fbpx

Blog

De eerste blootcamping
in Toscane!

BAS blogt over zijn Toscaanse blootcamping

Ik ben Bas Boon en getrouwd met Domenica. Samen hebben we vier zonen. Met bloot ben ik opgegroeid. We gingen altijd naar blootcampings in Frankrijk. Met ons eigen gezin hebben we die traditie voortgezet. En elke vakantie begon het te borrelen, het idee om zelf een blootcamping neer te zetten. Onder het genot van een glaasje wijn fantaseerden we er flink op los. Uiteindelijk hakten we de knoop door en gooiden het roer om. 

sasso corbo blootgewoon blog blootcamping naturistencamping italie toscane

Met een gezonde dosis naïviteit beginnen we ons avontuur op 11 juli 2010. Daar staan we dan eindelijk op onze berg in Toscane, na jaren van voorbereiding. Een beetje onwennig nog, ergens tussen ons oude vertrouwde leventje in Nederland en ons nieuwe leven in Italië, dat nog vorm moet krijgen. Een heuvelachtig terrein van zo’n 23 Hectare, bestaande uit bos, rotspartijen, weilanden en een klein riviertje. Een oude stal en een grote overkapping verklappen dat er ooit werd geboerd. Geen water, geen elektra en geen riolering. Water halen we bij een bron en voor elektra gaat af en toe de generator aan. Het kost ons twee jaar om de vergunning te regelen en de camping te bouwen waar we zelf altijd wilden kamperen. Eind mei 2012 gaan onze poorten open. Na jaren van pionieren en ploeteren ontvangen we dan eindelijk de eerste gasten. Yes! Het is gelukt. We hebben onze droom waargemaakt. En bij deze beginsituatie blijft het niet. In 2017 voegen we nog een veld aan de camping toe en plaatsen we enkele safaritenten. Zo hebben we uiteindelijk 45 plekken en blijven we toch die kleinschalige, gezellige camping.

sasso corbo blootgewoon blog blootcamping naturistencamping italie toscane

“Het allerleukste vind ik om al die leuke en 

verschillende gasten te mogen ontvangen.”

Inmiddels draait onze camping alweer acht jaar. Onze gasten waarderen de ongedwongen sfeer en gezelligheid, onze ruime plekken, de ongerepte natuur en prachtige vergezichten. In de zomer komen er veel gezinnen en dat vinden onze jongens helemaal niet erg…. We eten twee keer per week uit de Italiaanse keuken van Domenica. Aan lange tafels, met een heerlijk wijntje uit de streek, genieten we zo van ‘la dolce vita’, al het goede van Italië. En ook de cultuurliefhebber komt helemaal aan zijn trekken. Vanaf de camping bezoek je steden als Siena, Florence en Rome. Iets dichterbij vind je de kleine Etruskische stadjes Sovana, Sorano en Pitigliano. En er is bijna niemand die de kans onbenut laat om heerlijk te baden in de nabijgelegen warmwaterbronnen van Saturnia. 

sasso corbo blootgewoon blog blootcamping naturistencamping italie toscane

Het allerleukste vind ik om al die leuke en verschillende gasten te mogen ontvangen. Wat zijn het toch stuk voor stuk interessante mensen.

Ik geniet ook echt van de winter, want dan kunnen we weer heerlijk verder bouwen aan onze stek. Zo blijven we in beweging en in ontwikkeling. Op dit moment bouwen we boven op de berg ons eigen huis. Voor 2021 staat een mooi zwembad op de planning en daarna gaan we van de oude stal een gezellige bar maken. We vinden het heerlijk om de camping voor onze blootgenieters elk jaar weer mooier te maken.

sasso corbo blootgewoon blog blootcamping naturistencamping italie toscane
Blogger Bas Sasso Corbo BlootGewoon!

bas

Even voorstellen

Ik ben Bas Boon. In 2010 emigreerde ik samen met mijn vrouw Domenica en onze vier zonen naar Toscane, om daar onze droom te realiseren. We lieten ons sportmanagementbedrijf achter ons en waagden de sprong in het diepe. We kochten een oude boerderij met 23 hectare grond, om daar de eerste blootcamping van Toscane te realiseren: Sasso Corbo. In 2012 gingen de deuren open!

Voor BlootGewoon! post ik af en toe een blog met leuke anekdotes, over bijvoorbeeld de eerste blootervaringen van onze gasten. Verder begeleid ik als coach mensen die ook het roer willen omgooien en een wending aan hun leven willen geven.

Menu