fbpx

Blog

BBBB = een ‘blote billen B&B'

tessa blogt over haar franse bed & breakfast

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Tessa en samen met mijn man ben ik de trotse eigenaar van een kleinschalige Bed & Breakfast in Frankrijk (in Frankrijk heet dit ‘chambres d’hôtes’). Wij ontvangen hier volwassenen die van bloot vakantie vieren houden. Misschien ken je ons nog wel van ‘Ik Vertrek’.

Wat heb ik met bloot?

Net zoals mijn man Bouwe ben ik niet opgegroeid met naaktrecreatie. Toen Bouwe en ik elkaar net kenden, gingen we wel eens naar sauna’s en ook naar het naaktstrand. Hierna was de stap om eens bloot te gaan kamperen snel gezet. Dit beviel zo goed dat we eigenlijk niet meer anders wilden. Bij hoge uitzondering stopten we onderweg wel eens voor één nachtje bij een ‘textielcamping’, gewoon omdat dit op de route lag. En jeetje, wat is dat dan een gehannes met douchen (zorgen dat je kleding niet op de grond valt enzo)! Des te heerlijker was het dan om de volgende dag te arriveren op de blootcamping en optimaal te  genieten van de vrijheid. 

We droomden ervan om ooit zelf eens iets dergelijks over te nemen of op te zetten… Maar ja, we werkten toen nog allebei bij een professioneel symfonieorkest; elke maand komt je vaste salaris binnen en neem dan maar eens zo’n best onzekere stap….

Het roer om

Toen kwamen de culturele bezuinigingen van het kabinet Rutte 1 en we kwamen allebei op straat te staan. Voor ons was er geen noodzaak meer om in Nederland te blijven; er was geen reden meer om het bij dromen te laten. We besloten om voor onszelf te beginnen. Maar wat kunnen we gaan doen? Een camping beginnen, beheren of overnemen? Of zijn er alternatieven? Na een lange zoektocht kwamen we uit bij het opzetten van een zogeheten BBBB (= een ‘blote billen B&B’) voor volwassenen die zonder huisdieren op vakantie gaan. ‘Gewone’ B&B’s zijn er tenslotte in overvloed in Frankrijk, dus kozen wij voor deze zeer specifieke doelgroep die dicht bij onszelf staat. Wij hebben immers zelf geen kinderen en huisdieren én we houden van bloot recreëren. Aan zo’n B&B bleek een grote behoefte te zijn want we draaien al vier seizoenen op volle toeren en moeten regelmatig ‘nee’ verkopen. We vinden het trouwens ook een groot voordeel dat we – als de temperatuur het toelaat – vrijwel alle dagelijkse werkzaamheden in ons blootje kunnen doen. In welk beroep kun je dat nou zeggen?

Geen bommetjes!

Misschien dat je je afvraagt waarom wij alleen volwassenen ontvangen? Nee, wij hebben heus geen hekel aan kinderen! Wel hebben wij zelf altijd veel moeite moeten doen om een vakantieplek te vinden waar het écht rustig is, waar je lekker uit kunt slapen en je bij het zwembad in alle rust een boek kunt lezen zonder ‘bommetjes’, animatieteams en andere levendigheid om je heen. Deze plekken zijn behoorlijk schaars, want de meeste blote vakantiebestemmingen zijn júist gericht op gezinnen met kinderen. Je ziet ook dat het ‘Only Adult’-concept steeds populairder wordt en daar zijn wij ingestapt. Tot slot laten wij geen huisdieren toe, want honden in de gastenkamers rijmen simpelweg niet met onze normen van hygiëne.

Volg onze blogs

Hoe het ons bevalt in Frankrijk?  Tot nu toe hebben we geen spijt van onze rigoureuze carrièreswitch! We houden je graag via het BlootGewoon! Blog op de hoogte van onze avonturen. Tot het volgende blog!

TESSA

TESSA

Even voorstellen

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Tessa en samen met mijn man ben ik de trotse eigenaar van een kleinschalige Bed & Breakfast in Frankrijk (in Frankrijk heet dit ‘chambres d’hôtes’). Wij ontvangen hier volwassenen die van bloot vakantie vieren houden. Misschien ken je ons nog wel van ‘Ik Vertrek’.

Menu