fbpx

Blog

"toscaanse ontdekking"

sandra en remi gaan hun droom achterna

Een nieuwe ontdekking – ons potentiële campingterrein in Italië

Met onze harten vol verwachting en onze voeten op Italiaanse bodem, zijn we diep in het avontuur van het vinden van ons ideale campingterrein gedoken. In onze vorige blog onthulden we al dat onze oorspronkelijke visie te breed was, met onze aandacht verdeeld tussen Umbrië, De Marken en Toscane.

Na een week van zorgvuldig evalueren en intuïtief aanvoelen, ontdekten we dat Toscane ons op de lange termijn het meest gelukkig zal maken. Dit wordt nog eens versterkt door de overvloed aan mogelijkheden voor onze gasten in deze regio. De knop ging om en vanaf nu focussen we ons alleen nog op campingterreinen in Toscane.

Een glimp van een paradijselijke bestemming

Hier staan we, klaar om jullie mee te nemen naar de kern van dit nieuwe hoofdstuk, waar we de mogelijkheden verkennen en onze allereerste stappen zetten op wat mogelijk een stukje paradijs kan worden.

In maart kruiste ons pad met een prachtig uitziend campingterrein in Toscane. We vroegen naar de vraagprijs, maar die bleek helaas ver boven ons budget te liggen. In dat stadium besloten we om geen bezichtiging te plannen. Nadat we echter begin juni hadden besloten om ons volledig op Toscane te richten, begon er een onderbuikgevoel te knagen om toch een kijkje te nemen.

Aanvankelijk dachten we eraan om als gast te komen kamperen. Maar toen we aankwamen, troffen we een gesloten poort en er leek niemand aanwezig. We zagen op de heenweg dat er een restaurant dichtbij zit en we besloten om daar even te gaan peilen.

Al snel kwamen we erachter dat het om een familiecamping gaat. Ooit opgericht door grootouders, daarna voortgezet door de dochter met haar zoon. Helaas is de moeder van de zoon vorig jaar overleden, wat de reden is dat het terrein te koop staat. Na deze kennismaking besloten we om nog één keer te gaan kijken. 

De eerste indruk: een kansrijk avontuur

Bij onze aankomst werden we hartelijk begroet en meegenomen op een rondleiding. De natuurlijke charme van het terrein viel ons meteen op, met oude hoge bomen die een gevoel van tijdloosheid overbrachten. Het meest opvallende was het adembenemende uitzicht op de zee.

Hoewel we werden betoverd door de omgeving, zagen we dat de camping en het huis enige modernisering nodig hebben. Zo ontbreken faciliteiten als een zwembad en is het sanitairgebouw flink verouderd. Het contact met een broer in Rome voor verdere informatie voegde een extra dimensie van complexiteit toe.

Maar te midden van deze observaties zagen we potentie, vooral gezien de fantastische locatie op slechts 5 minuten van de zee, 20 minuten van wijngebied Bolgheri, 30 minuten van Pisa en 45 minuten van Lucca.

Met dit in gedachten laten we onze eerste indruk bezinken. Onze nieuwsgierigheid is aangewakkerd en we zijn vastbesloten om deze locatie verder te verkennen. Snel meer!

Sandra & remi

Op zoek naar La Dolce Vita

Sanda & Remi bloggen en vloggen over hun zoektocht naar een blootcamping in Italïe.

Menu