op zoek naar gekke avonturen, lekkere biertjes (of wijntjes) en nieuwe mensen. Wij zijn altijd in voor gezelligheid en maken overal een feestje van. Genieten zit in de kleine dingen, toch?

We zijn beide twintigers en student. Na een paar jaar lange afstand relatie gingen we samenwonen in een knus studentenhuis. Helaas nemen we nu afscheid van ons fijne plekje, maar niet voordat we een dik afscheidsfeest hebben gegeven! We nemen namelijk de grote stap en zetten ons drukke studentenleventje tijdelijk stop voor een nieuw avontuur. Een wereldreis!

Menu